Μουσικη

Πέθανε ο κιθαρίστας των ABBA Lasse Wellander

Μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κιθαρίστας των ABBA, Lasse Wellander
© Getty Image / Gus Stewart/Redferns

Lasse Wellander: O θάνατος του κιθαρίστα των ABBA σε ηλικία 70 ετών - Η ανακοίνωση της οικογένειάς του και η εντυπωσιακή καριέρα του

Ο Lasse Wellander, κιθαρίστας των ABBA επί δεκαετίες, πέθανε σε ηλικία 70 ετών, όπως έκανε γνωστό μέσα από ανακοίνωσή της η οικογένειά του. 

Ο Σουηδός μουσικός έπαιξε σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, ενώ συμμετείχε και στο άλμπουμ Voyage, που κυκλοφόρησε το 2021. 

«Με απερίγραπτη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Lasse Wellander πέθανε. Ο Lasse αρρώστησε πρόσφατα από καρκίνο που είχε εξαπλωθεί και νωρίς την Παρασκευή πέθανε περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οικογένειά του. 

Det är med obeskrivlig sorg vi måste meddela att vår älskade Lasse har somnat in. Lasse blev nyligen sjuk i vad som...

Posted by Lasse Wellander on Sunday, April 9, 2023

Ο Lasse Wellander άρχισε να παίζει κιθάρα ως παιδί και εντάχθηκε σε τοπικά συγκροτήματα όπου ζούσε στη Νόρα της Σουηδίας. Ξεκίνησε να ηχογραφεί με τους ABBA τον Οκτώβριο του 1974, με τις επιτυχίες τους Intermezzo No.1 και Crazy World. Συνέχισε να συνεργάζεται με άλλους Σουηδούς καλλιτέχνες όταν οι ABBA χώρισαν για πρώτη φορά το 1982. Το 2008 επιστρατεύτηκε για να δουλέψει στο soundtrack της ταινίας Mamma Mia!.

Lasse Wellander

Ο Lasse Wellander κυκλοφόρησε το δικό του σόλο άλμπουμ το 1981 και παρήγαγε και κυκλοφόρησε άλλα 11 άλλα άλμπουμ τα επόμενα χρόνια.

Lasse Wellander - Anthem (7 Till 9 1992-11-14)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ