Μουσικη

Το εμβληματικό «The Chronic» του Dr. Dre επιστρέφει στις υπηρεσίες streaming

Ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία του hip-hop

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Dr. Dre: Το «The Chronic» επιστρέφει στις υπηρεσίες streaming

Το «The Chronic» το πρώτο σόλο άλμπουμ του Dr. Dre και ένα από τα εμβληματικότερα του rap/hip-hop επιστρέφει στις πλατφόρμες streaming. Το «The Chronic» αφαιρέθηκε από τις υπηρεσίες streaming μετά την απόκτηση του καταλόγου της Death Row Records του Suge Knight από τον Snoop Dogg, από την οποία κυκλοφόρησε αρχικά το άλμπουμ το 1992. 

Ο Dr. Dre δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που φέρνω το “The Chronic” πίσω στην αρχική του εταιρεία διανομής, την Interscope Records. Η συνεργασία με τους μακροχρόνιους συναδέλφους μου, Steve Berman και John Janick, για την επανακυκλοφορία του άλμπουμ και τη διάθεσή του στους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο είναι μια στιγμή που κλείνει έναν κύκλο για εμένα».

Το άλμπουμ ήταν το πρώτο μετά την αποχώρησή του από το θρυλικό hip-hop συγκρότημα N.W.A και την εταιρεία Ruthless Records λόγω οικονομικών διαφορών.

Το «The Chronic» κυκλοφόρησε από την Death Row Records με τη διανομή της Interscope Records στις 15 Δεκεμβρίου 1992 καιέφτασε στο Νο. 3 του Billboard 200 στις ΗΠΑ.

Το άλμπουμ συμπλήρωσε 97 εβδομάδες στο chart και τρία τραγούδια του ανέβηκαν στο Top 40 του Billboard Hot 100,
συμπεριλαμβανομένου του «Nuthin’ But a “G” Thang» (Νο. 2) με τη συμμετοχή του Snoop Dogg και το «F- Wit Dre Day» (Νο. 8).

Το «The Chronic» κυριάρχησε στην κορυφή του Top R&B/Hip-Hop Albums Chart για οκτώ εβδομάδες, ενώ το single «Nuthin’ Buta “G” Thang» βρέθηκε για δύο εβδομάδες στο Νο. 1 των Hot R&B/Hip-Hop Songs και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy της Καλύτερης Rap Ερμηνεία από Ντουέτο ή Γκρουπ.