Μουσικη

Η Σtella επιστρέφει με μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης

Δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του «Picking Words», δέκα χρόνια μιας απίστευτης μουσικής πορείας στην indie σκηνή

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Σtella επιστρέφει με μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης
© Δήμητρα Τζάνου

Σtella: Επετειακή συναυλία για τα δέκα χρόνια επιτυχίας το Σάββατο 23/3 στο Gagarin 205

Πάνε δέκα χρόνια από την κυκλοφορία του «Picking Words», το σινγκλ που εκτόξευσε τη Σtella στην indie σκηνή της χώρας και όχι μόνο. Για να γιορτάσει τη δεκατία από το ντεπούτο της με την Inner Ear Records το 2014, επιστρέφει μετά από μια αξιοσημείωτη πορεία με μια μεγάλη επετειακή συνυαλία εφ'ολης της ύλης το Σάββατο 23 Μαρτίου, στο Gagarin 205.  Η Στella όλα αυτά τα χρόνια έχει χαράξει μια πολυδαίδαλη δισκογραφική πορεία γεμάτη συνεργασίες, περιοδείες και μεταμορφώσεις, που την οδήγησε στο περσινό “Up and Away” της SUB POP Records και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. 

Η ιστορία της όμως ξεκίνησε νωρίτερα, με guest συμμετοχές σε κυκλοφορίες και live συγκροτημάτων ώσπου άρχισε να συστήνει στο ελληνικό κοινό το χαρακτηριστικό καλλιτεχνικό της ύφος. Αρκετά γρήγορα έφτιαξε το δικό της συγκρότημα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Inner Ear υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο δίσκους, αλλά και ηχογράφησε το ντεμπούτο άλμπουμ της που θα περιελάμβανε το Picking Words, με εξώφυλλο την εμβληματική κίτρινη πυραμίδα από ζελέ! Μέσα στα χρόνια η Σtella, ή αλλιώς Στέλλα Χρονοπούλου, ξεδίπλωσε το ηχητικό της στίγμα μέσα από διάφορα άλμπουμ, έντονη συναυλιακή δραστηριότητα εντός κι εκτός Ελλάδας και συνεργασίες με τους Nteibint, Sillyboy, S.W.I.M. και Man from Managra. 

H Σtella είναι πλέον ένα περιζήτητο διεθνές indie act με τις περιοδείες της γίνονται sold out, με το παγκόσμιο ραδιοφωνικό airplay της να συνεχίζει εντυπωσιακά, ενώ το καλοκαίρι του 2024 αναμένεται γεμάτο από ενδιαφέρουσες εμφανίσεις σε headline events και φεστιβάλ ανά την Ευρώπη. 

Με έδρα την Αθήνα και με νέα σύνθεση πάνω στη σκηνή του Gagarin 205, αυτή αναμένεται να είναι η πιο μεγάλη προσωπική της συναυλία στην πόλη μας, ανατρέχοντας σε τραγούδια από ολόκληρη την δεκαετή δισκογραφία της και κυρίως γιορτάζοντας μαζί με τους διαχρονικούς φίλους της μουσικής της το συναρπαστικό ταξίδι που ξεκίνησε γι' αυτήν τότε, με την κοσμική συγκυρία που γέννησε το Picking Words.

Τη βραδιά θα ανοίξει ο Bhukhurah (Μπούκουρας), δηλαδή ο Χρήστος Μπεκίρης - ένας Έλληνας καλλιτέχνης, μουσικός παραγωγός και ηχολήπτης- που μετά από πολλά χρόνια μουσικής δραστηριότητας θα μας παρουσιάσει το προσωπικό του μουσικό project.  Ο ήχος του μπορεί να περιγραφεί ως Neo Psychedelic / Indie / Pop και η ενέργεια του πάνω στη σκηνή ως «αστείρευτη» και με έντονη αλληλεπίδραση με το κοινό. 

Συντελεστές
Μαζί της θα εμφανιστούν οι μουσικοί:
Βελισσάριος Πράσσας - Μπάσο
Ηλίας Αρωνίδης - Τύμπανα
Οδυσσέας Τζιρίτας - Κιθάρα
Ορέστης Μπενέκας - Πλήκτρα
Χρήστος Σκόνδρας - Μπουζούκι

Gagarin 205, 23 Μαρτίου στις 21:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ