Μουσικη

Ozzy Osbourne: Τέλος τα live για τον θρύλο των Black Sabbath

Ο τραγουδιστής ταλανίζεται από θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όζι Όσμπορν: Τέλος τα live για τον θρύλο των Black Sabbath
Όζι Όσμπορν: Τέλος τα live για τον θρύλο των Black Sabbath © EPA/Balazs Mohai

Όζι Όσμπορν: Τέλος τα live για τον θρύλο των Black Sabbath - Ο τραγουδιστής ταλανίζεται από θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια

Το «αντίο» του στις ζωντανές εμφανίσεις ετοιμάζεται να πει ο θρύλος των Black Sabbath, Όζι Όσμπορν (Ozzy Osbourne). Ο τραγουδιστής μίλησε στο αγγλικό μέσο Rolling Stone για το ενδεχόμενο να αφήσει τις live εμφανίσεις μιας και τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται από θέματα υγείας.

Ο Όζι Όσμπορν
Ο Όζι Όσμπορν © EPA

Ο Όσμπορν, τον περασμένο Φλεβάρη έκανε γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε στη σπονδυλική στήλη και δε θα μπορούσε να ξεκινήσει τις live εμφανίσεις. Η τελευταία εμφάνιση του Όσμπορν ήταν το 2018 και από τότε ο τραγουδιστής έχει κάνει μόνο δύο εμφανίσεις, μία στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και μία στο Λος Άντζελες το 2022 – με κάθε μία να διαρκεί ένα ή δύο τραγούδια, σύμφωνα με το Rolling Stone.

This is probably one of the hardest things I’ve ever had to share with my loyal fans. As you may all know, four years...

Posted by Ozzy Osbourne on Tuesday, January 31, 2023

Τα προβλήματα υγείας του Όζι Όσμπορν που όπως λέει «του στέρησαν την καλύτερη σχέση της ζωής του»

Ο τραγουδιστής των Black Sabbath υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό το 2003 κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, τον οποίο επιδείνωσε μια πτώση το 2019. Σύμφωνα με τη δήλωσή του στην ανάρτησή του, υποβλήθηκε σε τρεις επεμβάσεις, θεραπείες με βλαστοκύτταρα και ατελείωτες συνεδρίες φυσικοθεραπείας.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο βρετανικό περιοδικό Rolling Stone, ο 74χρονος καλλιτέχνης ανέφερε: «Δεν σκέφτομαι να ανέβω επί σκηνής και να δώσω ένα μισό 'Ozzy' αναζητώντας συμπάθεια», και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα: «Ποιο είναι το νόημα αυτού; Δεν θα κινηθώ σε αυτό το μονοπάτι με αναπηρικό αμαξίδιο».

Ο Όσμπορν στη συνέχεια, αποκάλυψε τις πολλές χειρουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει και θεραπείες, με μία από αυτές να λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο του 2022, κάτι που έθεσε υπό αμφισβήτηση την επιστροφή του στη σκηνή, κυρίως από τον ίδιο.

«Προχωρώ μέρα με τη μέρα, και αν μπορώ να ξαναπαίξω, θα το κάνω,» δήλωσε ο Όσμπορν στο Rolling Stone.

«Ήταν σαν να αποχαιρετούσα την καλύτερη σχέση της ζωής μου. Στην αρχή της ασθένειάς μου, όταν σταμάτησα να περιοδεύω, ήμουν πραγματικά θυμωμένος με τον εαυτό μου, τους γιατρούς και τον κόσμο. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, άρχισα να σκέφτομαι: 'Ίσως πρέπει να αποδεχτώ αυτή την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Ο Όσμπορν υποβλήθηκε σε μία τέταρτη χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των επιπτώσεων από την πτώση του το 2019. Ωστόσο, η επέμβαση επηρέασε τις λάμες που είχαν τοποθετηθεί στο σώμα του μετά από ένα ατύχημα με ποδήλατο το 2003.

«Με κατέστρεψε πραγματικά. Η δεύτερη επέμβαση πήγε πολύ άσχημα και ουσιαστικά με άφησε ανάπηρο», παραδέχθηκε στη συνέντευξή του. «Νόμιζα ότι θα ήμουν έτοιμος μετά τη δεύτερη και την τρίτη επέμβαση, αλλά με την τελευταία μου, τοποθέτησαν μια λάμα στη σπονδυλική στήλη. Βρήκαν έναν όγκο σε έναν από τους σπονδύλους, οπότε έπρεπε να τον εξερευνήσουν», αποκάλυψε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ