Μουσικη

Ο Nick Cave ανακοίνωσε το νέο άλμπουμ του «Wild God» - Ακούστε το ομώνυμο single

Το 18ο LP του συγκροτήματος έρχεται στις 30 Αυγούστου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Nick Cave ανακοίνωσε το νέο άλμπουμ του «Wild God» - Ακούστε το ομώνυμο single
© Instagram / nickcaveofficial

Ο Nick Cave και η μπάντα του The Bad Seeds ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Wild God» και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο single

Ο Nick Cave και η μπάντα του The Bad Seeds ανακοίνωσαν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Wild God», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου. Το συγκρότημα μοιράστηκε επίσης το ομώνυμο κομμάτι και βασικό σινγκλ του άλμπουμ.

Nick Cave & The Bad Seeds - Wild God (Official Audio)

Nick Cave: Ακούγοντας το νέο δίσκο, φαίνεται ότι είμαστε χαρούμενοι

Το «Wild God» θα περιλαμβάνει 10 κομμάτια, το καθένα σε παραγωγή του Nick Cave και του Warren Ellis. Εκτός από τη σύνθεση του συγκροτήματος - που αποτελείται από τους Cave, Ellis, Thomas Wydler, Martyn Casey, Jim Sclavunos και George Vjestica - ο Luis Almau και ο Colin Greenwood των Radiohead συνεισέφεραν στο άλμπουμ.

Μιλώντας για το «Wild God» σε μια νέα του δήλωση, ο Nick Cave  ελπίζει ότι το άλμπουμ θα έχει την ίδια επίδραση στους ακροατές που είχε και σε αυτόν. Συνεχίζοντας, εξήγησε: «Ξεπηδάει από τα ηχεία και με έχει παρασύρει. Είναι ένας περίπλοκος δίσκος, αλλά είναι επίσης βαθιά και χαρούμενα μεταδοτικός. Δεν υπάρχει ποτέ κάποιο μεγάλο πλάνο όταν φτιάχνουμε δίσκο. Οι δίσκοι αντικατοπτρίζουν περισσότερο τη συναισθηματική κατάσταση των συνθετών και των μουσικών που παίζουν σε αυτούς. Ακούγοντας το νέο μας δίσκο… δεν ξέρω, φαίνεται ότι είμαστε χαρούμενοι».

Σε μια άλλη δήλωση, ο Nick Cave σχολίασε συνοπτικά: «Wild God… δεν χαζολογήσαμε με αυτόν τον δίσκο. Όταν χτυπάει, χτυπάει. Σε ανεβάζει. Σε συγκινεί. Μου αρέσει αυτό στο άλμπουμ».

Το «Wild God» θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία των Nick Cave and the Bad Seeds μετά το «Ghosteen» του 2019. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Cave άφησε να εννοηθεί ότι το νέο άλμπουμ ήταν «σχεδόν τελειωμένο». Μόλις φτάσει στις 30 Αυγούστου, θα είναι διαθέσιμο σε streaming, CD και βινύλιο, συμπεριλαμβανομένων και περιορισμένων εκδόσεων βινυλίου.

«Wild God» Tracklist:

  1. Song of the Lake
  2. Wild God
  3. Frogs
  4. Joy
  5. Final Rescue Attempt
  6. Conversion
  7. Cinnamon Horses
  8. Long Dark Night
  9. O Wow O Wow (How Wonderful She Is)
  10. As the Waters Cover the Sea

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ