Μουσικη

7 ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα νέο φεστιβάλ για τη σύγχρονη μουσική, πανελλήνια πρώτη για τον Αλεξάντερ Ζέλντιν στην Αθήνα, μεγάλα συναυλιακά ραντεβού στο Ηρώδειο

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 877
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Οι εξομολογήσεις» του Αλεξάντερ Ζέλντιν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023
«Οι εξομολογήσεις» του Αλεξάντερ Ζέλντιν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 © Christophe Raynaud de Lage

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023: Θέατρο, χορός, συναυλίες στην Πειραιώς 260, το Ηρώδειο και το Ωδείο Αθηνών

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023: Τι θα δούμε σε Πειραιώς 260, Ηρώδειο, Ωδείο Αθηνών

«Οι εξομολογήσεις» του Αλεξάντερ Ζέλντιν

Πρεσβεύει ένα θέατρο «αληθινό», θεωρώντας πως «πάντοτε υπήρξε ένας τρόπος να προσεγγίσουμε την κινητήριο δύναμη της ζωής». Του αρέσει να καταπιάνεται με τα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο και η τριλογία του «Ανισότητες», που αναφέρεται στις κοινωνικές επιπτώσεις της λιτότητας στη Βρετανία, οδήγησε πολλούς να τον συγκρίνουν με τον Κεν Λόουτς. Στην πρώτη του παρουσία στην Ελλάδα, ο ανερχόμενος Βρετανός σκηνοθέτης –και βοηθός του σπουδαίου Πίτερ Μπρουκ το διάστημα 2011-2014– σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ολόκληρης ζωής, από τη γέννηση μέχρι τα γηρατειά, εκκινώντας από την ιστορία της μητέρας του.
Πειραιώς 260, 23-26 Ιουνίου στις 21:00

«Οι εξομολογήσεις» του Αλεξάντερ Ζέλντιν στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023
© Christophe Raynaud de Lage

Ηχηρά ραντεβού στο Ηρώδειο

Σε μονοπάτια φολκ ροκ, τζαζ αλλάκαι σύγχρονης κλασικής σύνθεσηςθα κινηθεί η εβδομάδα στο ρωμαϊκό ωδείο στα πόδια της Ακρόπολης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Την Πέμπτη οι Waterboys φέρνουν για πρώτη φορά τις λυρικές, επικές συνθέσεις τους (φυσικά και το The whole of the moon) στο Ηρώδειο. Την Παρασκευή είναι η σειρά του Νιλς Φραμ να ξεδιπλώσει τις ηχητικές αλχημείες του, που συνδυάζουν ambient υφές με ατμοσφαιρική electronica. Το Σαββατόβραδο ανήκει στη βαρύτονη φωνή και τη σύγχρονη τζαζ του δις βραβευμένου με Γκράμι, Γκρέγκορι Πόρτερ. Αν πάλι, η καρδιά σου στους Sigur Rós βρίσκεται, η διάσημη ισλανδική μπάντα καταφθάνει την Τρίτη με τις μακρόσυρτες υπνωτιστικές συνθέσεις της.
Ηρώδειο, 22, 23, 24 & 27 Ιουνίου στις 21:00

Gregory Porter
Gregory Porter

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023: Χορεύοντας την ουτοπία

Σώματα που ενώνονται και απομακρύνονται, δυναμικές ομαδικές χορογραφίες, ντουέτα και σόλο ξεδιπλώνονται πάνω σε αξέχαστες επιτυχίες των Tears for Fears, ανακαλώντας την synth-pop ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1980. Ένα έργο για την ουτοπία, τον ανέφικτο, ιδεώδη «μη τόπο» όπου η συμβίωση χωρίς συγκρούσεις μπορεί να γίνει πραγματικότητα είναι το LOVETRAIN2020 με το οποίο επιστρέφει στα μέρη μας ο Εμανουέλ Γκατ. Ο Ισραηλινός χορογράφος υπογράφει και τους κιαροσκούρο φωτισμούς της παράστασης που ντύνει (με κοστούμια με όγκο και θεατρικότητα) ο χορευτής της ομάδας του Τόμας Μπράντλι.
Πειραιώς 260, 22 & 23 Ιουνίουστις 21:00

Το LOVETRAIN2020 του Εμανουέλ Γκατ στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Σύγχρονη μουσική στο Subset Festival 

Ο Robert Henke, ιδρυτής των Monolake και συνδημιουργός του λογισμικού Ableton, που χρησιμοποιείται σε στούντιο σε όλον τον κόσμο, η γνωστή Αμερικανίδα συνθέτρια και sound artist Kali Malone, η αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια του θέρεμιν Hekla Magnúsdóttir στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, ο καινοτόμος της ηλεκτροακουστικής σύνθεσης Sébastien Roux, η dj Electric Indigo φιγουράρουν στο πρόγραμμα του νέου φεστιβάλ μέσα στο Φεστιβάλ Αθηνών, που επιμελείται ο Σταύρος Γασπαράτος. Αφιερωμένο στις νέες τάσεις που επικρατούν στον χώρο της σύγχρονης μουσικής υπόσχεται περφόρμανς, ηχητικές και οπτικές εγκαταστάσεις σε μια πολυπρισματική μουσική πλατφόρμα.
Ωδείο Αθηνών, έως 25 Ιουνίου

Οι Trigger Happy στο Subset Festival
Οι Trigger Happy στο Subset του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023

Ακούστε εδώ, στο podcast της Athens Voice, τι μας είπαν ο Σταύρος Γασπαράτος και οι Νίκο Ιωακείμ (ΤΕΤΤΤΙΞ), Γιώργο Μιζήθρα (TRIGGER HAPPY) και Κώστα Τζήκο (Ergon Ensemble) για το Subset Festival

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ