Μουσικη

«Ρουφήξτε τέχνη και να είστε σε μόνιμη κατάσταση έκπληξης» η συμβουλή ζωής του Nick Cave

«Πώς μπορούμε να ζήσουμε στο έπακρο;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον καλλιτέχνη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Nick Cave: Συμβουλές ζωής σε έναν 13χρονο θαυμαστή του που θέλει να ζήσει στο έπακρο

Ο Nick Cave ανταποκρίθηκε στο αίτημα ενός θαυμαστή του, που του ζήτησε συμβουλές για το πώς να «ζήσει τη ζωή στο έπακρο όταν υπάρχει τόσο πολύ μίσος κόσμο».

Ο 13χρονος Ruben από τη Μελβούρνη ζήτησε καθοδήγηση και ο τραγουδοποιός απάντησε στο ιστολόγιό του Red Hand Files, διαβεβαιώνοντας τον Ruben ότι δεν έχει «τίποτα για να ανησυχεί» επειδή φαίνεται να είναι ένα δημιουργικό άτομο που ασχολείται από νωρίς με τον κόσμο.

Ο Ρούμπεν ρώτησε: «Είμαι 13. Σε έναν κόσμο γεμάτο μίσος και αποσύνδεση, πώς μπορώ να ζήσω τη ζωή στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να μην σπαταλήσω τις δυνατότητές μου; Ειδικά για να είμαι δημιουργικός. Επίσης, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να εμπλουτίσω τον εαυτό μου πνευματικά; Γενικά αλλά και για να δημιουργήσω;».

Ο Nick Cave απάντησε: «Αγαπητέ Ruben. Όταν διάβασα αυτή την ερώτηση, η αρχική μου σκέψη ήταν ότι το παιδί που το έγραψε αυτό δεν έχει τίποτα να ανησυχεί, θα είναι εντάξει. Είσαι πολύ έξυπνος, ασχολείσαι με τον κόσμο και παρότι δεν είμαι σίγουρος ποια είναι τα δημιουργικά σου ενδιαφέροντα, σίγουρα μπορείς ήδη να γράψεις. Στα δεκατρία, όλα αυτά είναι υπέροχα! Ευτυχώς για σένα, Ruben, έχω μερικές συμβουλές! Ορίστε λοιπόν!».

Οι συμβουλές του Nick Cave

«Ανάγνωση. Διαβάστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Διαβάστε τα σημαντικά πράγματα, τα αντικρουόμενα πράγματα και διαβάστε επίσης τα διασκεδαστικά. Επισκεφτείτε γκαλερί και δείτε πίνακες ζωγραφικής, παρακολουθήστε ταινίες, ακούστε μουσική, πηγαίνετε σε συναυλίες – γίνετε ένα μικρό βαμπίρ που τρέχει γύρω από το μέρος ρουφώντας όλη την τέχνη και τις ιδέες που μπορείτε. Γεμίστε τον εαυτό σας με τα όμορφα πράγματα του κόσμου. Εκπλαγείτε. Εκπλαγείτε. Να νιώθετε δέος σε τακτική βάση, έτσι ώστε το δέος να είναι σύνηθες και να γίνεται κατάσταση ύπαρξης».

Ο τραγουδιστής συνέχισε: «Κατανοήστε πλήρως την τεράστια αξία σας γιατί ο πλανήτης χρειάζεται ανθρώπους σαν εσάς, έξυπνους νέους δημιουργικούς γεμάτους δέος, που μπορούν να υπηρετήσουν τον κόσμο με θετική, άτακτη ενέργεια, νέους που αναζητούν πνευματικό εμπλουτισμό και που βλέπουν το μίσος και την αποσύνδεση ως τις διαβρωτικές δυνάμεις που είναι. Αυτοί είναι προφανείς δείκτες ενός ανθρώπου με τεράστιες δυνατότητες. Απορρόφησε μέσα σου όλο τον πλούτο και την καλοσύνη και τη διασκέδαση και τη μεγαλοφυΐα του κόσμου, έτσι ώστε όταν κάποιος σου πει ότι δεν αξίζει να παλέψεις γι' αυτό, θα το προστατέψεις, θα τρέξεις για να το υπερασπιστείς, γιατί είναι ο κόσμος σου».

Ο Nick Cave ρωτήθηκε για τη γνώμη του σχετικά με το κομμάτι του Tom Jones, «Delilah», που απαγορεύτηκε πρόσφατα στο Principality Stadium στο Κάρντιφ και είπε: «Δεν μπορεί να με συγκινήσει πολύ το γεγονός ότι το «Delilah» έχει απαγορευτεί. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια αρχή εδώ, αλλά σε κάποιο επίπεδο μου αρέσει το γεγονός ότι ορισμένα τραγούδια είναι αρκετά αμφιλεγόμενα ώστε να τεθούν εκτός νόμου. Με γεμίζει με ένα είδος επαγγελματικής υπερηφάνειας να είμαι μέρος της μερικές φορές αμφιλεγόμενης δουλειάς της σύνθεσης τραγουδιών».