Μουσικη

Γιατί ο Σερ Έλτον Τζον εξεπλάγη με την πηγή έμπνευσης του «Rocket Man»;

«Ποτέ δεν το γνώριζα αυτό...»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλτον Τζον
© EPA

Σερ Έλτον Τζον: εξέφρασε έκπληξη για την πηγή έμπνευσης της επιτυχίας του «Rocket Man» - «Ποτέ δεν το γνώριζα αυτό...», παραδέχθηκε.

Ο Σερ Έλτον Τζον εξέφρασε έκπληξη όταν ανακάλυψε την πραγματική έμπνευση πίσω από το τραγούδι του, «Rocket Man» που έγινε μεγάλη επιτυχία.

Ο θρυλικός τραγουδιστής-τραγουδοποιός συζήτησε με τον Μπέρνι Τόπιν με τον οποίο έγραψαν μαζί τους στίχους του τραγουδιού σε νέα συνέντευξη στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ότι ο Έλτον Τζον δεν γνώριζε ποτέ την ιστορία πίσω από την επιτυχία του 1972.

Ο Έλτον Τζον και ο Μπέρνι Τόπιν γνωρίστηκαν το 1967 αφού και οι δύο επικοινώνησαν για αγγελία αναζήτησης τραγουδοποιών. Πέρασαν πέντε χρόνια και οι δυο τους κυκλοφόρησαν το πρώτο τους επιτυχημένο τραγούδι, «Rocket Man».

«Ήταν ένα αρκετά εύκολο τραγούδι για να γράψεις μελωδία, επειδή αναφέρεται στο διάστημα, επομένως είναι ένα αρκετά χαλαρό τραγούδι» τόνισε.

Εξηγώντας την αρχική πηγή έμπνευσης όταν έγραφε το τραγούδι, ο Μπέρνι Τόπιν αποκάλυψε ότι ο Σερ Έλτον Τζον αγνοούσε το πραγματικό νόημα μέχρι τότε.

«Ήταν στην πραγματικότητα ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τον Ρέι Μπράντμπερι (Αμερικανό συγγραφέα) και από το βιβλίο του με διηγήματα επιστημονικής φαντασίας με τίτλο The Illustrated Man» διευκρίνισε.

Στο σημείο αυτό της συνέντευξης ο Σερ Έλτον Τζον είπε: «Ξέρεις, ποτέ δεν το γνώριζα αυτό...».

Το «Rocket Man» είναι στη λίστα του Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ