Μουσικη

Μουσική: 3 συναυλίες την εβδομάδα 15 - 21 Φεβρουαρίου

Ψυχεδελική pop και πειραματική electronica με τους Föllakzoid, ροκ με σκληρό ήχο και groovy ρυθμούς με τους Nightstalker και μια ραπ συναυλία με αφορμή την παράσταση Σαλό στο ΚΠΙΣΝ

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 904
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nightstalker

Μουσική: Οι συναυλίες στο Academy Piraeus Club, το Gagarin 205 και την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ την εβδομάδα 15 - 21 Φεβρουαρίου

Η Föllakzoid στην Αθήνα
Από το krautrock και την ψυχεδέλεια σε μια πειραματική electronica που «διαστέλλει τον χρόνο» μέσα από minimal ήχους συνδυάζοντας την παράδοση των Άνδεων με τη σύγχρονη ψηφιακή μουσική, οι συνθέσεις του γκρουπ από τη Χιλή έχουν ακουστεί σε περιώνυμα φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Primavera Sound, Levitation, Roadburn, Desert Daze, Roskilde). Ως σόλο πρότζεκτ πλέον της Domingae, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μπάντας, καταφθάνει στα μέρη μας με το τελευταίο της άλμπουμ που ενσωματώνει περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία και τέκνο επιρροές. Ι.Γκ.
Academy Piraeus Club, 17 Φεβρουαρίου από τις 21:00

Nightstalker στη Λιοσίων
Κλείνοντας τον κύκλο του «Great Hallucinations» και πριν μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ, η hardrock μπάντα με την τριακονταετή πορεία συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό. Οι Argy, Ανδρέας Λάγιος, Τόλης Μότσιος και Ντίνος Ρούλος παίρνουν θέση στη σκηνή και υπόσχονται σκληρό ήχο, groovy ρυθμούς και έντονα μπάσα. Μαζί τους οι Πεθαίνουν στο τέλος. Ι.Γκ.
Gagarin 205, 17 Φεβρουαρίου στις 21:00

Salò: The Concert στο ΚΠΙΣΝ
Mια ραπ συναυλία σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Άρη Μπινιάρημε αφορμή την παράσταση Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα, βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι, έρχεται να δονήσει την αίθουσα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ. Εννέα σημαντικοί νέοι καλλιτέχνες της ελληνικής ραπ σκηνής καταλαμβάνουν την Εναλλακτική Σκηνή σε μια εκρηκτική συναυλία που θα διεξαχθεί στον εντυπωσιακό σκηνικό χώρο της παραγωγής μετά το πέρας της παράστασης. Οι $ulee, BabyJ, EXPE, Gxhan, Half Quickie, IGNES, LADELE, OH6 και Oxentra συνέθεσαν πρωτότυπα τραγούδια με στίχους που αντλούν την έμπνευσή τους από το περιεχόμενο της ταινίας αλλά και από το ευρύτερο ποιητικό σύμπαν κια την επιδραστηκότητα του Ιταλού σκηνοθέτη. Τη μουσική παραγωγή έχει αναλάβει ο Odydoze, ενώ την επιμέλεια των στίχων ο Σωτήρης Τζοβάρας. Μ.Α.
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, 18, 25 Φεβρουαρίου & 3 Μαρτίου 2024 στις 22.00

Salò: The Concert  © Γιώργος Καλκανίδης
Salò: The Concert © Γιώργος Καλκανίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ