- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Πέθανε σε ηλικία 71 ετών ο σταρ των «Ultravox», Chris Cross
Η είδηση ανακοινώθηκε από τον Midge Ure
Chris Cross: Πέθανε ο μπασίστας των Ultravox - Η είδηση ανακοινώθηκε από τον Midge Ure
Ο Κρις Κρος (Chris Cross), μπασίστας που έγινε γνωστός ως μέλος του new wave συγκροτήματος Ultravox, πέθανε σε ηλικία 71 ετών.
Η είδηση ανακοινώθηκε από τον του Μιντζ Ουρ, τραγουδιστή των Ultravox ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στην «κόλλα που κράτησε το συγκρότημα».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Δουλέψαμε μαζί, παίξαμε μαζί, κάναμε μουσική και σκηνοθετήσαμε βίντεο μαζί. Ήμασταν φίλοι καθώς και σύντροφοι με τους Ultravox» έγραψε ο Ουρ σε ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από τον λογαριασμό του συγκροτήματος στο Instagram.
«Ακόμη και μετά από χρόνια χωριστά, καταφέραμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε, όπως τα ενδιάμεσα χρόνια δεν υπήρχαν ποτέ. Ήσουν η κόλλα που κράτησε το συγκρότημα. Ήσουν η λογική στην τρέλα και η τρέλα στη ζωή μας. Ήταν υπέροχο που σε γνώρισα και μεγάλωσα μαζί σου. Είσαι αγαπημένος και θα μου λείψεις παλιέ φίλε».
Ο γεννημένος ως Κρις Άλεν μουσικός πέθανε στις 25 Μαρτίου, αλλά η είδηση δεν κοινοποιήθηκε μέχρι αυτή την εβδομάδα.
Η επιτυχία του «Vienna»
Οι Ultravox δημιουργήθηκαν στο Λονδίνο το 1974 και αρχικά εμφανίστηκαν με το όνομα Tiger Lily. Κατόρθωσαν να έχουν έναν αριθμό από άλμπουμ στο Top 10 και 17 επιτυχημένα σινγκλ μεταξύ 1980 και 1986, συμπεριλαμβανομένου του No 2 single του 1981 «Vienna» από το ομώνυμο άλμπουμ.
Το τραγούδι ήταν το έκτο μεγαλύτερο single της χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο και ψηφίστηκε ως το αγαπημένο νούμερο δύο στη χώρα σε ψηφοφορία του Radio 2 και του επίσημου chart το 2013.
Άλλες επιτυχίες του συγκροτήματος ήταν τα «Dancing with Tears in My Eyes», «All Stood Still» και «Reap The Wild Wind».
Μετά από μια διάσπαση, το συγκρότημα επανενώθηκε το 2008 και έκανε περιοδεία την επόμενη χρονιά.
Οι θαυμαστές απέτισαν επίσης φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίζουν σε σχόλιά τους ότι ο Κρις Κρος ήταν αναπόσπαστο μέρος και των δύο σχημάτων των Ultravox και σπουδαίος μουσικός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο θρυλικός τραγουδιστής δηλώνει σε εξαιρετική φόρμα και ετοιμάζεται για την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του
Ο συνθέτης μας καλεί να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει «σύγχρονο» στη μουσική και την τέχνη
Από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2026, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής φιλοξενεί 18 συναυλίες με έργα σημαντικών δημιουργών, νέες αναθέσεις και πρώτες εκτελέσεις
Η ιστορία πίσω από τη δημιουργία ενός μνημειώδους έργου του ελληνικού πολιτισμού
Ένα ταξίδι από τον έρωτα έως το χωρισμό, μέσα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ αλλά και προηγούμενων τραγουδιών του και απρόσμενων διασκευών.
Το «High Noon» καταφθάνει με σημαντικές συνεργασίες και φόρο τιμής στον Κλεμ Μπερκ
Πριν από έναν χρόνο είχε χάσει τη σύζυγό του
Μια δυνατή δόση ντοπαμίνης από τον Grian Chatten και την παρέα του
Ο καλλιτέχνης μιλάει στην ATHENS VOICE για το «Someone Else» που μόλις κυκλοφόρησε από τη Veego Records
Έργο από κεραμικό και γυαλί τιμά τον «θρύλο του Σάλφορντ» και τη μουσική του κληρονομιά
Ο τίτλος του έβδομου άλμπουμ "ENCORE" δεν επιλέχθηκε τυχαία
Λίγο πριν από τη συναυλία στο Floyd, το συγκρότημα μιλάει για τη δεκαετία του 1990 και όσα τους κρατούν ακόμα μαζί
Οι καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον 71ο Διαγωνισμό Τραγουδιού
Η σεζόν 2026- 2027 ξεκίνησε δυναμικά
Δεκατέσσερις φωνές δίνουν ραντεβού στις 18 Νοεμβρίου στο Telekom Center Athens για μια μεγάλη συναυλία με ξεχωριστό σκοπό και μιλούν για όσα τους ενώνουν
Θεσσαλονίκη και ντουνιά, ξύπνα: Οι M.A.t.E. κυκλοφόρησαν το απόλυτο άλμπουμ
Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλιφόρνια
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.