Μουσικη

«Shakira, Shakira» στο μουσείο Grammy του Λος Άντζελες

Τα φορέματά της από το Super Bowl, χειρόγραφοι στίχοι και μια ηλεκτρική κιθάρα μεταξύ των εκθεμάτων

Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σακίρα: Η πολλάκις βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνιδα κάνει την πρώτη της έκθεση στο Λος Άντζελες - Θα περιλαμβάνει 40 αντικείμενα από το προσωπικό της αρχείο.

Τα δύο φορέματα της Σακίρα που φορέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο ημίχρονο του Super Bowl, οι χειρόγραφοι στίχοι της και η επικρυσταλλωμένη ηλεκτρική κιθάρα της είναι μεταξύ των αντικειμένων που θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση μουσείου στο Λος Άντζελες.

Το Μουσείο Grammy ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η βραβευμένη με πολλά Grammy καλλιτέχνιδα θα ανοίξει την πρώτη της έκθεση στις 4 Μαρτίου.

Από την εμφάνιση της Σακίρα στο Super Bowl @EPA

Η έκθεση με τίτλο «Shakira, Shakira: The Grammy Museum Experience», θα περιλαμβάνει 40 αντικείμενα από το προσωπικό της αρχείο στη μόνιμη γκαλερί λάτιν μουσικής του μουσείου.

Η έκθεση του μουσείου θα εξερευνήσει τη μουσική εξέλιξη της Σακίρα, από την καταγωγή της ως Λατίνα ερμηνεύτρια στην Κολομβία έως την παγκόσμια καθιέρωσή της ως ερμηνεύτρια πολλών μουσικών ειδών. 

«Είναι τιμή μου να παρουσιάζεται το ταξίδι της καριέρας μου στο μουσείο Grammy», είπε η Σακίρα σε δήλωσή της. «Αυτά τα κομμάτια αποτελούν απόδειξη για τόσες πολλές ανεξίτηλες στιγμές που λατρεύω και είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ να ξαναζήσω αυτές τις αναμνήσεις με όσους με έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να με υποστηρίζουν ως καλλιτέχνη».

Η Σακίρα στο μουσείο Grammy: Μια έκθεση για την καλλιτεχνική διαδρομή της

Θα παρουσιαστεί η ηλεκτρική κιθάρα της Σακίρα που καλύπτεται από 70.000 μαύρα κρύσταλλα και η ακουστική κιθάρα που χρησιμοποιεί για τη σύνθεση τραγουδιών της. Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν τα ρούχα της από την περιοδεία της στο Ελ Ντοράντο το 2018 και το καλυμμένο με φύλλα μπικίνι που φόρεσε στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Oral Fixation, Vol. 2», το 2005.

«Η Σακίρα είναι η σπάνια σούπερ σταρ που έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να συνεχίσει να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης αυξάνοντας παράλληλα το εκτεταμένο κοινό της», δήλωσε ο Τζέισεν Ίμονς, ο επικεφαλής επιμελητής και αντιπρόεδρος επιμελητικών υποθέσεων στο Μουσείο Grammy.

«Είναι σοβαρή μαθήτρια της μουσικής και το Μουσείο Grammy είναι ενθουσιασμένο που προσφέρει μια δυναμική έκθεση που αντανακλά την εξυπνάδα και την καλλιτεχνική δεινότητά της».

(Mε πληροφορίες του Associated Press)