Μουσικη

Πρόστιμο στον Marilyn Manson επειδή έφτυσε και εκτόξευσε μύξες σε γυναίκα σε συναυλία του

Θα εκτίσει 20 ώρες κοινωφελούς εργασίας και θα πληρώσει 1.310 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Marilyn Manson
© EPA/STEVE C. MITCHELL

Marilyn Manson: Καταδικάστηκε για «εξωφρενικό» περιστατικό απέναντι σε camerawoman κατά τη διάρκεια συναυλίας του

Ο Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson) καταδικάστηκε από δικαστήριο στο New Hampshire επειδή... φύσηξε τη μύτη του πάνω σε μια camerawoman κατά τη διάρκεια συναυλίας του το 2019.

Ο μουσικός θα εκτίσει 20 ώρες κοινωφελούς εργασίας στην Καλιφόρνια και θα πληρώσει πρόστιμο περίπου 1.400 δολάρια (1.310 ευρώ) για αυτό το «εξωφρενικό» περιστατικό - όπως το χαρακτήρισε ο δικαστής.

Στο πλαίσιο της ποινής του, ο τραγουδιστής πρέπει επίσης να ειδοποιεί την αστυνομία για όλες τις συναυλίες του στο Νιου Χάμσαϊρ για τα επόμενα δύο χρόνια και να προσκομίσει αποδείξεις ότι έχει ολοκληρώσει την κοινωνική του εργασία το αργότερο μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2024.

Ο 54χρονος Μάνσον, ο οποίος υποχρεώθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο χτες (18/09), είχε αρχικά δηλώσει αθώος, αλλά αργότερα άλλαξε την ομολογία του σε μη αμφισβήτηση. Η δήλωση μη αμφισβήτησης σημαίνει ότι δεν αμφισβήτησε την κατηγορία, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένος να παραδεχτεί την ενοχή του.

To χρονικό

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, η οποία βασίζεται σε βιντεοσκοπημένο υλικό, ο Μάνσον εθεάθη να βάζει το πρόσωπό του κοντά στην κάμερα που κρατούσε η κινηματογραφίστρια Σούζαν Φάουντεν (Susan Fountain), η οποία βιντεοσκοπούσε την εμφάνισή του στο Νιού Χάμσαϊρ στις 19 Αυγούστου 2019.

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής έφτυσε τη γυναίκα και λίγο αργότερα επέστρεψε στο σημείο, γονάτισε από πάνω της, έβαλε το χέρι του στο ρουθούνι του και... εκτόξευσε μύξες πάνω της.

Η έκθεση της αστυνομίας προσθέτει ότι το βίντεο εμφανίζει τον Μάνσον «να δείχνει και να γελάει με τη Φάουντεν, καθώς εκείνη κατεβαίνει και απομακρύνεται».

Σε δήλωσή της που διαβάστηκε στο δικαστήριο, το θύμα είπε: «Ποτέ δεν έχω ταπεινωθεί έτσι ή δεν μου έχει φερθεί κάποιος όπως μου φέρθηκε αυτός ο κατηγορούμενος. Το να με φτύσει και να φυσήξει τη μύτη του πάνω μου ήταν το πιο αηδιαστικό πράγμα που έχει κάνει ποτέ άνθρωπος».

Από τη μεριά του, ο Μέριλιν Μάνσον, ο οποίος φορούσε μαύρο κοστούμι στο δικαστήριο, μίλησε μόλις δύο φορές στον δικαστή. Αναγνώρισε το (πραγματικό) όνομά του - Μπράιαν Γουόρνερ - και είπε «ναι» όταν τον ρώτησαν αν κατάλαβε την ποινή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, ο Μάνσον είπε ότι σκοπεύει να εκτελέσει την υπηρεσία του με «ανθρώπους σε αποκατάσταση».

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ