- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ακρωτήρι Boutique κρατάει χρόνια τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης στην παραλιακή. Κι εκτός του ότι σηματοδοτεί με τα εγκαίνιά του την καλοκαιρινή σεζόν στην πόλη, φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του και είναι στα καλύτερά του.
Με απίστευτη διακόσμηση που παίζει με τον υπέροχο φωτισμό, την πισίνα στη μέση με τη γνωστή γέφυρα πασαρέλα, «κρεμασμένο» πάνω στον Σαρωνικό, αποτελεί έναν πραγματικό ναό διασκέδασης που συνδυάζει ό,τι ζητάει η ψυχή σου για να περάσεις τις καλύτερες νύχτες σου. Οι τόνοι του ζεστού καφέ, του λευκού, του βιομηχανικού γκρίζου συνδυάζονται με flower patterns σε βαθύ σοκολατί χρώμα, καλύπτουν τοίχους, γυάλινες επιφάνειες, αλλά και το DJ Booth, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας άλλος πλανήτης διασκέδασης.
Το φαγητό υπογράφεται από τον executive chef Christophe Clessiene, βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Chef, γνωστό από την παρουσία του στο Ιθάκη. Οι γεύσεις του Clessiene είναι ένα αφιέρωμα στη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα, με πρωτότυπες συνθέσεις εφαρμοσμένης υψηλής τεχνικής. Και το new arrival που θα συζητηθεί: το open air sushi bar, που προσφέρει μοναδικές γεύσεις ιαπωνικής κουζίνας. Για να δοκιμάσουμε όλη την γκάμα των φαγητών ξεκινήσαμε με τα εκλεκτά εδέσματα του sushi bar: τα maki lovers (4 California, 4 Spicy tuna, 4 Salmon-avocado, 4 Shrimps tempura), Prawn tempura in creamy chili and sesame dressing και King crab nigiri, και επειδή καμιά φορά οι λέξεις είναι λίγες, ήταν απλώς θεσπέσια. Κατόπιν των θεσπεσίων ακολούθησαν τα σούπερ «αστεράτα» πιάτα του Clessienne. Σαλάτα “Chicore” με πορτοκάλι, καρύδι, ροκφόρ και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, σαλάτα «Ακρωτήρι», δηλαδή πράσινη σαλάτα με προσούτο, μανούρι, μανιτάρια μαρινέ, καρέ από μάνγκο, κρεμμύδι τηγανητό και βινεγκρέτ μουστάρδας, σαρδέλες μαρινέ με ελαιόλαδο, μοσχολέμονο και φινόκιο γεμιστό με ανθότυρο, κριθαράκι με σφυρίδα σε ζωμό μυδιών με ντοματίνια και κυδώνια, “côte de boeuf” από αμερικάνικο Black Angus με μιλφέιγ πατάτας και “tian” μελιτζάνας, φιλέτο πάπιας καπνιστό με κόκκινο κρεμμύδι γλασέ, πατάτα “dauphinois”, κουμ κουάτ κονφί και γλυκόξυνη σάλτσα. Κλείσαμε με τραγανό φύλλο πραλίνας φουντουκιού με σοκολάτα “guanaja” και άρωμα εσπρέσο, καραμελωμένη κρέμα «καταλάνα» με σοκολάτα γάλακτος, κανέλα και φρέσκα βατόμουρα. Μετά από κάθε πιάτο που έφτανε στο τραπέζι μας ακολουθούσαν ενθουσιώδεις εκδηλώσεις για τη γεύση του και την παρουσία του. Το Ακρωτήρι Boutique συγκαταλέγεται στα μέρη που μπορείτε να διοργανώσετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για μία από τις μοναδικές στιγμές στη ζωή σας είτε για επαγγελματικό event. Ο άριστος επαγγελματισμός τους θα κάνει την εκδήλωσή σας αξέχαστη.
Αργότερα ήρθε η ώρα του club, όπου όλοι σε πλήρη ευωχία μεταφερθήκαμε σε ένα μαγικό σκηνικό κάτω από τα αστέρια-φωτιστικά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, απολαμβάνοντας εξαιρετικές μουσικές.
ΑΚΡΩΤΗΡΙ BOUTIQUE, Βασ. Γεωργίου Β΄5, Παραλία Αγ. Κοσμά, 210 9859.147
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Η ωραιότερη θέα της πόλης στην κορυφή του ξενοδοχείου The Athenaeum
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.