Μουσικη

Συναυλίες: 3 ραντεβού για τις 29 Φεβρουαρίου - 6 Μαρτίου

Η Λένα Πλάτωνος, οι Tuber και οι Jolly Roger στα live της εβδομάδας

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 906
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tuber
Tuber

Μουσική: 3 προτάσεις για τις 29 Φεβρουαρίου-6 Μαρτίου

Συναυλίες στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Gagarin 205 και την Αρχιτεκτονική

«Τα παραδοξιακά» της Λένας Πλάτωνος
Από το τραγούδι των ομιχλωδών δασών της Μακεδονίας έως τα μεταφυσικά μοιρολόγια της Μάνης και την αδυσώπητη κρητική φωνή, πάνω από 20 τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα θα ακουστούν για δυο μέρες αλλιώς, σε ένα ταξίδι αισθησιακό που συμπλέκει τον ήχο της παράδοσης με τα συνθεσάιζερ. «Είναι ένας άλλος κόσμος, που εμπεριέχει τόση κρυμμένη ενέργεια, πανέμορφες μελωδίες, ποικιλία ρυθμών, λυρισμό, ηρωικές αλλά και τραγικές φιγούρες» αναφέρουν η Λένα Πλάτωνος και ο συνεργάτης της Stergios T για τους σκοπούς που τους ενέπνευσαν αυτή τη νέα προσέγγιση.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 1 & 2 Μαρτίου στις 20:30 

Λένα Πλάτωνος και Stergios T.
Λένα Πλάτωνος και Stergios T.

Οι Tuber και η… χαρούμενη επιστήμη
Μετά τη Θεσσαλονίκη και πριν την Πάτρα και τα Γιάννενα, οι instrumental rockers από τις Σέρρες κατηφορίζουν και στην Αθήνα. Με το καλημέρα της άνοιξης, παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Joyful Science», με ήχο που συνδυάζει τις ροκ φόρμες με τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Δεν θα παραλείψουν, βέβαια, να χαρίσουν στο κοινό τους και επιλεγμένα κομμάτια από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές τους (το «Out of the Blue» του 2017 και το «Desert Overcrowded» του 2013 που επανακυκλοφορεί σε δίσκο βινυλίου).
Gagarin 205, 1 Μαρτίου στις 20:30

Ένα ακόμα βράδυ με τους Jolly Roger
Δεν πρόλαβες να κλείσεις εισιτήριο για τις 3 Μαρτίου; Το αθηναϊκό ραπ συγκρότημα Jolly Roger πρόσθεσε μια ακόμα συναυλία, αυτό το Σαββατόβραδο, για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν το «Κενό», έναν δίσκο στον οποίο για πρώτη φορά στην Ελλάδα το spoken word και η slam ποίηση συναντήθηκαν με το hip hop. Στη σκηνή δίνουν το παρών η Λίνα Φούντογλου, όπως κι ο simph0nik από την ομάδα του the Reunion.
Αρχιτεκτονική Club Live Stage, 2 Μαρτίου στις 21:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ