Μουσικη

Το 2024 γράφει πάνω του Shakira - Κι όχι άδικα

Πώς κατάφερε η εκρηκτική Λατίνα να πετάξει από πάνω της το πέπλο της απατημένης συζύγου και βρέθηκε στην κορυφή των charts;

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η επιστροφή της Shakira στην κορυφή των charts, το νέο album «Las Mujeres Ya No Lloran» και η ζωή της μετά το διαζύγιο με τον Πικέ.
© JAUME DE LAIGUANA

Η επιστροφή της Shakira στην κορυφή των charts, το νέο album «Las Mujeres Ya No Lloran» και η ζωή της μετά το διαζύγιο με τον Πικέ.

Έχει πάρει Grammy, εάν είσαι millennial σίγουρα έχεις λιώσει τα CD κάνοντας το t-shirt σου τοπ με τα τραγούδια της χορεύοντας στον λάτιν ρυθμό της, αναγνωρίζεις το χαρακτηριστικό μέταλλο της φωνής της, είναι η γυναίκα που σίγουρα δεν θες να απατήσεις και φυσικά το 2023 της ανήκει δικαιωματικά. Shakira – Shakira mesdames et messieurs!

Η λατίνα σταρ μονοπώλησε την περσινή χρονιά, όχι τόσο με την τέχνη της όσο με τα ερωτικά της. Όταν μαθεύτηκε πως ο πρώην άντρας της, Ζεράρ Πικέ, την απατούσε με την Κλάρα Κία, η Shakira άστραψε και βρόντηξε και φυσικά δεν το άφησε έτσι! Η 45χρονη Κολομβιανή τραγουδίστρια συνεργάστηκε με τον παραγωγό Bizarrap σε ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι, με τίτλο “Bzrp Music Sessions 53”, το οποίο κυκλοφόρησε στα ισπανικά στις 11 Ιανουαρίου.

Οι στίχοι “Esto es pa' que te mortifique' Mastique' y trague', trague' y mastique'” («Αυτό είναι για να σε πνίξει / Μάσησε και κατάπιε, κατάπιε και μάσησε») έγιναν παγκοσμίως γνωστοί, ο Πικέ δεχόταν χλευασμό και bullying όπου και να στεκόταν και φυσικά τα έσοδα της Shakira εκτοξεύτηκαν στη στρατόσφαιρα.

SHAKIRA || BZRP Music Sessions #53

Έγραψε ιστορία στα MTV Music Awards καθώς έγινε η πρώτη καλλιτέχνις με καταγωγή από τη Νότια Αμερική που τιμήθηκε με το κορυφαίο “Michael Jackson Video Vanguard”. Το τεράστιο μπαμ το έκανε ομολογουμένως στα Grammys όπου ανέβηκε στη σκηνή όχι μια αλλά δύο φορές και τραγούδησε ζωντανά, ενώ παρουσίασε το “Bzrp Music Sessions, Vol. 53” με τον Bizarrap, αλλά με διαφορετική μορφή. Παράλληλα, η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια συνόδευσε την ερμηνεία της με μια εντυπωσιακή χορογραφία τάνγκο, ενώ φορούσε μια δημιουργία των Dolce & Gabbana.

Shakira - MTV Video Vanguard Performance - (Live on The 2023 MTV Video Music Awards)

Φυσικά, η Shakira δεν θα σταματήσει και μετά από έναν χωρισμό, μια μετακόμιση, την ιδιωτική της ζωή σε όλα τα sites και τις εφημερίδες του πλανήτη, μια σχέση με τον Lewis Hamilton και τους epic τσακωμούς με την πεθερά της! Επιστρέφει με καινούριο album. 

Το 12ο στούντιο album Las Mujeres Ya No Lloran” θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου από την Panik Records/Sony Music. Το “Las Mujeres Ya No Lloran” είναι το πρώτο της album μετά από επτά χρόνια και μας δείχνει με έναν λαμπρό τρόπο την ανθεκτικότητα και τον δυναμισμό της Shakira η οποία πραγματοποίησε το πιο επικό diss στην ιστορία των diss.

Η ίδια δήλωσε: «Η δημιουργία αυτού του δίσκου ήταν μια περίπλοκη διαδικασία. Καθώς έγραφα κάθε τραγούδι, βρήκα ξανά τον εαυτό μου. Καθώς τα τραγουδούσα, τα δάκρυά μου μετατράπηκαν σε διαμάντια και η ευαισθησία μου σε δύναμη».

Το νέο album περιλαμβάνει 16 τραγούδια, 8 καινούργια και ένα remix, 7 ήδη κυκλοφορημένα smash hit singles συμπεριλαμβανομένων των “Music Sessions Vol. 53” με τον Bizarrap, “TQG” με τη Karol G, “Te Felicito” με τον Rauw Alejandro, “Copa Vacía” με τον Manuel Turizo και άλλα. Όσα tracks είχαν κυκλοφορήσει, έχουν χτυπήσει ήδη συνολικά 3,7 δισεκατομμύρια streams στο Spotify αφού η Shakira ήθελε να προσφέρει στους θαυμαστές πρόσβαση σε ένα ειδικό Pre-Release Album Experience..

Αυτή η εμπειρία περιλαμβάνει ειδοποιήσεις κυκλοφορίας, ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης, το εξώφυλλο του album, τον τίτλο, τη λίστα των τραγουδιών, αποκλειστικά clips και πολλά άλλα.

Η Shakira, είτε σου αρέσει είτε όχι, είναι η πιο επιτυχημένη λατινοαμερικάνα καλλιτέχνιδα στην ιστορία, καθώς κατάφερε αυτό που λίγοι μπόρεσαν: να κάνει τη μουσική της τόσο εμπορική που ολόκληρος ο πλανήτης να μην μπορεί να αντισταθεί στους ρυθμούς της. Με αγγλικό και ισπανικό στίχο κατάφερε να γίνει relevant σε όλους και όχι μόνο στη λατινοαμερικανική κοινότητα. Η Shakira αναμφίβολα θα συνεχίζει και φέτος την ανοδική της πορεία καθώς η ευαισθησία, η αυτοπεποίθηση και το πάθος της καθορίζουν τόσο τις προσωπικές της προκλήσεις, όσο και τις επιτυχίες της. Όπως φαίνεται και το 2024 θα γράφει πάνω του Shakira... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ