Μουσικη

Οι θρύλοι της μουσικής σε μια συλλογή t-shirt από το Εθνικό Μουσείο Τζαζ του Χάρλεμ

Με φωτογραφίες των Μπίλι Χόλιντεϊ, Θελόνιους Μονκ και Τσάρλι Πάρκερ

Newsroom
15’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Εθνικό Μουσείο Τζαζ του Χάρλεμ κυκλοφορεί σειρά t-shirt με τους Μπίλι Χόλιντεϊ, Θελόνιους Μονκ και Τσάρλι Πάρκερ σε φωτογραφίες του Γουίλιαμ Π. Γκότλιμπ.  

Το Εθνικό Μουσείο Τζαζ του Χάρλεμ και η εταιρία Book Works, με έδρα τη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκαν για συλλεκτική σειρά t-shirt που αναδεικνύει τρεις από τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες της τζαζ: τη Μπίλι Χόλιντεϊ, τον Θελόνιους Μονκ και τον Τσάρλι Πάρκερ.  

Οι φωτογραφίες στα μπλουζάκια είναι εξίσου ιδιαίτερες με τους ίδιους τους καλλιτέχνες, καθώς η καθεμία τραβήχτηκε από τον Γουίλιαμ Π. Γκότλιμπ.

Πρόκειται για έναν θρυλικό φωτογράφο, που απαθανάτισε μοναδικά πορτρέτα των μεγαλύτερων σταρ της τζαζ μουσικής και του οποίου το έργο έχει μόνιμο σπίτι στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ .

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα για την προώθηση του πρότζεκτ, τραβηγμένες από τον Τακέσι Ματσούμι και με τον Jennings the Gent σε ρόλο μοντέλου, κάθε μπλουζάκι έχει μία από τις φωτογραφίες του Γκότλιμπ μπροστά και στο κέντρο στο στήθος του και τα λογότυπα των National Jazz Museum/Book Work στο επάνω μέρος της πλάτης του.

Αν και κάθε φωτογραφία είναι εντυπωσιακή από μόνη της, το αποκορύφωμα της συλλογής είναι το μπλουζάκι Μπίλι Χόλιντεϊ, το οποίο δείχνει τη «Λέιντι Ντέι» με το αγαπημένο της μπόξερ, Μίστερ.

Μια ενδιαφέρουσα παράπλευρη σημείωση γύρω από τη συλλογή είναι ότι ο Γκότλιμπ συναίνεσε στη δωρεάν, πλήρη δημόσια χρήση της φωτογραφίας του, επομένως σχεδόν όλες οι εικόνες του είναι ελεύθερες δικαιωμάτων και οι επωνυμίες/οντότητες που τις χρησιμοποιούν δεν διακινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ποινικές συνέπειες.

Η συνεργασία του Εθνικού Μουσείου Τζαζ με την Book Works κυκλοφορεί στις 15 Μαρτίου, μέσω του ιστοτόπου της εταιρίας.

Περιορισμένες ποσότητες θα είναι επίσης διαθέσιμες στο ίδιο το Εθνικό Μουσείο Τζαζ οποίο θα διοργανώσει μια ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της συνεργασίας την ίδια ημέρα.

(Με πληροφορίες του Hypebeast)