Μουσικη

Selin: Η newcomer της ποπ μουσικής

Η τραγουδίστρια από την Τουρκία μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice

img_0163.jpg
Αθηνά Κλήμη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Selin μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice

Selin: Η τουρκάλα τραγουδίστρια μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice για τη μουσική της, τα όνειρά της και τα επόμενα σχέδιά της.

Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη και μεγαλωμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο η Selin (Gecit) έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα ταλέντα στη βιομηχανία. Με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η Selin έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Mahmut Orhan και Sertab Erener. Η τελευταία της συνεργασία «In Control» με τον Mahmut Orhan έχει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, ενώ το «Everything We Had», που κυκλοφόρησε από το label Found Frequencies του DJ Lost Frequencies, εμφανίστηκε στο εικονικό μουσικό φεστιβάλ Tomorrowland πέρυσι.

Mahmut Orhan & Ali Arutan - In Control feat. Selin (Official Video) [Ultra Music]

Selin, πώς θα παρουσίαζες τον εαυτό σου σε κάποιον που δεν σε γνωρίζει από το ελληνικό κοινό; Πες μας την ιστορία σου και πώς ξεκίνησε αυτό το μουσικό ταξίδι για σένα.
Έχω πολύ πάθος, φιλοδοξία και ορμή γι' αυτό που κάνω. Χάρη στον πατέρα μου είμαι κατά κάποιο τρόπο χέρι-χέρι με τη μουσική από πέντε ετών, στην πραγματικότητα ίσως και πριν γεννηθώ -ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε ότι έπαιζε κιθάρα στην κοιλιά της μητέρας μου-, οπότε νομίζω ότι η αγάπη μου για τη μουσική μού δόθηκε από τον πατέρα μου. Μεγάλωσα με μια γκάμα πολλών μουσικών ειδών, οπότε η μουσική που φτιάχνω τώρα είναι ένα αποτέλεσμα της μουσικής που «κατανάλωσα» στο παρελθόν, αλλά και σήμερα. Για μένα το να γράφω τραγούδια είναι ένας τρόπος για να πω ιστορίες και να βρω τρόπους να συνδεθώ με τους άλλους. Ένα από τα σπουδαιότερα συναισθήματα ίσως είναι να γνωρίζω ότι έχω εμπνεύσει άλλους μέσω της μουσικής που έχω δημιουργήσει κι αυτό νομίζω ότι σχηματίζει έναν όμορφο κύκλο. Έχω ακόμα πολλά να μάθω, είμαι ακόμα σε αυτό το ταξίδι, και ελπίζω να είμαι εδώ για όσο περισσότερο μπορώ.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που θυμάσαι να τραγουδάς;
Νομίζω ότι το πρώτο τραγούδι που τραγούδησα κανονικά και ηχογράφησα ήταν το «Hallelujah» στην εκδοχή της Alexandra Burkes. Θυμάμαι πόσο καταπληκτικά ένιωθα όταν έπιασα τις ψηλές νότες.

Η Selin μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice

Ποια τραγουδίστρια είναι η έμπνευσή σου;
Έχω πολλούς μουσικούς που με έχουν εμπνεύσει, αλλά μου αρέσουν οι μεγάλες δυνατές φωνές. Για να αναφέρω μερικές θα ήταν η Amy Winehouse, η Céline Dion, η Alicia Keys, η Chaka Khan, ο Michael Jackson, ο Stevie Wonder κ.ά.

Πες μας λίγα λόγια για τη νέα κυκλοφορία «Lovers Hurricane», κάτι από το βιντεοκλίπ.
Το «Lovers Hurricane» είναι στην πραγματικότητα για την ιστορία «αυτού που ξέφυγε». Νομίζω ότι πολλοί από εμάς έχουμε ένα πρόσωπο στη ζωή μας που αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν αν είχε γίνει κάτι μεταξύ μας. Συχνά μας μένουν μόνο πολύτιμες αναμνήσεις, οπότε υποθέτω ότι έπρεπε να πάρω αυτές τις αναμνήσεις και με κάποιο τρόπο να τις μετατρέψω σε ένα τραγούδι! Πρέπει να παραδεχτώ ότι αισθάνομαι καλά όταν το κάνω αυτό, σαν να έχω τελειώσει ένα βιβλίο και να το έχω βάλει στο ράφι.

Selin - LOVERS HURRICANE (Official Music Video)

Θα πήγαινες ποτέ στην Eurovision;
Αν η Τουρκία επιστρέψει στη Eurovision και με καλέσουν, γιατί όχι; Θα ήταν πολύ ωραίο!

Τι θα έλεγες σε έναν νέο που ξεκινάει τώρα τη μουσική του καριέρα;
Είσαι ικανός να κάνεις τα πάντα. Οραματίσου τον εαυτό σου στα μέρη που θέλεις να είσαι, φαντάσου τα, γράψε τα, εκτύπωσε φωτογραφίες από μέρη που θέλεις να πας και πράγματα που θέλεις να κάνεις και κόλλησε τις κάπου που να μπορείς να τις βλέπεις κάθε μέρα. Εσύ είσαι αυτός που οδηγεί το τιμόνι του ταξιδιού σου. Οι άνθρωποι είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν, αλλά στο τέλος της ημέρας όλα είναι δικά σου. Πίστεψε στον εαυτό σου. Τίποτα δεν θα σε σταματήσει. Δούλεψε. Το ‘χεις!

Έχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;
Όχι, κι αυτό είναι τρελό γιατί είμαστε τόσο κοντά. Θα το ήθελα πάρα πολύ! Έχω ακούσει όμως για την ομορφιά της και την έχω δει μέσα από φωτογραφίες.

Τι καινούργιο να περιμένουμε από σένα;
Νέα μουσική τόσο στα αγγλικά όσο και στα τουρκικά, ίσως κάποια EPs, και ελπίζω μερικές ωραίες συνεργασίες και συναυλίες.

Η Selin μιλά αποκλειστικά στην Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ