- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
James Brown: Νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του «Νονού της Soul»
To «We Got To Change» κάνει πρεμιέρα ενόψει του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του
James Brown: Το ακυκλοφόρητο τραγούδι «We Got To Change» στη δημοσιότητα - Το ντοκιμαντέρ «Say It Loud» για τη ζωή του τραγουδιστή της soul.
Ένα EP τριών τραγουδιών με τίτλο “We Got To Change” πρόκειται να κυκλοφορήσει με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του James Brown με τίτλο “Say it Loud”, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και μέσω του τηλεοπτικού δικτύου A&E. Το ομώνυμο τραγούδι του EP είναι ακυκλοφόρητο και ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1970, με την κλασική σύνθεση της μπάντας του James Brown. Δηλαδή τον Bootsy Collins στο μπάσο, τον αδερφό του Catfish στην κιθάρα, καθώς και τον Clyde Stubblefield, πιο γνωστό ως “The Funky Drummer”. Εκτός από τη συνεργασία τους με τον James Brown, τα αδέρφια Collins είναι γνωστοί και για τη συμμετοχή στην σπουδαία funk/soul/rock κολεκτίβα των Funkadelic/Parliament. Σημειωτέον δε, είχαν απολυθεί από τον Brown ύστερα από χρήση LSD το 1971.
Από τον Michael Jackson και τον Prince, μέχρι τους Aerosmith, τον David Bowie, ακόμα και τον Dr.Dre. Η λίστα των καλλιτεχνών που δηλώνουν επηρεασμένοι από τον James Brown προκαλεί δέος. Γνωστός και ως «Νονός της Soul», ο Brown άφησε το στίγμα του σε μια καριέρα η οποία μέτρησε συνολικά πέντε δεκαετίες, μέχρι και το θάνατο του το 2006. Έγινε θρύλος για τις εκρηκτικές live εμφανίσεις του, τις χορευτικές κινήσεις, την ξεχωριστή φωνή του, κυρίως δε για το μίγμα soul, funk και R&B με το οποίο μας χάρισε μια σειρά από ύμνους όπως τα “I Feel Good”, “Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine”, “Papa's got a brand new bag” και φυσικά το “It's a Man's Man's Man's World”. Στην πολυτάραχη προσωπική του ζωή, απέκτησε ουκ ολίγα παιδιά, αναγνωρίζοντας συνολικά εννιά από αυτά. Ήταν από τους πρώτους που εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 1992 του απονεμήθηκε βραβείο Grammy, για τη συνολική του προσφορά στη μουσική βιομηχανία.
Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Brown “Say it Loud” χαρακτηρίστηκε ως το πληρέστερο μέχρι σήμερα, από τον από τον γνωστό μουσικοκριτικό Nelson George. Σύμφωνα με τον George, συμμετέχει η οικογένεια του Brown, κυρίως δε οι κόρες του Yamma και Denna, δίνοντας έτσι μια πιο σφαιρική εικόνα για τον άνθρωπο Brown, πέρα από την ιδιότητα του καλλιτέχνη. Τη σκηνοθεσία του “Say it Loud” έχει αναλάβει η Deborah Riley Draper, ενώ την παραγωγή υπογράφουν ο Mick Jagger και ο Ahmir K. Thompson (γνωστός και ως Questlove).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσικός αποκάλυψε ότι ηχογράφησε πρόσφατα με τον Μικ Τζάγκερ, τροφοδοτώντας τις φήμες για νέο υλικό
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz, το καλλιτεχνικό τους στοίχημα ζυγίζει πάνω από 200 κιλά — και κρατά τη μορφή του μυστική
Ένα νέο χορευτικό ραντεβού ηλεκτρονικής μουσικής για τα Σαββατόβραδά μας
Το «Bass Persuades» έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του Billboard, αλλά τη δεύτερη εβδομάδα κατρακύλησε στο Νο157
Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τον περασμένο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από σήμερα
«Ύδατα: Μελωδίες από τις πηγές των ατμών»: Μια ιαματική μουσική παράσταση
Δύο χέρια, τέσσερις μπαγκέτες, ασταμάτητο γκρουβ
Ο καιρός σήμερα φωνάζει πάρτι και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη στο Φάληρο
Eλάτε στο Ploes Floating Venue στο Παλαιό Φάληρο, «Πιαστείτε στα Χέρια» και ανακαλύψτε το
Η Maria «Masha» Alyokhina και ο Eric Breitenbach συζητούν για την εξορία, την Ουκρανία και όσα κρατούν όρθιο έναν άνθρωπο, πριν φέρουν το «Riot Days» στην Αθήνα
Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μαντολίνου και το «Between Worlds» σε μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση με την Alessia Tondo και μουσικούς της Κ.Ο.Θ.
Γνωστός για τραγούδια όπως τα «You Are My Lady» και «Rock Me Tonight (For Old Times Sake)»
Η εμφάνιση - έκπληξη του Καραγκούνη που αποθεώθηκε
Ο Φραντς Βέλζερ-Μεστ έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με ένα από τα κορυφαία συμφωνικά σύνολα του κόσμου, στην 25η και τελευταία σεζόν της συνεργασίας τους
Μια επιλογή τραγουδιών ιδανικά για την εποχή
Ο Χρήστος Καραμήτσιος (aka Srek) έχει να διηγηθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες από το dancefloor
Ένα ζωντανό ταξίδι στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι
Η ανάρτησή της στο Instagram
65 χρόνια μετά την ηχογράφηση του «Weiße Rosen aus Athen»
Στη σκηνή με τη Ντούα Λίπα για την ακουστική εκτέλεση του «Antología»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.