Μουσικη

August beat

Στην πόλη τα ρολά πέφτουν μετρημένα, αφού η οικονομική κρίση βάζει το εξής δίλημμα...

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 312
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sven Väth
Sven Väth

Στην πόλη τα ρολά πέφτουν μετρημένα, αφού η οικονομική κρίση βάζει το εξής δίλημμα: να μείνουν ανοιχτά τα μπαρ για να σερβίρουν τους όχι και λίγους που δεν θα αποδράσουν από την πόλη ή να κλείσουν αφού έτσι κι αλλιώς η κίνηση είναι πεσμένη, να μην επιβαρύνονται και με τα λειτουργικά;Οι περισσότεροι επιλέγουν τη μέση λύση και σημαδεύοντας τον Δεκαπενταύγουστο παίρνουν ρεπό. 

Στην πλατεία Καρύτση τα περισσότερα μαγαζιά μένουν κλειστά την εβδομάδα 12 με 19/8. Λίγο παραπάνω κάνουν διακοπές το Bartesera (13-23/8) και το Baba Au Rum της Κλειτίου (5 με 25/8). Στο δεύτερο μισό του μήνα θα είναι έτοιμη η αυλή του 6 d.o.g.s. της Αβραμιώτου, το οποίο δεν θα κλείσει καθόλου.

Στο Γκάζι τα μαγαζιά της πλατείας δεν κλείνουν ποτέ, άντε να ξεκουραστούν το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Στα γύρω στενά έχουν πρόβλημα από τις χωματουργικές εργασίες που έχουν μείνει στη μέση, το Swing ξανανοίγει 25/8, ενώ το Soul κλείνει το προσεχές Σάββατο 31/8. Το Τώρα Κ44! δεν θα κλείσει ποτέ για όσους γιορτάσουν την Κοίμηση στην πόλη.

Στου Ψυρρή πάμε κατά περίπτωση, η αγαπημένη Cantina Social μένει κλειστή από 8 έως 19/8, ενώ στην Παραλιακή τα μεγάλα clubs μένουν κλειστά το weekend του Δεκαπενταύγουστου και στη συνέχεια φιλοξενούν τους επιστρέψαντες.

Αλλά, το summer beat δεν χτυπά στην πόλη. Τα νησιά, όπως κάθε χρόνο, παίρνουν τη σκυτάλη των μετακλήσεων guest DJs από το εξωτερικό. Πολύ πιο συγκρατημένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τη Μύκονο πατροπαράδοτα να κρατά τη σημαία του καλοκαιρινού clubbing και το Cavo Paradiso να πρωταγωνιστεί τηρώντας το μύθο του. Μερικές ημερομηνίες για ταξίδια dance αστραπής:

4/8 Minus Showcase @ Cavo Paradiso (Μύκονος) Ένα από τα σημαντικά labels της παγκόσμιας techno σκηνής αναλαμβάνει τη βραδιά, με πλοηγούς τον ιδρυτή του Richie Hawtin, την προστατευόμενή του Magda και τον Gaiser από τη νέα φουρνιά.

4/8 CJ Jeff, Mikele & g. Siras @ Neromylos (Χανιά) Ελληνική τριάδα στο όμορφο beach club του Πλατανιά Χανίων.

13/8 Sven Väth @ Cavo Paradiso (Μύκονος) Eίναι η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στην παγκόσμια dance σκηνή με όλες του τις ιδιότητες (dj - παραγωγός - «επιχειρηματίας» ιδιοκτήτης club και label), άρα κάθε ραντεβού μαζί του μετράει.

15/8 Eric Morillo & Agent Greg @ Paradise Club (Μύκονος) Άλλοι θα τον γιορτάσουν σε πανηγύρια κι άλλοι με house… με τις υγείες σας.

20-28/8 XLSior festival (Μύκονος) Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για το προχωρημένο dance festival που φέτος απλώνεται σε ακόμα περισσότερα μέρη (bars, clubs, παραλίες και πισίνες) και διευθύνεται σκηνοθετικά από τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Αναλυτικό πρόγραμμα (που ολοκληρώνεται αυτές τις στιγμές) στο www.xlsiorfestival.com

21/8 David Morales @ Cavo Paradiso (Μύκονος) Τα γενέθλια του Morales είναι πια τόσο καλοκαιρινό κλισέ σαν να λέμε “souvlaki”, “mousaka”, “sea, sun & sex”.

Κι επειδή οι νύχτες στα νησιά δεν είναι τόσο οι guest DJs, αλλά τα μπαρ-μύθοι, ιδού ένα top-5 που καλό είναι να βρεις στο δρόμο σου (πριν σε βρει αυτό):

Q (Αιγιάλη, Αμοργός): λειτουργεί σχεδόν 24 ώρες την ημέρα – μην μπερδευτείς αν πας στις 2 και έχει ελάχιστο κόσμο, όταν θα επιστρέψεις στις 5 θα είναι τίγκα με παλιοροκάδες.

Parasol (Ερεσσός, Μυτιλήνη): beach bar πάνω στο κύμα με τρομερά κοκτέιλ, μυθικό κλείσιμο μετά bbq στα μέσα Σεπτέμβρη και φυσικά το προοδευτικό κλίμα του χωριού.

Kashmir (Αρμενιστής, Ικαρία): πάνω μπορεί να πετύχεις να χορεύουν σε 80s πίστα νησιώτικα και στο video wall να παίζει chill out zone του MTV, κάτω ο μεγαλύτερος είναι 21 και κάνει κάθε χρόνο πάρτι ο DJ Noiz.

Πατητήρι (Χώρα, Φολέγανδρος): προτιμάται τα τελευταία χρόνια από τις αθηναϊκές πάρτι ομάδες (Κορμοράνος, Yes It Does!, Urban Tropicalia) για να σπάνε λίγο τα ρακόμελα.

Αερικό (Χώρα, Σέριφος): όλη η μυθολογία της νησιώτικης ρομαντζάδας αποτυπώνεται στην ταράτσα του, χωρίς όμως να καταλήγει κιτς καρτ ποστάλ.


Μίλα της βρώμικα! 
Μόλις προλαβαίνεις να πάρεις μαζί σου πριν φύγεις το soundtrack της αγαπημένης σειράς του Mega «Μίλα μου Βρώμικα» που έγραψε και επιμελήθηκε η δική μας Μυρτώ Κοντοβά. Όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν από τους πρωταγωνιστές αλλά και από τους διάσημους guests (Άννα Βίσση, Γιώργος Μαζωνάκης, Δήμητρα Γαλάνη, Σταμάτης Γαρδέλης, Μιθριδάτης, Γιώργος Καπουτζίδης, Δημήτρης Πουλικάκος, Αργύρης Αγγέλου) σε αποκλειστικές ηχογραφήσεις. To κυκλοφόρησε η Sony Music.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ