Μουσικη

H Blanka έρχεται «Solo» να κατακτήσει την Eurovision

Αποκλειστική Συνέντευξη. Μιλάμε με την Blanka, την εκπρόσωπο της Πολωνίας στην Eurovision

img_0163.jpg
Αθηνά Κλήμη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι τραγουδίστρια, μοντέλο, influencerκαι μόλις 23 ετών. Κανένας από τους γονείς της δεν έχει μουσικό υπόβαθρο, αλλά την ενθάρρυναν πολύ. Το μουσικό της ταξίδι ξεκίνησε στο Szczecin όταν έγραψε το πρώτο της τραγούδι σε ηλικία 14 ετών. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, πήγε στις ΗΠΑ όπου έμεινε για 4 χρόνια. Εκεί ξεκίνησε να κάνει και ζωντανές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια του Open Mic sessions σε παμπ και εστιατόρια στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, (συμπεριλαμβανομένου του κλαμπ «The Bitter End» όπου η Lady Gaga ξεκίνησε την καριέρα της). Μαζί με μουσικούς παραγωγούς που έχουν αναρριχηθεί στην κορυφή των πολωνικών μουσικών charts ξεκίνησε ένα νέο project το 2021. Ανακάλυψε το πάθος της για το DJing και σύντομα συνειδητοποίησε ότι νιώθει αυτοπεποίθηση όχι μόνο ως τραγουδίστρια και χορεύτρια αλλά και ως DJ. Επίσης εμφανίστηκε στην τελευταία έκδοση του Polish Top Model και αυτό της χάρισε σημαντική διαδικτυακή δημοτικότητα. Για όλα αυτά η Blanka μιλά στην Athens Voice λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στο Liverpool της Αγγλίας, για να τραγουδήσει το single της «Solo» ενώ μας αποκαλύπτει ότι θα κάνει ντουέτο και με μια ελληνίδα τραγουδίστρια.

Blanka, είσαι μουσικός καλλιτέχνης, influencer, μοντέλο, ένα πολύ δημιουργικό κορίτσι. Πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι για σένα;
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα μου άρεσε να είμαι δημιουργική και έφτιαχνα σενάρια για μένα σε μια σκηνή μπροστά σε μεγάλα πλήθη, αυτό ήθελα πάντα να κάνω. Έκανα λίγο μόντελινγκ και μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι έγινα influencer, απλά ποστάρω την καθημερινότητά μου στα social media και μπορώ να επικοινωνώ περισσότερο με τους θαυμαστές μου. Το μουσικό μου ταξίδι ξεκίνησε γράφοντας ένα τραγούδι, όταν ήμουν 13 ετών, αυτή ήταν η στιγμή που άλλαξε τη ζωή μου για πάντα. Ήξερα από εκείνη τη στιγμή ότι η μουσική είναι κάτι που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Blanka

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς και με τη μουσική;
Ξεκίνησε φυσικά, με τη μορφή της συγγραφής. Στην πραγματικότητα έκανα μουσική πρώτα και κύρια και το μόντελινγκ ήταν ο τρόπος να εκφραστώ, ενώ δούλευα για να κάνω το μουσικό μου ντεμπούτο.

Πώς ένιωσες την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή;
Το μεγάλο μου ντεμπούτο στη σκηνή ήταν η παράσταση της Πρωτοχρονιάς πριν από τρεις μήνες, ήμουν αρκετά αγχωμένη. Ειδικά επειδή οι Black Eyed Peas εμφανίστηκαν ακριβώς πριν από μένα. Λίγες στιγμές πριν ανέβω στη σκηνή έκλεισα τα μάτια μου και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι πραγματικά επιτέλους συμβαίνει.

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που θυμάσαι να τραγουδάς;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θυμάμαι να τραγουδάω τόσα πολλά… Η μαμά μου λέει ότι πάντα τραγουδούσα το «Baby» του Justin Bieber όταν έμπαινα στο δωμάτιό μου στο σπίτι. Ήμουν «belieber», στην πραγματικότητα είμαι ακόμα!

Πώς αισθάνεσαι για την εκπροσώπηση της Πολωνίας στη Eurovision 2023; Πες μας δυο πράγματα για το τραγούδι «Solo» που είναι το τραγούδι σου.
Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για την επιλογή μου και πολύ περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου σε αυτόν τον διαγωνισμό, ειδικά ερμηνεύοντας το «Solo». Είναι ένα τραγούδι για την αγάπη που αποδείχτηκε ότι ήταν απλά ένα ψέμα και η δήλωσή μου ότι τα πάω μια χαρά και σόλο.

Blanka

Μπορείς να μας πεις δυο μυστικά για τη σκηνική παρουσία;
Μπορώ να σας πω ότι θα αλλάξω κάποιες λεπτομέρειες στην εμφάνισή μου. Αυτή τη στιγμή είμαι στη μέση της προετοιμασίας μου και εξετάζω πολλές διαφορετικές ιδέες που έχω στο μυαλό μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα δείτε και θα νιώσετε τη διαφορά.

Είναι δύσκολο στην Πολωνία να είσαι στη μουσική βιομηχανία;
Νομίζω ότι είναι παρόμοιο με παντού αλλού. Είναι πάντα δύσκολο, ειδικά για ένα νέο κορίτσι/γυναίκα να είναι στη βιομηχανία και να το παίρνουν στα σοβαρά. Μου αρέσει να παραμένω θετική και να ελπίζω ότι όλα θα πάνε μόνο καλύτερα.

Πιστεύεις ότι το TikTok είναι χρήσιμο για τα τραγούδια να αποκτήσουν hype πριν την κυκλοφορία τους;
Ναι, υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι το TikTok είναι μια τόσο ισχυρή εφαρμογή, ειδικά για τη μουσική βιομηχανία, καθώς σχεδόν σε κάθε TikTok βίντεο υπάρχει ήχος. Στις μέρες μας, όλοι παρακολουθούμε TikTok's και μου αρέσει που μπορούμε να το κάνουμε ένα τόσο διασκεδαστικό εργαλείο για να μοιραζόμαστε μουσική και χορό με φίλους και ακολούθους.

Ασχολείσαι με τα social media; Κάνεις διαλείμματα από αυτά για να έχεις χρόνο με τον εαυτό σου;
Λατρεύω τα social media, ειδικά επειδή μπορώ να επικοινωνώ με τους θαυμαστές μου μέσω αυτών. Μπορώ να τους δείξω backstage οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, τι κάνω και πάνω σε τι δουλεύω. Μου αρέσει που μπορώ να τους μιλάω και να αλληλεπιδρώ μαζί τους. Είμαι εντελώς ο εαυτός μου στα social media, ποστάρω ό,τι μου αρέσει και προσπαθώ να το βλέπω ως ένα διασκεδαστικό εργαλείο. Προσπαθώ να μην αποσπάται η προσοχή μου εξαιτίας τους, πράγμα που μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές, αλλά τις περισσότερες φορές το αντιμετωπίζω με επιτυχία.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα μουσικά talent shows; Θα πήγαινες ποτέ; Στην Ελλάδα είναι πολύ γνωστά και πολλοί άνθρωποι πήγαν σε αυτά για να έχουν μια μεγαλύτερη μουσική ευκαιρία.
Μου αρέσει να παρακολουθώ και πιστεύω ότι βλέπουμε πολλά, πολλά καταπληκτικά ταλέντα να ανακαλύπτονται μέσα από τα talent shows.

Blanka

H Blanka, πέρα από τα επόμενα δισκογραφικά της βήματα και την παρουσία της στην Eurovision, ετοιμάζεται και για μια δυνατή συνεργασία με μια πολυσυζητημένη ελληνίδα pop-star, με εξαιρετικές φωνητικές δυνατότητες και διακρίσεις στο εξωτερικό. Stay tuned

Δειτε περισσοτερα