Μουσικη

Daft Punk: Ο Τόμας Μπανγκαλτέ αποκαλύπτει το πρόσωπό του και ανακοινώνει το πρώτο σολο άλμπουμ

Ορχηστρικός δίσκος σε συνεργασία με κορυφαίο χορευτή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Daft Punk με κοστούμια και κράνη στα βραβεία Grammy
© EPA/MICHAEL NELSON

Daft Punk: Ο Τόμας Μπανγκαλτέ αποκαλύπτει το πρόσωπό του και ανακοινώνει το πρώτο σολο άλμπουμ

Ο Τόμας Μπανγκαλτέ ένα από τα δύο μέλη του πρωτοποριακού γαλλικού διδύμου ηλεκτρονικής μουσικής των Daft Punk, ανακοίνωσε το πρώτο του ορχηστρικό σόλο άλμπουμ και αποκάλυψε το πρόσωπό του με τη μορφή ενός ρεαλιστικού σκίτσου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, η μουσική για το «Mythologies» δεν βασίζεται στο ηλεκτρονικό και dance μουσικό υπόβαθρό του. Στο έργο διάρκειας 90 λεπτών, ο συνιδρυτής των Daft Punk «δείχνει ελάχιστο σεβασμό στα συμβατικά στιλιστικά όρια» και αξιοποιεί την αγάπη του για την μπαρόκ μουσική, προσθέτοντας ίχνη του αμερικανικού μινιμαλισμού.

Η ιστορία του «Mythologies» ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, όταν ο Ανζελέν Πρελζοκάζ κάλεσε τον Μπανγκαλτέ να γράψει τη μουσική για ένα νέο έργο που θα αποτελούσε το αποκορύφωμα μίας πολυετούς συνεργασίας με την Εθνική Όπερα του Μπορντό.

Mythologies - Angelin Preljocaj • Thomas Bangalter | Teaser

Το έργο επρόκειτο να παρουσιαστεί από δέκα χορευτές από την ομάδα μπαλέτου της Εθνικής Όπερας του Μπορντό και άλλους δέκα χορευτές από την ομάδα του Πρελζοκάζ, καθώς και από την ορχήστρα της όπερας. Τα τελευταία χρόνια, ο Τόμας Μπανγκαλτέ έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία soundtracks. 

Το 2021, τα δύο μέλη ανακοίνωσαν ότι οι Daft Punk διαλύονται μετά από μία εμβληματική πορεία 28 ετών στην ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Εκείνη την εποχή, ωστόσο, το συγκρότημα ήταν ήδη ανενεργό για οκτώ χρόνια, αφού κυκλοφόρησε το τελευταίο άλμπουμ του, «Random Access Memories», το 2013.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ