Μουσικη

Η Ντόλι Πάρτον συνεχίζει να γράφει μουσική στα 77 της χρόνια - Νέο άλμπουμ τον Νοέμβριο

Κυκλοφορεί η 49η δισκογραφική δουλειά της θρυλικής Αμερικανίδας τραγουδοποιού

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόλι Πάρτον: Στις 17 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το «Rockstar» - 49ο άλμπουμ της 77χρονης Αμερικανίδας τραγουδοποιού: «Γράφω μουσική από τότε που ήμουν επτά ετών».
Η Ντόλι Πάρτον κυκλοφορεί νέο άλμπουμ τον Νοέμβριο © EPA/Will Oliver

Ντόλι Πάρτον: Στις 17 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το «Rockstar» - 49ο άλμπουμ της 77χρονης Αμερικανίδας τραγουδοποιού: «Γράφω μουσική από τότε που ήμουν επτά ετών».

Με αφορμή την κυκλοφορία του 49ου άλμπουμ της με τίτλο «Rockstar» στις 17 Νοεμβρίου, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Ντόλι Πάρτον μίλησε, μεταξύ άλλων, στον Guardian για την οικογένειά της και για τη μουσική που συνεχίζει να γράφει στα 77 της χρόνια.

«Μεγάλωσα με γυναίκες που ήξεραν πώς να είναι καλές μητέρες, αλλά δεν ήταν αυτό που ένιωθα ότι ο Θεός είχε στο μυαλό του για μένα. Γιατί κάποιος πρέπει να διασκεδάζει αυτούς τους ανθρώπους και να τους γράφει τραγούδια.

»Μπορώ να γράψω ένα τραγούδι σαν να είχα ένα σπίτι γεμάτο παιδιά, μπορώ να γράψω ένα τραγούδι σαν να έχω έναν άντρα που με απατάει, αν και ποτέ δεν το έκανα. Αλλά ξέρω πώς είναι, το έχω δει, το έχω ζήσει. Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο που να μου είναι ξένο, που να μην το καταλαβαίνω», είπε η σταρ και αποκαλύπτει ότι γράφει τραγούδια συνέχεια.

«Γράφω από τότε που ήμουν επτά ετών. Πάντα έχω κάτι μαζί μου για να γράψω -χαρτιά από τσίχλες, χαρτοπετσέτες από ένα εστιατόριο.

»Ποτέ δεν ξέρω πότε θα μου έρθει μια ιδέα και δεν μου αρέσει να τις χάνω γιατί συνήθως δεν επανέρχονται. Είμαι σίγουρη ότι έχω χάσει πολλές σπουδαίες ιδέες επειδή δεν είχα στυλό και χαρτί», σημείωσε.

Γιατί αρνείται να αποκαλέσει τον εαυτό της φεμινίστρια η Ντόλι Πάρτον

«Ήμουν πιστή στον εαυτό μου», ομολογεί η Πάρτον στη συνέχεια ενώ πάντα αρνιόταν να αποκαλέσει τον εαυτό της φεμινίστρια.

Dolly Parton performs Jolene at Glastonbury - BBC

«Όταν σκέφτεσαι μια "φεμινίστρια", σκέφτεσαι γυναίκες που είναι κατά των ανδρών ή που έχουν κακοποιηθεί... εγώ ασχολούμαι με τις γυναίκες, ασχολούμαι με την ενδυνάμωσή τους, αλλά ασχολούμαι με την ενδυνάμωση όλων των ανθρώπων -αγάπη, σεβασμός και ενθάρρυνση».

Σημειώνεται ότι στις 19 Οκτώβρη η τραγουδίστρια θα κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο, το «Behind the Seams: My Life in Rhinestones», το οποίο καταγράφει το στιλ της κατά τη διάρκεια της μοναδικής της καριέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ