Μουσικη

Οι Nightfall αποθεώθηκαν στο Hellfest: To recap video από την εμφάνιση στη Γαλλία

Οι αναμνήσεις που μοιράστηκε η αθηναϊκή μπάντα από το live και το «ευχαριστώ» στους χιλιάδες θεατές

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nightfall: To βίντεο που μοιράστηκε στα social media η ελληνική death metal μπάντα από το live στο φεστιβάλ Hellfest στη Γαλλία.
© Antoine de Montremy

Nightfall: To βίντεο που μοιράστηκε στα social media η ελληνική death metal μπάντα από το live στο φεστιβάλ Hellfest στη Γαλλία.

Λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου, το Hellfest, οι Nightfall, η ιστορική death metal μπάντα της Αθήνας, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα recap video από την εμφάνισή τους στη Γαλλία.

Με ένα εντυπωσιακό line up, το Hellfest 2023 φιλοξένησε θρύλους και super stars του σκληρού ήχου όπως οι Iron Maiden, Kiss, Slipknot, Mötley Crüe, Pantera, Def Leppard και Hollywood Vampires, μεταξύ των δεκάδων συγκροτημάτων που εμφανίστηκαν στις έξι σκηνές του.

Ανεβαίνοντας στην περίφημη Altar Stage, χωρητικότητας 10.000 θεατών, οι Nightfall, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους «At Night We Prey», το οποίο αποτελεί μία ηχηρή αλληγορία για τη μάχη με την κατάθλιψη και έχει φτάσει σήμερα τα 500.000 streams στο Spotify, αλλά και μερικές από τις συνθέσεις που όρισαν το «νεκρομεταλλικό» ιδίωμα πανευρωπαϊκά στα 90s.

Nightfall: To βίντεο που μοιράστηκε στα social media η ελληνική death metal μπάντα από το live στο φεστιβάλ Hellfest στη Γαλλία.
© Annelot van der Staak

Η σχέση των Nightfall με το γαλλικό κοινό μετρά δεκαετίες, αφού η μπάντα που ίδρυσε ο Ευθύμης Καραδήμας, ήταν το πρώτο εγχώριο σχήμα που υπέγραψε συμβόλαιο με μία ξένη δισκογραφική εταιρία, το 1991, τη γαλλική Holy Records, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής death/black metal σκηνής. Ταυτόχρονα, η Γαλλία, υπήρξε από τις πρώτες χώρες τη δεκαετία του 1990 που φιλοξένησε την αθηναϊκή μπάντα για live εμφανίσεις, στην εποχή που οι ευκαιρίες για περιοδεία μίας μπάντας στο εξωτερικό ήταν ελάχιστες. Από το 2021 οι Nightfall ανήκουν στο δυναμικό της γαλλικής εταιρίας Season Of Mist, η οποία ανέλαβε και την επανέκδοση της δισκογραφίας του συγκροτήματος σε βινύλιο, CD και κασέτα.

«Ανεβαίνουμε στο stage οργισμένοι και κατεβαίνουμε γεμάτοι αγάπη. Α ρε Σατανά, η μουσική μας ενώνει» έγραψε σε ανάρτησή του ο frontman του συγκροτήματος Ευθύμης Καραδήμας, για την εμφάνιση των Nightfall, με τα πλάνα να μιλούν από μόνα τους για την ενέργεια που έδωσαν και πήραν από το κοινό. Με light show και εφέ καπνού να ενισχύουν την ατμοσφαιρική παρουσία της μπάντας, οι Αθηναίοι deathsters όπως φαίνεται διεύρυναν το ακροατήριό τους με νέους fans. Έχοντας μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη του με την κατάθλιψη, ο Ευθύμης Καραδήμας έχει επιλέξει στη σκηνή μια διπλή συμβολική παρουσία: η μάσκα του σχεδιαστή Πάρη Λαλιώτη συμβολίζει το προσωπείο της κατάθλιψης και το μαχαίρι - μικρόφωνο συμβολίζει τη μάχη εναντίον της.

Το 2023 βρίσκει τους Nightfall σε δημιουργική τροχιά. Η μπάντα μετά τη single κυκλοφορία της δυσεύρετης για χρόνια διασκευής στο «Mean Machine» των The Cramps, περνά χρόνο στα Devasoundz Studios προετοιμάζοντας το επόμενο album της που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024. Επιπλέον αναμένεται το αφιερωματικό ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Antoine de Montremy, μέρος του οποίου προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στην Αθήνα, στο Gimme Shelter Film Festival. Μετά τις live εμφανίσεις τους στη Νορβηγία και τη Γαλλία, οι Nightfall ετοιμάζονται να «συστηθούν» ζωντανά στο κοινό της Λατινικής Αμερικής, με την επικείμενη συναυλία τους στη Βραζιλία, στο Setembro Negro Festival, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ