Μουσικη

Bon Jovi: Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι «Legendary» από το άλμπουμ «Forever»

Ακούστε το πρώτο single από τον καινούργιο δίσκο τους

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bon Jovi: Το νέο τους άλμπουμ «Forever» κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου – Πρώτο single το τραγούδι «Legendary»

Bon Jovi: Το νέο τους άλμπουμ «Forever» κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου – Πρώτο single το τραγούδι «Legendary»

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ένα τόσο σπουδαίο συγκρότημα είναι ακόμα μαζί μας, αλλά επίσης και το ότι συνεχίζουν ύστερα από 40 χρόνια καριέρας να κυκλοφορούν ιδιαίτερα ποιοτικές δουλειές. O Jon Bon Jovi δείχνει να «το έχει» ακόμα, και το single “Legendary” είναι η απόδειξη. Χαρακτηριστικό mid tempo τραγούδι της περιόδου από το αγαπημένο “These Days” κι έπειτα, το “Legendary” ξεχωρίζει για τη θετική του διάθεση και το εξαιρετικό ρεφρέν, αναμένεται δε να γίνει συναυλιακό αγαπημένο των εκατομμυρίων οπαδών του συγκροτήματος. Το τραγούδι είναι το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο 16ο album των Bon Jovi, το πρώτο ύστερα από το “2020” που κυκλοφόρησε τη χρονιά με την οποία τιτλοφορείται. Τον Jon Bon Jovi πλαισιώνουν ο μπασίστας Hugh McDonald και ο κιθαρίστας Phil X, μαζί φυσικά με τους David Bryan και Tico Torres οι οποίοι συμμετείχαν από την αρχή στην άνοδο και γιγάντωση των Bon Jovi.

Bon Jovi - Legendary

Δουλεύοντας από πολύ νεαρή ηλικία σε studio ηχογραφήσεων, ο Jon Bon Jovi ήρθε σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς και έλαβε έτσι τις καλύτερες συμβουλές καριέρας από πολύ νωρίς. Δε φοβόταν ποτέ την έκθεση στο ευρύ κοινό και έτσι, αφού κατέληξε στους καλύτερους δυνατούς συνεργάτες, κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο album του συγκροτήματος του με τίτλο “Bon Jovi”. Ο δίσκος συνδύαζε τα καλύτερα στοιχεία της αφρόκρεμας του hard rock και του AOR, όπως το διαμόρφωσαν γκρουπ σαν τους Journey, τους REO Speedwagon και πολλούς άλλους. Με μια σειρά από εξαιρετικά albums, οι Bon Jovi ηγήθηκαν για πολλά χρόνια της hair metal μανίας στις ΗΠΑ, με τα “New Jersey” και “Slippery When Wet” να θεωρούνται δικαίως τα δύο καλύτερα albums της καριέρας τους. Η δεκαετία του 1990 τους βρίσκει με σαφώς αλλαγμένο και πιο σύγχρονο ήχο, ωστόσο albums σαν τα “Keep the Faith” και “These Days” αποδεικνύουν ότι το συγκρότημα προσαρμόστηκε εύκολα στις νέες απαιτήσεις, κυκλοφορώντας υλικό το οποίο όχι μόνο τους έκανε να παραμένουν επίκαιροι, αλλά έμεινε εν μέρει και κλασικό με τραγούδια όπως τα “In these Arms”, “Bed of Roses”, “These Days” και πολλά άλλα. Από το 2000 κι έπειτα, το συγκρότημα συντηρεί τον μύθο τους με αξιόλογα έως πολύ καλά albums, ενώ έγινε και μέλος του Rock and Roll Hall of Fame, το 2018. Η πιο αξιοσημείωτη αποχώρηση είναι φυσικά αυτή του Richie Sambora, ο οποίος ύστερα από 29 χρόνια και 12 albums με τους Bon Jovi, έφυγε από το γκρουπ το 2013. Οι Bon Jovi είναι ένας πραγματικός θρύλος του rock παγκοσμίως, ένα συγκρότημα του οποίου η επιρροή ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια της δισκογραφίας του. Το 2006, ο Jon Bon Jovi ιδρύει το Jon Bon Jovi Soul Foundation, το οποίο μέχρι σήμερα βοηθάει ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη στις ΗΠΑ, άστεγους, άπορους και ασθενείς. Το Ίδρυμα προσφέρει φαγητό, στέγαση, επαγγελματική κατάρτιση και άλλες μορφές βοήθειας.

Ο 16ος δίσκος των Bon Jovi “Forever” θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Ιούνιο από την Island Records, μέσω της οποίας έχουν κυκλοφορήσει όλοι οι δίσκοι του συγκροτήματος από το “Crush” του 2002 κι έπειτα.

Bon Jovi: Το νέο τους άλμπουμ «Forever» κυκλοφορεί στις 7 Ιουνίου – Πρώτο single το τραγούδι «Legendary»

Δείτε το εξώφυλλο και το track list του album:

  1. Legendary
  2. We Made It Look Easy
  3. Living Proof
  4. Waves
  5. Seeds
  6. Kiss The Bride
  7. The People’s House
  8. Walls Of Jericho
  9. I Wrote You A Song
  10. Living In Paradise
  11. My First Guitar
  12. Hollow Man

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ