Μουσικη

Sleaford Mods: Στην Αγγλία κανένας δεν μπορεί να ακούσει την κραυγή σας

Το νέο τους άλμπουμ «UK Grim» κυκλοφορεί στις 10 Μαρτίου, πιο αιχμηρό από ποτέ

Οι Sleaford Mods κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «UK Grim» στις 10 Μαρτίου από τη Rough Trade - Το πρώτο τραγούδι και το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Cold War Steve.
© Ewen Spencer

Οι Sleaford Mods κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «UK Grim» στις 10 Μαρτίου από τη Rough Trade - Το πρώτο τραγούδι και το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Cold War Steve.

Όσες και όσοι έζησαν από κοντά τη live εμφάνιση των Sleaford Mods στην Αθήνα, το περασμένο καλοκαίρι, στην Πλατεία Νερού, στο φεστιβάλ Release Athens, διαπίστωσαν από κοντά πόση ενέργεια μπορεί να εκλύσει το δίδυμο των Jason Williamson και Andrew Fearn.

Δύο χρόνια μετά το album «Spare Ribs», το οποίο βρέθηκε στο Top 5 των βρετανικών charts και άντλησε την έμπνευσή του από «το lockdown, την παιδική ηλικία και το ότι γέμισε ο τόπος με σκατένιες μπάντες» όπως είχε εκμυστηρευτεί ο Jason Williamson, στην αποκλειστική συνέντευξη των Sleaford Mods για την Ελλάδα στην ATHENS VOICE, το σχήμα από το Νότιγχαμ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του album «UK Grim» από τη Rough Trade στις 10 Μαρτίου 2023.

To «UK Grim» καταθέτει μια επίκαιρη και αιχμηρή ματιά στη ζωή, την επιβίωση και τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής -που βρίσκει την Αγγλία να περνά δύσκολες, πρωτόγνωρες μέρες μετά το Brexit- ενώ αναμένεται να είναι και το πιο χορευτικό άλμπουμ των Sleaford Mods.

Sleaford Mods - UK GRIM (Official Video)

Μιλώντας για τις δυνάμεις που πυροδότησαν την ποιητική διαμαρτυρία αυτού του δίσκου, όπως και οι μουσικοί τους πρόγονοι, The Clash ή The Jam, έτσι και οι Sleaford Mods αποκαλύπτουν ότι η οργή που νιώθουν υπογραμμίζεται από την αγάπη για τους ανθρώπους και τα μέρη γύρω τους, κάνοντας το «UK Grim» να αποτελεί τόσο μια γιορτή για τους ανθρώπους και τους ιδεαλιστές, όσο και μια επίθεση στις κυρίαρχες τάξεις που επιδιώκουν τις δικές τους ιδιοτελείς ατζέντες αυξάνοντας την απόγνωση του κόσμου.

«Ίσως είμαστε περήφανοι για τη χώρα. Ίσως είμαστε περήφανοι που είμαστε Άγγλοι», εξηγεί ο Williamson. «Ίσως είμαι περήφανος για τους φρικτούς γκρίζους δρόμους, τον βρώμικο καιρό και τις ηλίθιες μόδες στις οποίες μπορεί να επενδύω. Απλώς οι Άγγλοι για τους οποίους είμαστε περήφανοι δεν είναι καθόλου σαν τους Άγγλους που θέλουν να προωθήσουν οι αρχές.»

Οι Sleaford Mods κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ «UK Grim» στις 10 Μαρτίου από τη Rough Trade - Το πρώτο τραγούδι και το βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε ο Cold War Steve.
© Ewen Spencer

Με το ομώνυμο τραγούδι του νέου τους album «UK Grim» να επιλέγεται ως lead single, οι Sleaford Mods έδωσαν στη δημοσιότητα το βιντεοκλίπ το οποίο σκηνοθέτησε ο Cold War Steve, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια σειρά από πρωτότυπα σατιρικά έργα τέχνης γι’ αυτή τη συνεργασία. Αυτό είναι το πρώτο του μουσικό video και animation, ενώ στο παρελθόν έχει δημιουργήσει εξώφυλλα για το Time Magazine & το The New Statesman.

Δυνατές λέξεις, καθηλωτική παραγωγή αλλά και ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Για το νέο τους album «UK Grim» οι Sleaford Mods ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Perry Farrell και Dave Navarro των Jane's Addiction και με τη Florence Shaw, την τραγουδίστρια του βρετανικού συγκροτήματος Dry Cleaning.

Αναμένοντας τις επόμενες μουσικές αποκαλύψεις από το ηλεκτρονικό όραμα των Sleaford Mods, οι fans του σχήματος μπορούν να περιμένουν άλλη μία επίκαιρη κυκλοφορία τους που θα δονεί και το σώμα και το πνεύμα.

Το νέο album των Sleaford Mods, «UK Grim», θα είναι διαθέσιμο σε βινύλιο (Black Standard LP / White LP & Sliver LP), CD και σε κασέτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ