Μουσικη

«Η καλύτερη μουσική στη Γη προέρχεται από την Αφρική» σύμφωνα με τον Stormzy

Φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Dazed

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Stormzy
© Wikimedia Commons

Stormzy: «Η καλύτερη μουσική στη Γη προέρχεται από την Αφρική» - Φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Dazed

Ο Stormzy είπε ότι το να έχεις «την καλύτερη μουσική στη Γη» να προέρχεται από την Αφρική είναι «συναρπαστικό».

Ο 29χρονος Βρετανός ράπερ, ο οποίος είχε τρεις επιτυχίες στο νούμερο ένα του chart στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μιλήσει στο παρελθόν για την καταγωγή του από τη Γκάνα και υποστήριξε την αφρικανική χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ πέρυσι.

O Stormzy, ο οποίος φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Dazed, σε συνέντευξή του στο περιοδικό είπε η καλύτερη μουσική στη Γη αυτή τη στιγμή προέρχεται από την Αφρική. «Θα πω στα παιδιά μου ότι ήμουν μέρος αυτής της περιόδου στον πολιτισμό. Πρόσφερα και εγώ. Ήμουν εδώ» τόνισε.

Την τελευταία δεκαετία, ήχοι από όλη τη μαύρη και αφρικανική διασπορά έχουν εξέλθει από τις τοπικές μουσικές σκηνές και έχουν διαπεράσει την καρδιά της παγκόσμιας, mainstream ποπ κουλτούρας, αναφέρει το Dazed.

Νιγηριανοί μουσικοί όπως οι Wizkid, Burna Boy και Olamide, ο ράπερ Sarkodie από τη Γκάνα και η Καμερουνο-Αμερικανίδα τραγουδίστρια Libianca Fonji έχουν παγκόσμια αναγνώριση. Το μουσικό είδος afrobeats γεννήθηκε στη Γκάνα και τη Νιγηρία, το amapiano στη Νότια Αφρική.

Τα τελευταία χρόνια ο Stormzy έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον καλλιτέχνη από τη Γκάνα Yaw Tog, την τραγουδίστρια Aya Nakamura που ζει στη Γαλλία και κατάγεται από το Μάλι, τους Burna Boy από τη Νιγηρία.

Ο ράπερ, ο οποίος τραγούδησε στο Global Citizen Festival στην Άκκρα τον Σεπτέμβριο χαρακτήρισε τη χώρα της μητέρας του πατρίδα του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ