Μουσικη

Πέθανε η «βασίλισσα των πανηγυριών» Βάσω Χατζή

Το «αντίο» της Χαράς Βέρρα και του Ματθαίου Γιαννούλη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βάσω Χατζή
© Facebook/Βάσω Χατζή

Πέθανε η λαϊκή τραγουδίστρια Βάσω Χατζή

Tον θάνατο της Βάσως Χατζή, τραγουδίστριας του δημοτικού και λαϊκού ρεπερτορίου, έκανε γνωστό η επίσης εμβληματική τραγουδίστρια Χαρά Βέρρα, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Η Χαρά Βέρρα αποχαιρέτησε τη συνάδελφό της, με μια κοινή τους φωτογραφία, γράφοντας: «Δυστυχώς τα άσχημα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα. Βάσω Χατζή, δεν θα υπάρξει πάλι τέτοια μεγάλη τραγουδίστρια! Καλό σου ταξίδι Βάσω μου, δεν μπορώ να το πιστέψω…. Πριν λίγες βδομάδες τα λέγαμε στο μαγαζί που είχες έρθει! Δεν έχω λόγια… θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στους ανθρώπους της. Σε όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια! Αναντικατάστατη».

Δυστυχώς τα άσχημα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα. 🥺💔🙏🏻 Βάσω Χατζή, δεν θα υπάρξει πάλι τέτοια μεγάλη τραγουδίστρια!...

Posted by Χαρά Βέρρα on Wednesday, November 22, 2023

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή (24/11) στις 3 το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής της, την Ασωπία Βοιωτίας.

Το «αντίο» από τον Ματθαίο Γιαννούλη

Με τη σειρά του και ο Ματθαίος Γιαννούλης αποχαιρέτησε την «βασίλισσα των πανηγυριών».

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ΒΑΣΩ ΧΑΤΖΗ! Σ ευχαριστούμε για όσα μας άφησες, για όσα μας δίδαξες! Πάντα θα μείνεις αναντικατάστατη στις ψυχές μας! Ο Θεος να αναπαύσει την ψυχούλα σου», έγραψε ο αγαπημένος μουσικός και τραγουδιστής.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ΒΑΣΩ ΧΑΤΖΗ! Σ ευχαριστούμε για όσα μας άφησες, για όσα μας δίδαξες! Πάντα θα μείνεις αναντικατάστατη στις ψυχές μας! Ο Θεος να αναπαύσει την ψυχούλα σου!!

Posted by Ματθαίος Γιαννούλης - Matthaios Giannoulis "My Page" on Tuesday, November 21, 2023

Ποια ήταν η Βάσω Χατζή

Η Βάσω Χατζή ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι σε ηλικία 17 ετών, όταν ήρθε στην Αθήνα. Μέντοράς της ήταν ο Γιώργος Κόρος.

Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε γνωστά δημοτικά στέκια.

ΒΑΣΩ XATZH LIVE - ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ * ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΡΔΙΑ

Έκανε εμφανίσεις με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, με τον Στάθη Κάβουρα, τον Γιάννη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τη Σοφία Κολλητήρη, την Αννα Τσαχάλου, τη Ζέτα Οικονόμου, την Τασία Βέρρα, τον Τάκη Καρναβά και άλλους γνωστούς, αποκαλούμενους δημοτικολαϊκούς καλλιτέχνες.

Επίσης, συνεργάστηκε με σπουδαίους οργανοπαίκτες όπως ο Λευτέρης Ζέρβας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Μάκης Μπέκος, ο Γιώργος Μάγγας.

Μερικές από τις επιτυχίες της είναι: «Αγάπες και παράπονα» (1976), «Λίγα λουλούδια» (1977), «Δύο αγάπες» (1977), «Πόσο πάει το φιλί» (1978), «Σ’ αγαπώ και πού με βάζεις» (1979), «Πάρε την καρδιά μου» (1991), «Φίλησέ με» (1992), «Μετανοιωμένος» (1995), κ.λπ. Έχει επίσης μικρή ή μεγάλη συμμετοχή στους δσκους: «Γεύση από Ελλάδα» (1974), «Με αγάπη» (1983), «Κ. Σούκας: 20 χρόνια επιτυχίες» (1991 και CD), «Πανόραμα» (του Βασιλάκη Σαλέα, 2πλός δίσκος «ζωντανής» ηχογράφησης, 1992 και CD), «Mια βραδιά στο Αλεξάντερ» (1999, CD), κ.λπ.
Vaso Xatzi - Paranomi Agapi - Mylos Live 2019 - Part 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ