Μουσικη

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 – Πέντε βραδιές με κλασσική μουσική στο Ηρώδειο

Η Μαρία Παναγιωτοπούλου, Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και ο Κώστας Πηλαβάκης, σύμβουλος του φεστιβάλ για θέματα μουσικής, συζητούν

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Το πρώτο podcast της Athens Voice με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου φιλοξενεί την Μαρία ΠαναγιωτοπούλουΔιευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και τον Κώστα Πηλαβάκη, σύμβουλο του Φεστιβάλ για θέματα μουσικής, που μας παρουσιάζουν τις πέντε βραδιές με κλασσική μουσική στο Ηρώδειο, που δεν πρέπει να χάσουμε. 

Οι 5 βραδιές με κλασική μουσική στο Ηρώδειο 

1. Άννε-Ζοφί Μούτερ

Η σπουδαία Γερμανίδα βιολονίστρια και κάτοχος 4 Grammy Άννε-Ζοφί Μούτερ (12 Ιουνίου) με τους Mutter’s Virtuosi θα παίξει σόλο σε τρία κοντσέρτα των Μπαχ, Βιβάλντι και Ζοζέφ Μπολόν ντε Σαιντ Ζορζ και το αφιερωμένο στην ίδια Νονέτο του Αντρέ Πρεβέν.

2. Θεόδωρος Κουρεντζής 

Ο σούπερ σταρ του πόντιουμ Θεόδωρος Κουρεντζής (15 Ιουνίου) με τη μνημειώδη «Τρίτη Συμφωνία» του Μάλερ –έναν ύμνο του μεγάλου συνθέτη στη φύση. Ο χαρισματικός αρχιμουσικός θα διευθύνει την ορχήστρα Utopia, το νέο του καλλιτεχνικό εγχείρημα που απαρτίζουν κορυφαίοι σολίστες από όλο τον κόσμο.

3. Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ 

Η Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου) σε μια μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Περιμένουμε να ακούσουμε το απολαυστικό «Καρναβάλι των ζώων» του Καμίγ Σεν-Σανς, τη συνομιλία του Γάλλου συνθέτη Τιερί Πεκού με το «Ζεϊμπέκικο» του Διονύση Σαββόπουλου και δύο σουίτες από την «Κάρμεν» του Μπιζέ με τις κορυφαίες πιανίστριες Κάτια και Μαριέλ Λαμπέκ.

4. Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο αρχιμουσικός της Λουκάς Καρυτινός στο μεγαλόπνοο «Ρέκβιεμ» του Τζουζέπε Βέρντι (29 Ιουνίου), με τη συμμετοχή του διακεκριμένου βαρύτονου Αλέξανδρου Σταυρακάκη, της σοπράνο Μίνα-Λίζα Βερέλε, της επιβλητικής μεσοφώνου Ριχάμπ Σαιέμπ και του τενόρου Μπάρι Μπανκς.

5. Λανγκ Λανγκ και Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Γιορτάζοντας τα 80 χρόνια της, η ΚΟΑ συμπράττει με τον θρυλικό αρχιμουσικό Κρίστοφ Έσενμπαχ και τον περιζήτητο Κινέζο πιανίστα Λανγκ Λανγκ (15 Ιουλίου) σε ένα πρόγραμμα με έργα των Γκριγκ και Τσαϊκόφσκι.

Podcast: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 - Μαρία Παναγιωτοπούλου και Κώστας Πηλαβάκης μιλάνε για τις βραδιές κλασσικής μουσικής στο Ηρώδειο
Κώστας Πηλαβάκης και Μαρία Παναγιωτοπούλου © Ευτέρπη Μουζακίτη

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ