Μουσικη

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού

Το ιστορικό φεστιβάλ ανεβαίνει στην κορυφή της πόλης

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Το ταξίδι του Rockwave Festival ξεκίνησε πίσω στο 1996, ως “Rock of Gods”, όταν η Αποβάθρα 3 του Λιμανιού του Πειραιά φιλοξένησε σε ένα καυτό τριήμερο ονόματα όπως ο Iggy Pop, οι Violent Femmes, οι Slayer, οι Jesus and Mary Chain, ο Moby οι Saxon και οι Nightfall. Με τη μετονομασία σε “Rockwave Festival” να γίνεται ένα χρόνο αργότερα, το ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού των μουσικόφιλων συνοδεύεται από τις εμφανίσεις σπουδαίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, με τις αναμνήσεις που δημιουργούνται να είναι μοναδικές στα ελληνικά χρονικά. Με επίκεντρο κυρίως το Θεματικό Πάρκο Terra Vibe στη Μαλακάσα, το Rockwave Festival έγραψε όλα αυτά τα χρόνια τη δική του ιστορία μέσα από τη μουσική, το χορό, το γέλιο, τα χρώματα, το γρασίδι και τα ποτά, το headbanging, πάνω από όλα δε μέσα από τις ανεπανάληπτες εμπειρίες των θεατών. Σπουδαία ονόματα όπως οι Nick Cave & The Bad Seeds, Franz Ferdinand, Portishead, Placebo, Black Sabbath, Marilyn Manson, Prodigy, Judas Priest και πολλοί άλλοι ήρθαν στη χώρα μας στο πλαίσιο του festival, με το συνολικό αριθμό να ξεπερνάει τους 300 καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Ονόματα που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του φεστιβάλ.

Φέτος το Rockwave Festival δίνει ραντεβού με την αθηναϊκή νύχτα. Το ραντεβού αυτό μάλιστα έχει κανονιστεί για την κορυφή και στολίδι της πόλης, έναν χώρο απόλυτα ιδανικό για συναυλίες μέσα στις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, το Θέατρο του Λυκαβηττού. Από την Τρίτη 25 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 1 Αυγούστου, στο πλαίσιο των “Rockwave Nights”, έρχονται 13 βραδιές πάνω από τα φώτα της πόλης, με το Rockwave να βάζει τη μουσική. Ονόματα όπως οι Placebo, Pink Martini, Machine Head, Opeth, Rotting Chirst, Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, μεταξύ άλλων, αναμένεται να προσφέρουν δυναμικές συναυλιακές στιγμές, μέσα στην καρδιά του αθηναϊκού καλοκαιριού.

Rockwave Nights 2024: Το πρόγραμμα των 13 συναυλιών στο Θεάτρο Λυκαβηττού

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Ara Malikian © Anton Corbijn

Ara Malikian, Τρίτη 25 Ιουνίου

Γεννημένος το 1968 στον Λίβανο από οικογένεια Αρμενίων, ο Ara Malikian έμελλε να γίνει ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του βιολιού στη σύγχρονη εποχή. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στο κοινό στα 12 του χρόνια και στη συνέχεια σπούδασε με υποτροφία στο φημισμένο Hochschule für Musik und Theatre στο Αννόβερο. Οι μουσικές του ανησυχίες τον ώθησαν να εξερευνήσει τη μουσική και την κουλτούρα χωρών όπως η Αργεντινή και το Ισραήλ, ενώ πλέον διαθέτει ένα πολύ μεγάλο ρεπερτόριο, το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει έργα σύγχρονων συνθετών όπως ο Franco Donatoni, ο Ladislav Kupkovic κ.α. Το κοσμογυρισμένο βιολί του Malikian εγκαινιάζει τις νύχτες του Rockwave στο Λυκαβηττό, το βράδυ της 25ης Ιουνίου.

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού
Γιάννης Αγγελάκας

Γιάννης Αγγελάκας & 100°C «Στην Ηλεκτρική Καρέκλα», Τετάρτη 26 Ιουνίου

Έχοντας υπογράψει με τις Τρύπες με σπουδαία τραγούδια, όπως «Ταξιδιάρα Ψυχή», «Δε Χωράς Πουθενά» και «Γιορτή», ο Γιάννης Αγγελάκας συνεχίζει μέχρι σήμερα τη λαμπρή προσωπική του καριέρα. Τραγουδιστής, ποιητής, αφηγητής, μία από τις πιο χαρακτηριστικές ροκ περσόνες της χώρας, ξεκίνησε το καλλιτεχνικό του ταξίδι από τη Νέαπολη της Θεσσαλονίκης και ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, για τους ευφάνταστους, καυστικούς στίχους του, πολλοί από τους οποίους έγιναν σλόγκαν για μια ολόκληρη γενιά. Στις 26 Ιουνίου, ο Γιάννης Αγγελάκας ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου του Λυκαβηττού μαζί με τους 100°C, με τη συνεργασία των δύο να αποτυπώνεται στο εξαιρετικό περσινό album «Έχω κέφια».

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Raining Pleasure

Raining Pleasure 2024 Reunion, Παρασκευή 28 Ιουνίου

Μία επανένωση την οποία περίμενε πολύς κόσμος, ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά γκρουπ με αγγλικό στίχο. Οι εξαιρετικοί Raining Pleasure βρίσκονται ξανά μαζί μας, ύστερα από ένα διάλειμμα 14 ετών, έτοιμοι να θυμίσουν στο κοινό το γιατί συγκαταλέγονται στους σπουδαιότερους εκπροσώπους της ελληνικής indie σκηνής. Με τη μουσική τους να έχει βρει το δρόμο ακόμα και προς γνωστές διαφημίσεις και soundtracks, οι Raining Pleasure ήταν για πολλά χρόνια το κοινό μυστικό των Ελλήνων μουσικόφιλων, σε μια εποχή όπου το Internet και το Youtube δεν ήταν καν μέρος της καθημερινότητας μας. Το γκρουπ υπόσχεται ένα δυναμικό και νοσταλγικό live, με τον κόσμο να ανυπομονεί να ακούσει ξανά αγαπημένες επιτυχίες όπως τα “Capricorn”, “Fake” κ.α.

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Rotting Christ

Rotting Christ, Σάββατο 28 Ιουνίου

Το ιστορικό ελληνικό black metal συγκρότημα ετοιμάζεται να γιορτάσει την 35η επέτειο του, μαζί με τους πολυπληθείς οπαδούς του σε μια ξεχωριστή συναυλία. Ηγέτες της ελληνικής black metal σκηνής, οι Rotting Christ έβαλαν τη χώρα μας στο χάρτη του σκληρού ήχου, μέσα από σπουδαίες κυκλοφορίες όπως τα albums “Thy Mighty Contract”, “Non Serviam”, “Triarchy Of The Lost Lovers”, “A Dead Poem”, “Theogonia", “Aealo”. Ο ιθύνων νους του συγκροτήματος Σάκης Τόλης είναι υπεύθυνος για πολλά από τα πλέον κλασικά τραγούδια της ελληνικής metal σκηνής, ενώ τα μέχρι στιγμής δείγματα από το επερχόμενο 14ο album του γκρουπ "Pro Xristoy" μας προετοιμάζουν για έναν ακόμα πολύ καλό δίσκο. Οι Rotting Christ θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στη μοναδική εμφάνιση τους επί αθηναϊκού εδάφους για το 2024.

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού
Χατ Τρικ

Χατ Τρικ, Κυριακή 30 Ιουνίου

Κατάφεραν και ξεχώρισαν στο δεύτερο κύμα της ελληνικής punk rock σκηνής, βάλσαμο για ένα κοινό που διψούσε για νέους ήρωες μετά τους Γενιά του Χάους, τους Αντίδραση και όλα τα αντίστοιχα σπουδαία γκρουπ του παρελθόντος. Οι Χατ Τρικ ξεκίνησαν το 2005 στη Θεσσαλονίκη και εκμεταλλευόμενοι τη νέα τεχνολογία, το myspace, αλλά και το εξαιρετικό υλικό τους, αναδείχθηκαν γρήγορα σε ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του χώρου, με τρία εξαιρετικά LPs και αμέτρητες εκρηκτικές live εμφανίσεις στο ενεργητικό τους. Την Κυριακή 30 Ιουνίου, το «καταραμένο» τρίο ανεβαίνει στον Λυκαβηττό, υποσχόμενο μία καυτή rock 'n' roll βραδιά.

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δευτέρα 1 Ιουλίου

Έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, ο Ελληνοκύπριος Αλκίνοος Ιωαννίδης παίρνει τη σκυτάλη των Rockwave Nights, υποσχόμενος μια ακόμα συναισθηματικά φορτισμένη και γεμάτη συναυλιακή εμπειρία. Έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.700 εμφανίσεις στην καριέρα του, είναι εδώ και 31 χρόνια ενεργός στη δισκογραφία, με τον ίδιο να υπογράφει τη συντριπτική πλειοψηφία των στίχων, της μουσικής και των ενορχηστρώσεων των δίσκων του. Ανάμεσα στις συνεργασίες του συναντά κανείς μουσικά σύνολα όπως η Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, οι Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Ελλάδας, η Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Βουλγαρίας, το Absolute Ensemble της Νέας Υόρκης, το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις, η Παλλίντονος Αρμονία του Γιάννη Μαρκόπουλου και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Αυτές τις ημέρες ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πραγματοποιεί περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Mika

Mika, Τρίτη 2 Ιουλίου

Ένας από τους σημαντικότερους pop καλλιτέχνες της εποχής μας, ο Mika (πραγματικό όνομα Michael Holbrook Penniman Jr.) επιστρέφει στα μέρη μας, ένα χρόνο μετά την πρώτη εμφάνιση του. Ο βρετανός τραγουδοποιός μπολιάζει την pop με στοιχεία από soul, rock και ηλεκτρονική μουσική, ενώ οι ιδιαίτεροι και αισιόδοξοι στίχοι του τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους της διεθνούς μουσικής σκηνής. Έχοντας κάνει coming out το 2012 και δεχόμενος ομοφοβικά σχόλια κατά τα πρώτα στάδια της καριέρας του, ο καλλιτέχνης θα γίνει γνωστός μεταξύ άλλων και για το τραγούδι “Grace Kelly”, ένα από τα καλύτερα LGBTQ+ τραγούδια όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard. Το πολύχρωμο show του Mika ανεβαίνει στο Θέατρο του Λυκαβηττού στις 2 Ιουλίου.

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού
Opeth

Opeth, Leprous, Τετάρτη 3 Ιουλίου

Άλλη μία σπουδαία metal βραδιά, αυτή τη φορά με εκπροσώπους της κραταιάς στο είδος Σκανδιναβίας. Εννιά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα, οι Opeth ετοιμάζονται να δείξουν για άλλη μια φορά γιατί θεωρούνται δικαίως ένα από τα σπουδαιότερα σουηδικά σύνολα της τελευταίας εικοσαετίας. Ξεκινώντας ως συγκρότημα του extreme ήχου, έκαναν τη χαρακτηριστική στροφή στο “Still Life” του 1999 και πολύ περισσότερο στο αριστούργημα τους “Blackwater Park” δύο χρόνια αργότερα. Σήμερα έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως ένα από τα σημαντικότερα progressive rock συγκροτήματα της εποχής τους. Μαζί τους εμφανίζονται οι Νορβηγοί Leprous, ένα από τα ηγετικά σχήματα του σύγχρονου progressive metal ήχου, με τις μνήμες από τη συναυλία του 2023 στην Αθήνα να είναι ακόμα νωπές, αφήνοντας υποσχέσεις για μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση.

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού
Machine Head

Machine Head, Πέμπτη 4 Ιουλίου

Ένα από τα σπουδαιότερα γκρουπ των 90s επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα για να παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του. Οι Machine Head, με ηγέτη τη μορφή που ακούει στο όνομα Robb Flynn, θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου του Λυκαβηττού για ένα live που προμηνύεται πραγματικός οδοστρωτήρας. Έστρεψαν τα βλέμματα όλης της metal κοινότητας προς αυτούς με το ντεμπούτο τους “Burn my Eyes” το 1994, ενώ από την πλούσια δισκογραφία τους ξεχωρίζει το “The Blackening" του 2007, ένας από τους καλύτερους metal δίσκους των τελευταίων 25 ετών. Με όπλο τους τα κοφτερά riffs, τον όγκο και το groove της μουσικής τους, οι Machine Head θα επισκεφτούν την Αθήνα για να αφήσουν για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά τους, σε μια συναυλία την οποία οι φανατικοί οπαδοί τους περιμένουν με ανυπομονησία.

Pink Martini και China Forbes θα εμφανιστούν στο Rockwave Festival, στο Θέατρο Λυκαβηττού, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024.
Pink Martini

Pink Martini ft. China Forbes, Σάββατο 15 Ιουλίου

Aγαπημένοι του ελληνικού κοινού, οι Pink Martini επισκέφτονται την Αθήνα ένας μόλις χρόνο μετά τη συναυλία τους στην Τεχνόπολη, τον περασμένο Ιούνιο. Η πολυμελής ορχήστρα από το Πόρτλαντ του Όρεγκον, που αποτελεί το πνευματικό παιδί του πιανίστα Thomas Lauderdale, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στο Φεστιβάλ των Καννών το 1997 και έκτοτε αγαπήθηκε σε όλη την ήπειρο, με το εξαιρετικό μίγμα από δόσεις jazz, pop, αλλά και κλασικής μουσικής. Το γκρουπ έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με τη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες στο Hollywood Bowl, τους Boston Pops, καθώς και με την BBC Symphony Orchestra στο Λονδίνο. Στο μικρόφωνο των Pink Martini η εξαιρετική China Forbes, κάτοχος μεταξύ άλλων του φημισμένου βραβείου Ella Fitzgerald, από το Jazz Festival του Montreal.

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού
Imany

Imany, Κυριακή 16 Ιουλίου

“Imany” σημαίνει «Πίστη» στα Σουαχίλι, ένα ιδιαίτερα ταιριαστό όνομα για το κορίτσι το οποίο παρά τα προβλήματα που είχε με τη φωνή της, πραγματοποίησε το όνειρό της και έγινε τραγουδίστρια. Γεννημένη στη Γαλλία με καταγωγή από τις Νήσους Κομόρες, η Imany περιπλανήθηκε στο χώρο του modelling μέχρι το 2008 που ξεκίνησε επίσημα να τραγουδά. Το πανέμορφο ντεμπούτο album της “Shape of a Broken Heart” του 2011 φέρνει την καθολική αναγνώριση, μέσα από την επιτυχία τραγουδιών όπως το αγαπημένο “You will never know”. Η Imany επιστρέφει στη χώρα μας και στο Θέατρο του Λυκαβηττού, στο πλαίσιο της παράστασης “Voodoo Cello”, που φέρει τον τίτλο του τρίτου της album που κυκλοφόρησε το 2021.

Rockwave Nights 2024: Οι συναυλίες της καλοκαιρινής διοργάνωσης στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Placebo

Placebo, Πέμπτη 1 Αυγούστου

Placebo I: Εικονικό φάρμακο, πλαστή (εικονική) ιατρική παρέμβαση που μπορεί να παράξει το φαινόμενο της αυθυποβολής. Συνήθεις εικονικές παρεμβάσεις είναι τα αδρανή σκευάσματα (δισκία)

Placebo II: Ένας alternative rock θρύλος, μία από τις πλέον ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ καλλιτέχνη/γκρουπ και ελληνικού κοινού. 30 χρόνια πορείας, τραγούδια όπως τα “Every You Every Me”, “Pure Morning”, “Without You I'm Nothing” και το αγαπημένο “The Bitter End”, μια μεγάλη σειρά από συναυλίες στη χώρα που έχουν γράψει τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Η παρέα του Brian Molko επιστρέφει στην Ελλάδα και ανεβαίνει στο Θέατρο του Λυκαβηττού, ώστε να ανανεώσει για άλλη μια φορά τη σχέση αγάπης της με το ελληνικό κοινό.

Τα ονόματα που θα εμφανιστούν την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Με το line-up των 13 ημερών του Rockwave Nights, το συναυλιακό καλοκαίρι του 2024 προμηνύεται ως ένα από τα πιο «καυτά» των τελευταίων ετών. Οι χιλιάδες επισκέπτες του Rockwave Festival ετοιμάζονται να δημιουργήσουν κάποιες από τις πιο όμορφες μουσικές στιγμές του καλοκαιριού, με επίκεντρο την κορυφή της Αθήνας και το Θέατρο του Λυκαβηττού. Η σύνθεση του Rockwave Nights παντρεύει το μουσικό παρελθόν με το μέλλον και το φεστιβάλ θα αποτελέσει το απόλυτο ηλεκτρικό πάρτι του καλοκαιριού, την ψύχικη τόνωση που όλοι μας τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Rockwave Nights 2024: Οι 13 καλοκαιρινές βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού

Σημεία Προπώλησης

  • Ηλεκτρονικά: more.com
  • Τηλεφωνικά: 11876
  • Σε όλα τα more Spots
  • Δίκτυο Public: Public online: http://tickets.public.gr και καταστήματα Public

Αθήνα

  • Music Corner, Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 3304000
  • Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Τηλέφωνο: 210 3304133
  • Monsterville, Αγίας Ειρήνης 13, Τηλέφωνο: 210 3648180

Θεσσαλονίκη

  • The Nephilim Metal Store, Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Τηλέφωνο: 6947017720
  • Alone Metal Store, Γ. Θεοχάρη 2, Τηλέφωνο: 2310 266772
  • Café Bar Διώροφον, Κερασούντος 81, Καλαμαριά, Τηλέφωνο: 2310 453998

Το Rockwave Festival αποτελεί μέλος της YOUROPE, της επίσημης ευρωπαϊκής ένωσης των μεγαλύτερων festivals, εγκεκριμένο από τις Βρυξέλλες και με τα αυστηρότερα κριτήρια ένταξης. Επίσης αποτελεί μέλος του ETEP, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την προβολή, προώθηση και ανταλλαγή ανερχόμενων καλλιτεχνών στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ