Μουσικη

Rockwave Festival 2023: Puscifer, MIKA, Ville Valo και άλλα ονόματα προστίθενται στο line up

Οι ανακοινώσεις του φεστιβάλ για τους καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τον Robbie Williams και τους The Black Keys

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Rockwave Festival 2023: Puscifer, MIKA, Ville Valo, Leon Of Athens, Kishi Bashi και Frenzee προστίθενται στο line up του φεστιβάλ

Με ανακοίνωσή του το Rockwave Festival 2023 γνωστοποίησε τα συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που προστίθενται στο φετινό line up.

Το Σάββατο 1 Ιουλίου, τη headline εμφάνιση του Robbie Williams θα πλαισιώσουν οι James Bay, MIKA, Jonathan Jeremiah και Leon Of Athens.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου, τη headline εμφάνιση των The Black Keys θα πλαισιώσουν οι Puscifer, Ville Valo, Kishi Bashi και Frenzee.

Όπως επισήμανε το Rockwave Festival έρχονται κι άλλες ανακοινώσεις.

MIKA

Γεννημένος το 1983 ως Michael Holbrook Penniman Jr. στη Βηρυτό, ο MIKA και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Παρίσι πριν εγκατασταθούν στο Λονδίνο, και ήδη σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα όπερας και πιάνου. Αποδείχθηκε πως είχε απίστευτες φωνητικές δυνατότητες και γρήγορα έγινε ένας νεαρός βιρτουόζος του πιάνου και της σύνθεσης. Το ντεμπούτο του, «Life In Cartoon Motion», κυκλοφόρησε το 2007, πέτυχε πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις και κατάφερε να γίνει χρυσό και πλατινένιο σε 32 χώρες. Αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνει τα δύο πρώτα mega hit του Mika, «Relax Take it easy» και «Grace Kelly» που βρέθηκε για πέντε εβδομάδες στο Νο1 στο UK Singles Chart. Το άλμπουμ κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της ψηφοφορίας του BBC, Sound of 2007, και ο ΜΙΚΑ να κερδίσει Brit Award ως ο πιο πρωτοποριακός Βρετανός καλλιτέχνης –Best British Breakthrough act– του 2008 αλλά και να πετύχει μία υποψηφιότητα στα Grammy. O ΜΙΚΑ έχει κυκλοφορήσει τρία επίσης άλμπουμ που έγιναν πλατινένια: The Boy Who Knew Too Much, The Origin of Love και No Place In Heaven. Η διαρκής αναζήτηση της καταγωγής του και του πραγματικού του ονόματος, Michael Penniman Holbrook Junior, οδήγησε τον ΜΙΚΑ στην κυκλοφορία του πέμπτου του άλμπουμ, «My Name Is Michael Holbrook». Ένα άλμπουμ το οποίο αποτέλεσε πρόκληση για εκείνον στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την ταυτότητά του πριν την επιτυχία, πριν το «Grace Kelly». Και αυτό του προσέφερε μια βαθύτατη αίσθηση ικανοποίησης και απελευθέρωσης ταυτόχρονα.

Οι Puscifer, το «δημιουργικό υποσυνείδητο» του Maynard James Keenan, τραγουδιστή των Tool και των A Perfect Circle, προσγειώνεται στη σκηνή του Rockwave Festival στις 8 Ιουλίου 2023. Οι μουσικοθεατρικές εμφανίσεις τους, γεμάτες groove, minimal electro ρυθμούς και ερμηνείες από ένα άλλο σύμπαν, έκαναν τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, όπως το Coachella, να υποκλιθούν ολοκληρωτικά. Οι χαρακτήρες των concepts που συστήνονται στα 4 studio albums ("V" Is for Vagina, Conditions of My Parole, Money Shot και Existential Reckoning) και στα πολλά remixes/Eps και live που έχουν κυκλοφορήσει, παρελαύνουν στη σκηνή, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική σύζευξη εικόνας και ήχου που δεν παρουσιάζεται δεύτερη φορά, με τον ίδιο τρόπο.

Ville Valo

Ο Ville Valo, η φωνή των θρυλικών HIM, ο gothic hero των τελευταίων 20 ετών επιστρέφει, φέρνοντας ξανά στο rock προσκήνιο τον σκοτεινό ρομαντισμό που o ίδιος έκανε trend στα 00s. Ο σημερινός ήχος του είναι «Μια συνέχεια όσων έχω ήδη κάνει στο παρελθόν και όσων ίσως συμβούν στο μέλλον» ΚΑΙ αναμένεται να ερμηνεύσει αγαπημένα κομμάτια των HIM αλλά και τραγούδια από τον νέο του δίσκο, «Neon Noir».

Ο Ελληνοαμερικανός alt-pop καλλιτέχνης Leon of Athens έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ παγκοσμίως όπως το Primavera Sound, το Bonnaroo, το Summerfest, το Shaky Knees και το Okeechobee. Η συνεργασία του με τους Portugal. The Man στο remix του «Communication» είναι ένα ακόμα highlight μιας πλούσιας καριέρας ενώ ο Γιώργος Λάνθιμος υπογράφει το βίντεο για το τραγούδι «Baby Asteroid».

Kishi Bashi

Kishi Bashi είναι το ψευδώνυμο του τραγουδιστή, πολυοργανίστα και τραγουδοποιού Kaoru Ishibashi, ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη σκηνή του Rockwave Festival στις 8 Ιουλίου.

Πώς θα ακούγονταν οι Amyl and the Sniffers αν έπιναν και καμιά τσικουδιά παραπάνω; Αυτό ακριβώς είναι οι Frenzee: Τρία αδέρφια –η Απολλωνία, ο Αντώνης και ο Νίκος γεννημένα στην Αυστραλία– μεγαλωμένα στην Κρήτη που παίζουν το πιο καυτό punk rock.

Δείτε περισσότερα για τα νέα ονόματα και την προπώληση εισιτηρίων στο rockwavefestival.gr