Μουσικη

Νέος ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος από τους The Dream Syndicate

To «Live through the past, darkly» περιέχει ηχογραφήσεις από όλη την καριέρα των alternative rock θρύλων

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέος ζωντανά ηχογραφημένος δίσκος από τους The Dream Syndicate
© Chris Sikich

The Dream Syndicate: Η μπάντα του Steve Wynn κυκλοφορεί το live album «Live through the past, darkly»

Με μια συλλογή ζωντανών ηχογραφήσεων που καλύπτει την πλούσια καριέρα του συγκροτήματος, από το 1983 έως το 2023, το νέο album των The Dream Syndicate έρχεται να πιστοποιήσει τη θέση τους ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα, στον ευρύτερο χώρο του εναλλακτικού rock. Το “Live through the past, darkly” συνεχίζει την παράδοση των πολύ καλών live albums του γκρουπ, με προεξέχον το καταιγιστικό Live at Raji's του 1989, το οποίο ήταν και η τελευταία κυκλοφορία πριν από την προσωρινή διάλυση τους. Το νέο album περιέχει ηχογραφήσεις από εμφανίσεις πόλεις όπως το Λος Άντζελες, η Φιλαδέλφεια και το Σιάτλ, αλλά και αντίστοιχες σε Αγγλία, Ισπανία και Ιαπωνία. Σήμα κατατεθέν του δίσκου, όπως και γενικότερα των The Dream Syndicate, η διπλή κιθαριστική επίθεση του ηγέτη Steve Wynn και του εκάστοτε έτερου κιθαρίστα του γκρουπ, δηλαδή των Karl Precoda, Paul Cutler και Jason Victor κατά χρονική σειρά. Μια σπουδαία rock 'n' roll καριέρα μέσα από 11 ζωντανές ηχογραφήσεις, εξαιρετική προσθήκη για τους συλλέκτες του συγκροτήματος αλλά και ιδανικό ως ξεκίνημα για κάποιον που θέλει να έρθει σε επαφή με τη μουσική τους. Πολύ πρόσφατα, ο Steve Wynn είχε μιλήσει στην Athens Voice για την πορεία του στη μουσική και τη ζωή, λίγο εμφανιστεί ζωντανά στην Αθήνα.

Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από το classic rock των 70s και το punk και το new wave που γιγαντώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, οι The Dream Syndicate καθιερώθηκαν αμέσως ως σημαντικοί εκπρόσωποι του εναλλακτικού rock, το οποίο εκείνη την εποχή διαμορφωνόταν ως όρος και ήχος. Εκφράζοντας την αγάπη τους για την ψυχεδέλεια, τους Velvet Underground, τους Stooges και τους Doors, κυκλοφόρησαν τέσσερα studio albums στα 80s, μέχρι την προσωρινή διάλυσή τους, το 1989. Καθοδηγούμενοι από τα κιθαριστικά θέματα του Steve Wynn, ξεχώρισαν εκτός των άλλων και για τους στίχους των τραγουδιών, οι οποίοι περιέγραφαν ιστορίες αποξένωσης, φοβίας και εξαθλίωσης, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρίση εκείνης της γενιάς. Καλλιτέχνες όπως ο Neil Young, ο Lou Reed και ο Bob Dylan, ήταν οι κυριότερες επιρροές της προσωπικής καριέρας του Steve Wynn, την οποία και ακολούθησε αφού έβαλε τους The Dream Syndicate στον πάγο. Το συγκρότημα θα επανενωθεί το 2012, με το “How Did I Find Myself Here?” του 2017 να αποτελεί το πρώτο album της επανένωσης, γνωρίζοντας πολύ καλές κριτικές. Το “Live through the past, darkly” live album συμπεριλαμβάνει όλες τις φάσεις της πλούσιας καριέρας των The Dream Syndicate, μοιρασμένο ισόποσα στις περιόδους της δεκαετίας του 1980 και της αντίστοιχης από το 2012 και έπειτα.

Το νέο live album των The Dream Syndicate θα κυκλοφορήσει σε έκδοση διπλού βινυλίου και μονού CD, οι οποίες θα περιέχουν και bonus DVD. Το DVD θα περιέχει ολόκληρη την εμφάνιση του συγκροτήματος στο φημισμένο club Roxy του Λος Άντζελες, καθώς και το ντοκιμαντέρ του 2022 “How Did We Find Ourselves Here” για την καριέρα του συγκροτήματος. Το ντοκιμαντέρ περιέχει μαρτυρίες από σπουδαία ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως ο αρχισυντάκτης του Rolling Stone, David Fricke, καθώς και ο Chris Robinson των Black Crowes. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Ολλανδό κινηματογραφιστή και μεγάλο οπαδό των The Dream Syndicate, Emiel Spoelder.

Το track list του «Live through the past, darkly» είναι το παρακάτω:

  1. Medicine Show (Live at the Roxy, Los Angeles, 1983)
  2. Still Holding On to You (Live at Club Lingerie, Los Angeles, 1983)
  3. Halloween (Live in Tokyo, Japan, 1984)
  4. Forest for the Trees (Live at Roskilde Festival, Denmark, 1986)
  5. Now I Ride Alone (Live in Vitoria Gasteiz, Spain, 1988)
  6. See that my Grave is Kept Clean (Live in Vitoria Gasteiz, Spain, 1988)
  7. That's what you Always Say (Live from Kexp, Seattle, 2014)
  8. How did I find myself Here (Live from Kexp, Seattle, 2017)
  9. Glide (Live from Wxpn, Philadelphia, 2019)
  10. Bullet Holes (Live from Wxpn, Philadelphia, 2019)
  11. John Coltrane Stereo Blues (Live at the Lexington, London, 2023)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ