Μουσικη

Rockwave - Robbie Williams: Το «κακό παιδί» της ποπ σε μια διαφορετική αλλά άκρως διασκεδαστική συναυλία

Αυτό δεν ήταν συναυλία, ήταν δωρεάν ψυχανάλυση μετά μουσικής

Ο Robbie Williams στο Rockwave 2023
© NDP/ Thomas Daskalakis

Rockwave - Robbie Williams: Η συναυλία τον Ιούλιο 2023 στο Terra Vibe, οι καλύτερες στιγμές και το μεγάλο «ευχαριστώ» του pop star.

«Θα πάμε μαζί σε ένα μουσικό ταξίδι απόψε. Είστε μαζί μου; Μια μουσική οδύσσεια 33 ετών με τις πιο υψηλές των υψηλών στιγμών και τις πιο χαμηλές των χαμηλών στιγμών, με σεξ, με ναρκωτικά, με σκάνδαλο και με γαμ***νους παπαράτσι. Είστε μαζί μου;» Αθυρόστομος, σέξι, αυτοσαρκαστικός, χορευταράς, φωνάρα, popstar. Αυτός είναι ο Robbie Williams που αγαπήσαμε και που επέστρεψε μετά από 8 χρόνια στη σκηνή του Rockwave για να μας διασκεδάσει έτσι όπως μόνο αυτός μπορεί.

Οι πόρτες του Terravibe είχαν ανοίξει από τις 15.30 το μεσημέρι αφού το line up ξεκινούσε με Leon of Athens, συνέχιζε με Jonathan Jeremiah, Mika (που έκανε το δικό του χαμούλη), James Bay (που μας ταξίδεψε με το «let it go») και ολοκλήρωνε την πρώτη ημέρα του Ιουλίου και πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τον Robbie Williams.

Ο MIka στο Rockwave 2023
Mika © NDP/ Thomas Daskalakis

Όσο περνούσε η ώρα, οι μερικές δεκάδες έγιναν μερικές εκατοντάδες και όταν έφτασε 9 το βράδυ, το Terra Vibe είχε πια γεμίσει με χιλιάδες κόσμο. Παρά τον ήλιο και τη ζέστη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφτασαν από νωρίς για να εξασφαλίσουν μια θέση μπροστά μπροστά και φυσικά πιο κοντά στον Robbie. Ειδικά αυτούς ο Robbie φρόντισε να τους μείνει αξέχαστη η συναυλία μιλώντας τους, αφιερώνοντάς τους τραγούδια, δίνοντας αναμνηστικά μπλουζάκια και εξασφαλίζοντάς τους μια θέση στη μεγάλη οθόνη.

Ο Robbie Williams στο Rockwave 2023
© NDP/ Thomas Daskalakis
Ο Robbie Williams στο Rockwave 2023
© NDP/ Thomas Daskalakis

Στις 22.30 ακριβώς τα φώτα της σκηνής άναψαν, μια θάλασσα από οθόνες κινητών εμφανίστηκε στον ορίζοντα και ο popstar Robbie εμφανίστηκε πιο υπέρλαμπρος από ποτέ. Με χρυσό παντελόνι και αμάνικη μπλούζα με χρυσές παγιέτες, πολλά κολιέ και μια ολόγκριζη μοϊκάνα στα μαλλιά του άρχισε να τραγουδάει «Hey Wow Yeah Yeah» ξεσηκώνοντας το πλήθος. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα live που έμοιαζε με συνεδρία ψυχανάλυσης αφού ο Robbie μοιράστηκε μαζί μας στιγμές από την αρχή της καριέρας του στο συγκρότημα Take That, μίλησε για το πώς τον «πέταξαν» έξω από το γκρουπ και πώς ένιωσε γι' αυτό, πώς έγινε διάσημος «σπάζοντας κανόνες», πώς δυσκολεύτηκε με τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και είναι νηφάλιος εδώ και 23 χρόνια. Μίλησε για την οικογένειά του, την επί 14 χρόνια σύντροφό του και τα τέσσερα παιδιά τους, για τη φωνή στο κεφάλι του που τον έκανε πάντα να αμφισβητεί τον εαυτό του και όσα έχει πετύχει αλλά και για το μεγαλύτερο γιατρικό αυτής της φωνής που είναι η αγάπη του κόσμου που τον ακολουθεί.

Με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού και βρετανικού χιούμορ, ο Robbie «συνομίλησε» με τον Δημήτρη της πρώτης σειράς, κορόιδεψε εκείνους τους λίγους που ήξεραν τους στίχους ενός από τα πιο άγνωστα τραγούδια του, μίλησε μερικά σπαστά ελληνικά αλλά κυρίως μας διασκέδασε με το μοναδικό του τρόπο. Όπως χαρακτηριστικά είπε σε μια κοπέλα της πρώτης σειράς «έχει ειπωθεί ότι έχω δύο ειδών τραγούδια και είναι αλήθεια. Τραγούδι Νο1 - είμαι γαμώ-φανταστικός. Τραγούδι Νο2 - Είμαι μόνος και θλιμμένος και έχω κατάθλιψη και γιατί δεν ήρθες να με σώσεις. Αυτό το τραγούδι είναι από τη δεύτερη κατηγορία και είναι για σένα» και άρχισε να ψιθυρίζει τους στίχους ενός από τα (προσωπικά) αγαπημένα «Come Undone» κάνοντας τη φωνή του ένα με τη φωνή του κόσμου. Μέσα στη βραδιά τραγούδησε και άλλα γνωστά κομμάτια του, από το «let me entertain you»  μέχρι το «feel» και το «angels». Σαν γνήσιος popstar δεν τραγούδησε απλά, έδωσε ολόκληρη παράσταση και δεν παρέλειψε να επιστρέψει για «ανκόρ» α καπέλα τραγουδώντας το «me and my monkey» που του φώναζαν από την πρώτη έως την τελευταία σειρά.

Ο Robbie Williams στο Rockwave 2023
© NDP/ Thomas Daskalakis
Ο Robbie Williams στο Rockwave 2023
© NDP/ Thomas Daskalakis

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς που έκανε τα κορίτσια να παραληρούν στα 90s (και σήμερα παρά τα 49 του χρόνια) με τα τατουάζ, την ερωτική φωνή, τα πράσινα μάτια, τον εκκεντρικό χαρακτήρα και το στιλ του «κακού παιδιού» απέδειξε χθες ότι μπορεί τα μαλλιά του να γκρίζαραν, η ψυχή και το κέφι του όμως παραμένουν ίδια με την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να τραγουδά. Κι ας λαχάνιασε λίγο στο πρώτο δεκάλεπτο λέγοντας «έχω long-covid, μην τολμήσετε καρι***δες να πείτε ότι είναι η ηλικία μου». Ένας ασυμβίβαστος αιώνιος έφηβος, μια εξαιρετική φωνή, μια βασανισμένη ψυχή, ένας αυθεντικός entertainer. Μέχρι την επόμενη φορά, κι εμείς σε ευχαριστούμε Ρόμπι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ