Μουσικη

Bernie Marsden: Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο πρώτος κιθαρίστας των Whitesnake

Η ιδιωτική του συλλογή κιθάρας περιελάμβανε περισσότερα από 200 κομμάτια

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε σε ηλικία 72 ετών o Bernie Marsden
Πέθανε σε ηλικία 72 ετών o Bernie Marsden © Getty Images/ Fin Costello/Redferns

Bernie Marsden: Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο πρώτος κιθαρίστας των Whitesnake - Η ιδιωτική του συλλογή κιθάρας περιελάμβανε περισσότερα από 200 κομμάτια

Σε ηλικία 72 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώτος κιθαρίστας των Whitesnake Bernie Marsden. Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, με μία ανάρτηση που ανέφερε ότι «εκ μέρους της οικογένειάς του, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Bernie Marsden. Ο Bernie πέθανε ειρηνικά το απόγευμα της Πέμπτης, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Fran, και τις κόρες του, Charlotte και Olivia».

Η πορεία του Bernie Marsden

Ο Marsden ήταν ένας από τους σημαντικότερους ροκ και μπλουζ κιθαρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου, που έγραψε ή συνυπέγραψε αρκετά από τα τραγούδια που γνώρισαν επιτυχία οι Whitesnake, μεταξύ των οποίων τα Fool for Your Loving, She's a Woman, Walking in the Shadow of the Blues, Trouble και το διεθνές chart-topper Here I Go Again.

Γεννημένος στο Μπάκιγχαμ το 1951, ο Marsden ξεκίνησε με το ροκ συγκρότημα UFO το 1972. Μετά από συμμετοχές σε διάφορα συγκροτήματα και ένα βραχύβιο πρότζεκτ με πρώην μέλη των Deep Purple με την ονομασία Paice Ashton Lord, ο Marsden δημιούργησε τους Whitesnake στο Λονδίνο το 1978 μαζί με τον πρώην τραγουδιστή των Deep Purple David Coverdale και τον κιθαρίστα Micky Moody.

Ο Marsden συμμετείχε στο πρώτο EP, σε πέντε άλμπουμ και σε ένα live άλμπουμ, από το Snakebite (1978) μέχρι το Saints & Sinners (1982). Κυκλοφόρησε επίσης δύο σόλο άλμπουμ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το And About Time Too (1979) και το Look at Me Now (1981).

Whitesnake - Ain't No Love in the Heart of the City (Official Music Video)
Whitesnake - Fool for Your Loving (Official Music Video)
Bernie Marsden - Here I Go Again (4k)

Ο Marsden ήταν γνωστός για την εκτεταμένη και πολυπόθητη ιδιωτική του συλλογή κιθάρας, η οποία περιελάμβανε περισσότερα από 200 κομμάτια.
Μάλιστα τον Ιούνιο, ένα από τα κοσμήματά του, μια Gibson Les Paul Standard του 1959, γνωστή ως «The Beast», τέθηκε για λίγο προς πώληση με τιμή που ξεπερνούσε τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

Bernie Marsden last video before death  |  Whitesnake founder Bernie Marsden death cause

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ