Μουσικη

Kid Moxie και Γιώργος Μαζωνάκης μαζί για το «Ανήκω σε μένα»

Ένα αναπάντεχο ντουέτο, μια διασκευή - έκπληξη

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kid Moxie και Γιώργος Μαζωνάκης μαζί για το «Ανήκω σε μένα»
Ο Γιώργος Μαζωνάκης σε μια μοναδική συνεργασία με την Kid Moxie ©Instagram

Kid Moxie και Γιώργος Μαζωνάκης μαζί για τη διασκευή του «Ανήκω σε μένα»

Σε μια αναπάντεχη συνεργασία, η Ελληνίδα μουσικός και τραγουδίστρια Κid Moxie διασκευάζει το «Ανήκω σε μένα» του Γιώργου Μαζωνάκη για το επικείμενο άλμπουμ της «The Covers».

Η Kid Moxie τραγουδάει για πρώτη φορά στα ελληνικά, για χάρη μιας πολύ πετυχημένης συνεργασίας με τον απόλυτο σταρ της πίστας, που όμως δεν γνωρίζει στεγανά στη μουσική του. 

Το «Ανήκω σε μένα» είναι μια από επιτυχίες - σταθμούς στην πολυετή καριέρα, των δεκάδων σουξέ, του Μαζώ. Παρά ταύτα, η Kid Moxie καταφέρνει μέσα από τη διασκευή του κομματιού να δώσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα.

Aniko Se Mena

Δεν είναι η πρώτη φορά. Η διασκευή του «Creep» των Radiohead στο δίσκο της «Better Than Electric» ήταν εκείνη που έκανε τους Depeche Mode, τη μπάντα που λάτρεψε στην εφηβεία της, να της ζητήσει να διασκευάσει το κομμάτι τους «Wagging Tongue», δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στo μουσικό της ένστικτο. 

Kid Moxie - Creep (Radiohead cover) (Official Music Video)

Η Kid Moxie έχει ήδη ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Μεταξύ των άλλων έχει συνεργαστεί με τον Al Pacino, τον Angelo Badalamenti, τον David Lynch, η μουσική της ακούγεται σε διαφημιστικές καμπάνιες για brands όπως Victoria’s Secret, αλλά και πετυχημένα videogames σαν το Cyberpunk 2077, έγραψε μουσική για το σήμα της MGM και φυσικά έντυσε με τα τραγούδια της το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Αυτή τη αφορά με τον Γιώργο Μαζωνάκη επαναηχογραφούν ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Πάνου Φαλάρα. Η διασκευή αυτή με την πιο cinematic pop ματιά της, γεννήθηκε σαν ιδέα για τις ανάγκες της ταινίας μικρού μήκους «Στον Θρόνο Του Ξέρξη» της Εύης Καλογηροπούλους, σε ανάθεση Onassis Culture, η οποία και βραβεύτηκε στο 75ο Φεστιβάλ Καννών. 

Άλλωστε, από αναπάντεχες συνεργασίες γνωρίζει καλά ο Γιώργος Μαζωνάκης. Και δεν είναι η πρώτη φορά που επιφυλάσσει εκπλήξεις στο κοινό του. Η πλέον πρόσφατη και άκρως επιτυχημένη συνεργασία ήταν με τον Arash για το «Tora Tora (Boro Boro)».

Giorgos Mazonakis, Arash - Tora Tora (Boro Boro) | Official Music Video

Πριν από μερικούς μήνες, δε, ο αγαπημένος τραγουδιστής είχε ερμηνεύσει το «Ανήκω σε μένα», και άλλες μεγάλες επιτυχίες του, όπως το «Gucci φόρεμα» -που τον καθιέρωσε ως τον πιο αντισυμβατικό λαϊκό καλλιτέχνη-, στις κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ