Μουσικη

Στο «σφυρί» το δαχτυλίδι που σχεδίασε ο θρύλος της ραπ Tupac Shakur

Το φόρεσε στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του στα MTV Video Music Awards

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο «σφυρί» το δαχτυλίδι που σχεδίασε ο θρύλος της ραπ Tupac Shakur

Tupac Shakur: Στο «σφυρί» το δαχτυλίδι που σχεδίασε ο θρύλος της ραπ - Το φόρεσε στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του στα MTV Video Music Awards

Ένα δαχτυλίδι με διαμάντια και ρουμπίνια που σχεδίασε ο θρυλικός ράπερ Tupac Shakur είναι το «μήλο της έριδος» στη δημοπρασία Hip Hop στον οίκο Sotheby's, η οποία ολοκληρώνεται στις 25 Ιουλίου. Ο Tupac σχεδίασε το δαχτυλίδι το 1996 πριν τον σκοτώσουν -ο φόνος του είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της μουσικής βιομηχανίας- για να εορτάσει τη διαβόητη συμφωνία του με την Death Row Records αφότου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από σωφρονιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στη δημιουργία του δαχτυλιδιού που έχει σχήμα κορώνας, ο οίκος δημοπρασιών την περιγράφει ως «μια πράξη στέψης του εαυτού του», με μοντέλο τις κορώνες των βασιλέων στον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα και πρόθεση να «αναγγείλει μια νέα εποχή ευημερίας» για τον καλλιτέχνη. «Η επιλογή του ρουμπινιού ως κύρια πέτρα στο στέμμα του είναι μια συνέχιση του βασιλικού αφηγήματός του, καθώς στην πολιτιστική φαντασίωσή μας τα ρουμπίνια εδώ και καιρό είναι συνδεδεμένα με την εικονογραφία της μοναρχίας και του πλούτου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οίκος Sotheby's.

Στην πλευρά προς την παλάμη, είναι εγχαραγμένη η επιγραφή «Pac & Dada 1996» για να τιμάται ο πρόσφατος αρραβώνας του με την Kidada Jones, την κόρη του Quincy Jones και της Peggy Lipton και αδελφή της ηθοποιού Rashida Jones. Ο Tupac το φόρεσε στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του στα MTV Video Music Awards, λίγες μόνον ημέρες πριν τον θάνατό του· σύμφωνα με τον οίκο, το φορούσε συνήθως στον αριστερό δείκτη του.

2Pac At The MTV Music Awards 1996

Η δημοπρασία γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του Hip Hop από την εμφάνισή του στο Μπρονξ το 1973 και το δαχτυλίδι πρόσφερε για δημοπράτηση η Yaasmyn Fula, νονά και έμπιστη σύμβουλος του εκλιπόντος ράπερ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ