Μουσικη

Πέθανε ο ράπερ David Jolicoeur, ιδρυτικό μέλος των De La Soul

Σε ηλικία 54 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O David Jolicoeur
© Twitter

De La Soul: Πέθανε ο ράπερ David Jolicoeur σε ηλικία 54 ετών - Αντιμετώπιζε συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια τα τελευταία χρόνια

Ο David Jolicoeur, ιδρυτικό μέλος του πρωτοποριακού χιπ χοπ τρίο De La Soul, πέθανε σε ηλικία 54 ετών, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν έχει δοθεί αιτία θανάτου για τον ράπερ, ο οποίος είχε το καλλιτεχνικό όνομα Trugoy the Dove.

Ο Αμερικανός μουσικός είχε μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τη συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο Jolicoeur ήταν συνιδρυτής του θρυλικού τρίο - μαζί με τους Posdnuos (Kelvin Mercer) και Maseo (Vincent Lamont Mason Jr).

Το γκρουπ άλλαξε το πρόσωπο του χιπ-χοπ στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, και τιμήθηκε στα βραβεία Grammy της περασμένης εβδομάδας στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια ενός αφιερώματος στο είδος.

Γράφοντας στο Twitter, ο B Real - ράπερ του hip-hop συγκροτήματος Cypress Hill - περιέγραψε τον Jolicoeur ως «θρύλο της hip-hop μουσικής και κουλτούρας».

«Η μουσική του θα ζήσει στις καρδιές και στο μυαλό μας», έγραψε. «Αλλά δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος μουσικός, αλλά ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σήμαινε πολλά για εμάς».

Τον περασμένο μήνα, τα κλασικά άλμπουμ του συγκροτήματος έγιναν διαθέσιμα στις πλατφόρμες streaming.

Πολύπλοκα ζητήματα αδειοδότησης γύρω από τη χρήση εκατοντάδων δειγμάτων από τους De La Soul είχαν καθυστερήσει την κίνηση αυτή μέχρι τώρα.

Οι έξι πρώτοι δίσκοι των De La Soul θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά σε ψηφιακές υπηρεσίες streaming στις 3 Μαρτίου.

Το 3 Feet High and Rising, που ήταν το πρώτο άλμπουμ τους το 1989, έφτασε στην πρώτη θέση του κορυφαίου R&B/hip-hop άλμπουμ του Billboard και συχνά εμφανίζεται σε λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Περιελάμβανε τις επιτυχίες The Magic Number και Me, Myself and I.

De La Soul - The Magic Number (Official Lyric Video)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ