Μουσικη

Πώς η αλλαγή προφοράς της Τέιλορ Σουίφτ έγινε αντικείμενο μελέτης

Πρόκειται για μορφή διγλωσσίας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τσέστερ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς η αλλαγή της προφοράς της Τέιλορ Σουίφτ από τη μουσική κάντρι στην ποπ έγινε θέμα έρευνας ακαδημαϊκών
Οι αλλαγές στην προφορά της Τέιλορ Σουίφτ έχουν προκαλέσει την προσοχή του κοινού © Instagram / taylorswift

Πώς η αλλαγή της προφοράς της Τέιλορ Σουίφτ από τη μουσική κάντρι στην ποπ έγινε θέμα έρευνας ακαδημαϊκών    

Η αλλαγή της προφοράς της Τέιλορ Σουίφτ κατά τη διάρκεια της δύο δεκαετιών καριέρας της αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης από ακαδημαϊκούς.

Taylor Swift speaking voice evolution (2006 - 2021)

Από τη μουσική κάντρι στην ποπ

Ερευνήτριες στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ εξέτασαν πώς οι ερμηνείες τραγουδιών διαφορετικών ειδών κυρίως από κάντρι σε ποπ, επηρέασαν τον τρόπο εκφοράς του λόγου.

Κατά την εποχή που τραγουδούσε κάντρι τραγούδια στην αρχή της καριέρας της, οι θαυμαστές παρατήρησαν πώς η 34χρονη είχε προφορά των νότιων πολιτειών ή του Τενεσί, αλλά στις τελευταίες επιτυχίες της η Τέιλορ Σουίφτ έχει προφορά των βόρειων πολιτειών, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη εργασία.

Η δρ. Χέλεν Γουέστ, ανώτερη Λέκτορας στην αγγλική γλώσσα/γλωσσολογία και η απόφοιτη Έσθερ Χάμφρις ερεύνησαν αυτή τη φωνητική αλλαγή στα τραγούδια της Σουίφτ.

«Οι αλλαγές στην προφορά της Τέιλορ από την περίοδο της κάντρι μουσικής στην εποχή της ποπ έχουν προκαλέσει την προσοχή του κοινού, αλλά δεν είχαν αναλυθεί» είπε η δρ Γουέστ.

Πώς η αλλαγή της προφοράς της Τέιλορ Σουίφτ από τη μουσική κάντρι στην ποπ έγινε θέμα έρευνας ακαδημαϊκών
© Instagram / taylorswift

Πρόκειται για μια μορφή διγλωσσίας, με κάποια γλωσσική επίγνωση

Οι ερευνήτριες ανέλυσαν λέξεις και καταλήξεις από συνεντεύξεις της Τέιλορ Σουίφτ από το 2006 και το 2012 και 20 τραγούδια από τέσσερα άλμπουμ της που δείχνουν την αλλαγή προφοράς της τραγουδίστριας.

Στα συμπεράσματα επισημαίνουν ότι η Σουίφτ δεν έχει αλλάξει προφορά απλώς για τη μουσική της, αλλά πρόκειται για μια μορφή διγλωσσίας, με κάποια γλωσσική επίγνωση.

Taylor Swift, Halsey & Camila Cabello - Medley (Live on American Music Awards) 4K

«Οι αλλαγές θα μπορούσαν να αποδοθούν σε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της γλωσσικής εμβάπτισής της στην κοινότητα του Νάσβιλ που ομιλεί τη νοτιοαμερικανική αγγλική γλώσσα, αφού μετακόμισε στην πόλη σε ηλικία 14 ετών και θα μπορούσαν επίσης να έχουν κάποιο κοινωνικό νόημα σχετικά με την "επαρχία", την κουλτούρα της νεολαίας και την έλλειψη προσποίησης».

Τα πορίσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συμπόσιο για το φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ - Swiftposium που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Τσέστερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ