Μουσικη

Κλασική μουσική και παραστάσεις όπερας από τις μεγάλες σκηνές του κόσμου στον Κήπο του Μεγάρου

Το πρόγραµµα δωρεάν προβολών της UNITEL φέρνει για δεύτερη χρονιά µαγνητοσκοπηµένες συναυλίες και παραστάσεις µε φηµισµένους µουσικούς

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
ΤΕΥΧΟΣ 875
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
"Μαντάμα Μπατερφλάι" από το Φεστιβάλ του Μπρεγκέντς
"Μαντάμα Μπατερφλάι" από το Φεστιβάλ του Μπρεγκέντς

Η UNITEL στον Κήπο του Μεγάρου: δωρεάν προβολές μαγνητοσκοπημένων συναυλιών κλασικής μουσικής και παραστάσεων όπερας

Θέλεις να ταξιδέψεις στους πλέον διάσηµους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ της Ευρώπης – στη Βιέννη, τη Βερόνα αλλά και κυριολεκτικά πάνω στη λίµνη της Κωνσταντίας; Πάρε το ριχτάρι ή τη µαξιλάρα σου και ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για δεύτερη χρονιά η UNITEL, µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανοµής πολιτιστικού περιεχοµένου, προσφέρει στο κοινό µε ελεύθερη είσοδο µαγνητοσκοπηµένες συναυλίες και παραστάσεις µε διεθνούς φήµης ορχήστρες, µαέστρους και ερµηνευτές.

Η "Κάρμεν" σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλλι από την Αρένα της Βερόνας προβάλλεται στον Κήπο του Μεγάρου
Η "Κάρμεν" σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλλι από την Αρένα της Βερόνας προβάλλεται στον Κήπο του Μεγάρου

Η αυλαία ανοίγει στις 22 Ιουνίου µε τη δηµοφιλή «Κάρµεν» του Μπιζέ, στην πληθωρική παραγωγή που σκηνοθέτησε ο σπουδαίος Φράνκο Τζεφιρέλλι στην επιβλητική Αρένα της Βερόνας. Στον επώνυµο ρόλο η διάσηµη Λετονή µετζοσοπράνο Ελίνα Γκαράντσα και στο πόντιουµ ο Ιταλός αρχιµουσικός Μάρκο Αρµιλιάτο.

Στις 6 Ιουλίου η οθόνη θα πληµµυρίσει χρώµατα Ιαπωνίας κι ας βρίσκεται η πυξίδα συντονισµένη στην καρδιά της Ευρώπης. Από το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον του περίφηµου Φεστιβάλ του Μπρεγκέντς στην Αυστρία, η σοπράνο Μπάρνο Ισµατουλλάεβα ως Τσο-Τσο Σαν θα ξετυλίξει τα πάθη της «Μαντάµα Μπαττερφλάυ». Τη Συµφωνική της Βιέννης στην κοσµαγάπητη όπερα του Τζάκοµο Πουτσίνι διευθύνει ο Ενρίκε Ματσόλα

Ο Λεωνίδας Καβάκος με τη Φιλαρμονική της Βιέννης
Ο Λεωνίδας Καβάκος με τη Φιλαρμονική της Βιέννης © Terry Linke

Αγαπάς τη συµφωνική µουσική; Το πρόγραµµα περιλαµβάνει και δύο ραντεβού µε τη Φιλαρµονική της Βιέννης. Στις 29 Ιουνίου ο ονοµαστός Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος συπράττει µε το περίφηµο σύνολο σε έργα Γιοχάννες Μπραµς και Γιόχαν Σεµπάστιαν Μπαχ, ενώ στην ίδια συναυλία ο Σουηδός µαέστρος Χέρµπερτ Μπλόµστεντ θα διευθύνει, επίσης, την «Πέµπτη συµφωνία» του Καρλ Νήλσεν.

Η αυλαία των προβολών πέφτει στις 13 Ιουλίου µε µια συνάντηση κορυφής καθώς η αυστριακή ορχήστρα, υπό τον Ζούµπιν Μέτα, συναντά τη θρυλική πιανίστα του Μάρθα Άργκεριχ. Η σπουδαία σολίστ ερµηνεύει µία από τις σηµαντικότερες συνθέσεις του ροµαντικού ρεπερτορίου, το «Κοντσέρτο για πιάνο σε λα ελάσσονα» του Ρόµπερτ Σούµαν. Στο ίδιο µουσικό κλίµα είναι και η «Ροµαντική» συµφωνία του Άντον Μπρούκνερ, µε την οποία ολοκληρώνεται το πρόγραµµα της βραδιάς.

Χορηγός των εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου είναι η Motor Oil.

INFO:
Κήπος του Μεγάρου 
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Έναρξη εκδηλώσεων στις στις 20:30
Είσοδος ελεύθερη
2107282333, megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ