- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπορούν τα παιδιά να διοργανώσουν μια συναυλία με διάσημους σολίστ; Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου τους δίνει την ευκαιρία
Στο φετινό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key συμμετέχουν η πιανίστρια Josefa Schmidt, η βιολίστρια Valerie Schweighofer και ο τσελίστας Michael Schmitz
Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «ΜΟ-ΤΟ Key» στη Λέσβο
Θεσμός με διεθνή ακτινοβολία και ετήσια παρουσία στο νησί του ανατολικού Αιγαίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου (ΔιΦεΜΜ) πραγματοποιεί κάθε άνοιξη, από το 2017, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΜΟ-TO Key. Μια πρωτοβουλία που εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές της πολιτιστικής διαχείρισης και τους δίνει τα εφόδια, ώστε με συλλογική προσπάθεια, με αυτενέργεια, φαντασία και δημιουργικότητα να μπορούν να διοργανώνουν ένα πολιτιστικό γεγονός. Φέτος το πρόγραμμα «τρέχει» από τις 14 μέχρι τις 19 Μαΐου σε τρία σχολεία της Λέσβου, με τη δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.
Το πρόγραμμα ΜΟ-TO Key του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
To ΜΟ-TO Key αρχίζει με εργαστήρι, όπου τα παιδιά μαθαίνουν πώς να διοργανώσουν μια συναυλία και περιλαμβάνει δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο κάθε σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα υιοθετεί και φιλοξενεί έναν διάσημο μουσικό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μία συναυλία στο σχολείο, για τη διοργάνωση και την εκτέλεση παραγωγής της οποίας θα εργαστεί μία ομάδα μαθητών με τον επιβλέποντα εκπαιδευτικό τους. Στο δεύτερο στάδιο όλοι οι φιλοξενούμενοι μουσικοί από τα σχολεία συμπράττουν σε μία εντυπωσιακή συναυλία εκτός σχολικού χώρου, την οποία διοργανώνουν από κοινού όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο MO-TOKey σε στενή συνεργασία με την ομάδα διοργάνωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔιΦεΜΜ.
ΜΟ-TO Key στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου: Οι φετινές συναυλίες
Οι φετινοί μουσικοί που θα λάβουν μέρος είναι: η Γερμανίδα πιανίστρια Josefa Schmidt, αποδέκτης του βραβείου, φιναλίστ στο διεθνές «Concours Merci, Maestro!» στις Βρυξέλλες, πολυβραβευμένη στο Jugend Musiziert και υπότροφος της Deutsche Stiftung Musikleben, του Yehudi Menuhin Foundation Live Music Now Hannover και του Jeunesses Musicales Germany. Η βιολίστρια Valerie Schweighofer, βραβευμένη σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς (βραβείο WDR3 Classics Prize, βραβείο Starnberg Music Festival, Odessa International Violin Competition, International Violin Competition Andrea Postacchini, Anton Rubinstein International Chamber Music Competition). Ο τσελίστας Michael Schmitz, πολλάκις βραβευμένος στον Παγγερμανικό διαγωνισμό "Jugendmusiziert", νικητής του 23ου διαγωνισμού του γερμανικού ιδρύματος μουσικών οργάνων της Deutsche Stiftung Musikleben και υπότροφος του κρατικού ιδρύματος του κρατιδίου Βάδης-Βυρτεμβέργης.
Τη μουσική αυλαία σήκωσε στις 16 Μαΐου η Josefa Schmidt στο Εθνικό Ωδείο της Μυτιλήνης. Στις 17 Μαΐου έπεται συνέχεια με την Valerie Schweighofer στα Δημοτικά Σχολεία Κεραμίου & Άγρας και τον Michael Schmitz στο Δημοτικό Σχολείο Ωαρειάς. Ενώ στις 18 Μαΐου (στις 20:00) οι τρεις σολίστες συναντιούνται για την τελική συναυλία του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φαβορί πριν τις πρώτες πρόβες στη Βιέννη
Η προσωρινή «απόσταση» εξηγείται κυρίως από τα επαγγελματικά τους projects
Η φετινή περιοδεία του ξεκινά στις 27 Ιουνίου από το Δουβλίνο και περιλαμβάνει συνολικά έξι στάσεις
Aναφορές για ευρύτερη συνωμοσία - Προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ρομάντζο»
Ο Πιτ Σίγκερ δεν έγραφε τραγούδια για να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του
Η remastered έκδοση του κλασικού άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου με πλούσιο αρχειακό περιεχόμενο
«Next year in Athens!» ευχήθηκε η Πρέσβης κα Γκέρντα Φόλγκ στον Έλληνα εκπρόσωπο - Δείτε βίντεο
Διαθέσιμο στις 31 Ιουλίου
Οι Γερμανοί metallers μιλάνε στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επιστροφή τους στο Release Athens 2026
Με βίντεο στο instagram ανακοίνωσε το τέλος εμφανίσεων στο Nox και προσωρινή αποχή για ξεκούραση
Ο Ντέιβ Μαστέιν «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή
«Το S.A.G.A.P.O. ήταν ένα κομμάτι της εποχής του», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς
Η συνεργασία με τον θρυλικό Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς
Η ερμηνεύτρια και συνθέτρια μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αντίστοιχη στρατηγική έχει ακολουθήσει και ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι
Κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ «Shame» και μιλάει στην ATHENS VOICE πριν το ιδιαίτερο live party στον πολυχώρο ΦΙΑΤ
Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού φέρουν την υπογραφή του Νίκου Καρβέλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.