Μουσικη

James Brown: Νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του «Νονού της Soul»

To «We Got To Change» κάνει πρεμιέρα ενόψει του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
James Brown: Νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του «Νονού της Soul»
© Richard E. Aaron/Redferns

James Brown: Το ακυκλοφόρητο τραγούδι «We Got To Change» στη δημοσιότητα - Το ντοκιμαντέρ «Say It Loud» για τη ζωή του τραγουδιστή της soul.

Ένα EP τριών τραγουδιών με τίτλο “We Got To Change” πρόκειται να κυκλοφορήσει με αφορμή το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του James Brown με τίτλο “Say it Loud”, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου και μέσω του τηλεοπτικού δικτύου A&E. Το ομώνυμο τραγούδι του EP είναι ακυκλοφόρητο και ηχογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1970, με την κλασική σύνθεση της μπάντας του James Brown. Δηλαδή τον Bootsy Collins στο μπάσο, τον αδερφό του Catfish στην κιθάρα, καθώς και τον Clyde Stubblefield, πιο γνωστό ως “The Funky Drummer”. Εκτός από τη συνεργασία τους με τον James Brown, τα αδέρφια Collins είναι γνωστοί και για τη συμμετοχή στην σπουδαία funk/soul/rock κολεκτίβα των Funkadelic/Parliament. Σημειωτέον δε, είχαν απολυθεί από τον Brown ύστερα από χρήση LSD το 1971.

We Got To Change

Από τον Michael Jackson και τον Prince, μέχρι τους Aerosmith, τον David Bowie, ακόμα και τον Dr.Dre. Η λίστα των καλλιτεχνών που δηλώνουν επηρεασμένοι από τον James Brown προκαλεί δέος. Γνωστός και ως «Νονός της Soul», ο Brown άφησε το στίγμα του σε μια καριέρα η οποία μέτρησε συνολικά πέντε δεκαετίες, μέχρι και το θάνατο του το 2006. Έγινε θρύλος για τις εκρηκτικές live εμφανίσεις του, τις χορευτικές κινήσεις, την ξεχωριστή φωνή του, κυρίως δε για το μίγμα soul, funk και R&B με το οποίο μας χάρισε μια σειρά από ύμνους όπως τα “I Feel Good”, “Get Up (I Feel Like Being a) Sex Machine”, “Papa's got a brand new bag” και φυσικά το “It's a Man's Man's Man's World”. Στην πολυτάραχη προσωπική του ζωή, απέκτησε ουκ ολίγα παιδιά, αναγνωρίζοντας συνολικά εννιά από αυτά. Ήταν από τους πρώτους που εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ το 1992 του απονεμήθηκε βραβείο Grammy, για τη συνολική του προσφορά στη μουσική βιομηχανία.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Brown Say it Loud” χαρακτηρίστηκε ως το πληρέστερο μέχρι σήμερα, από τον από τον γνωστό μουσικοκριτικό Nelson George. Σύμφωνα με τον George, συμμετέχει η οικογένεια του Brown, κυρίως δε οι κόρες του Yamma και Denna, δίνοντας έτσι μια πιο σφαιρική εικόνα για τον άνθρωπο Brown, πέρα από την ιδιότητα του καλλιτέχνη. Τη σκηνοθεσία του “Say it Loud” έχει αναλάβει η Deborah Riley Draper, ενώ την παραγωγή υπογράφουν ο Mick Jagger και ο Ahmir K. Thompson (γνωστός και ως Questlove).

James Brown: Say it Loud | Official Trailer

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ