Μουσικη

«Χρυσάφι» για το 50% των δικαιωμάτων της μουσικής του Μάικλ Τζάκσον

Το αστρονομικό ποσό για το οποίο θα «κλείσει» η συμφωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάικλ Τζάκσον
Ο Μάικλ Τζάκσον © EPA

Μάικλ Τζάκσον: Συμφωνία για την πώληση των 50% των δικαιωμάτων της μουσικής του - Το αστρονομικό ποσό για το οποίο θα «κλείσει» το deal

Oι διαχειριστές της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης του 50% των δικαιωμάτων τους στο μουσικό κατάλογο του θρυλικού τραγουδιστή.

Μία συμφωνία που αν επιτευχθεί θα αγγίξει το ποσό των 800 με 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Οπως επιβεβαίωσαν τρεις πηγές στο Variety θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι σήμερα, στην αγορά μουσικών καταλόγων.

Οι πηγές υπογράμμισαν επίσης ότι η Sony και ένας πιθανός οικονομικός εταίρος διαπραγματεύονται να αποκτήσουν το 50% των δικαιωμάτων όσον αφορά τις εκδόσεις, τα έσοδα από την ηχογραφημένη μουσική του τραγουδιστή, την παράσταση «MJ: The Musical» στο Μπρόντγουεϊ και την επερχόμενη βιογραφική ταινία «Michael», και ίσως και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Μια οικονομική πηγή δήλωσε στο Variety ότι η «Primary Wave Music» κατέχει ήδη μερίδιο στον εκδοτικό κατάλογο του Τζάκσον.

Να θυμίσουμε πως ο τραγουδιστής πέθανε το 2009 σε ηλικία 50 ετών και την περιουσία του στο τομέα της ψυχαγωγίας την χειρίστηκαν με σταθερότητα ο επί σειρά ετών δικηγόρος του Τζον Μπράνκα και ο Τζον ΜακΚλέιν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ