Μουσικη

Γιατί ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεν έπαιξε μουσική σε ένα τραγούδι των Beatles

Για ποιο πρόκειται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Beatles
The Beatles

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Γιατί δεν έπαιξε μουσική σε ένα τραγούδι των Beatles - Για ποιο πρόκειται

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεν έγραψε μόνο πολλά από τα σπουδαιότερα τραγούδια των Beatles, αλλά έπαιξε και μπάσο σε αυτά.

Ωστόσο, υπήρξε ένα τραγούδι που έχασε την ευκαιρία να παίξει - όχι επειδή δεν του άρεσε, αλλά λόγω ενός καυγά που είχε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματός του.

Αναπολώντας την εποχή που το συγκρότημα ηχογράφησε το τραγούδι από το άλμπουμ Revolver «She Said, She Said», ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος έγινε 81 ετών στις 18 Ιουνίου, ανέφερε στη βιογραφία του «Many Years from Now»: «Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι ήταν μία από τις ηχογραφήσεις, στις οποίες δεν έπαιξα ποτέ».

«Νομίζω ότι είχαμε έναν καυγά ή κάτι τέτοιο» τόνισε ο ΜακΚάρτνεϊ και είπε ότι πιστεύει πως ο Τζορτζ Χάρισον έπαιξε μπάσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο για ποιο θέμα υπήρξε διαμάχη, ο Τζον Λένον είπε κάποτε ότι κορόιδεψε τον ΜακΚάρτνεϊ, επειδή αρνήθηκε να πάρει LSD με τον Πίτερ Φόντα, μια εμπειρία που ενέπνευσε το τραγούδι.

Παρά το γεγονός ότι δεν παίζει μουσική στο τραγούδι, το όνομά του Πολ ΜακΚάρτνεϊ είναι μεταξύ εκείνων των συντελεστών. Ο μουσικός έπαιξε επίσης ντραμς σε πολλά τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των «Back in the USSR» και «Dear Prudence».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ