Μουσικη

Όταν ο Johnny Depp μοιράστηκε ιστορίες από τη φιλία του με τον Jeff Beck

Συντετριμμένος ο ηθοποιός και rock star για τον θάνατο του μυθικού κιθαρίστα

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εξομολόγηση του Johnny Depp για τη φιλία και τη συνεργασία του με τον κιθαρίστα Jeff Beck που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. 

Ο Johnny Depp έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη νομική του διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Amber Heard. Μετά τη λήξη του δικαστηρίου, άρχισε αμέσως να περιοδεύει ως μουσικός δίπλα στον φίλο του και θρυλικό κιθαρίστα Jeff Beck, ο οποίος δυστυχώς πέθανε πριν μερικές μέρες σε ηλικία 78 ετών.

Μέχρι το θάνατό του, ο κιθαρίστας περνούσε πολύ χρόνο μαζί με τον Johnny Depp, ο οποίος ζούσε μαζί του κατά τη διάρκεια της πολύκροτης δίκης, πριν ξεκινήσουν την περιοδεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People, ο ηθοποιός ήταν μαζί με τον Beck μέχρι το τέλος, πραγματοποιώντας συχνά επισκέψεις στο νοσοκομείο μαζί με πολλούς άλλους rock stars.

«Είχαν μια πολύ στενή φιλία, ήταν εξαιρετικά δεμένοι και ήρθαν ακόμα πιο κοντά το περασμένο καλοκαίρι όταν έκαναν περιοδεία μαζί. Η ασθένεια εμφανίστηκε πολύ γρήγορα και όλα επιδεινώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Johnny επεξεργάζεται ακόμα αυτή την είδηση. Είναι συντετριμμένος», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί σε ένα περιστατικό από τη δημιουργία του κοινού τους άλμπουμ, “18”.

«Έστειλα ένα μήνυμα στον Jeff που έλεγε: Μην νομίζεις ότι σου το ζητάω, διότι δεν σου το ζητάω. Μην αισθάνεσαι πίεση. Απλά, σου στέλνω αυτό το κομμάτι που έχω γράψει. Φυσικά, αν θες να το κάνεις τραγούδι, θα ήταν πολύ καλή φάση. Δεν λέω ότι θα έπρεπε. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο στη φιλία μας», λέει ο Johnny Depp. Και στην συνέχεια περιγράφει την απάντηση του κιθαρίστα. «Έλαβα την απάντηση του Jeff η οποία έλεγε: Στείλε μου τα αρχεία καριόλη ή κάτι τέτοιο. Ο Jeff ανύψωσε το κομμάτι σε τέτοιο βαθμό και το πήγε σε ένα επίπεδο που δεν θα μπορούσα ποτέ να το πάω».

« Όπως έχει πει και ο Jimmy Page: Υπάρχουν πολλοί καλοί κιθαρίστες και μετά υπάρχει και ο Jeff Beck», καταλήγει ο Depp.

Πέρυσι, ο Johnny Depp και ο Jeff Beck κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους, με τίτλο “18”, στις 15 Ιουλίου. Το ντουέτο κυκλοφόρησε επίσης ένα επίσημο μουσικό βίντεο για το “This Is a Song for Miss Hedy Lamarr”, το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ.

«Είναι εξαιρετική τιμή να παίζω και να γράφω μουσική με τον Jeff, έναν από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και κάποιον που έχω το προνόμιο να αποκαλώ αδερφό μου», είπε ο ηθοποιός.

«Δεν είχα άλλον δημιουργικό συνεργάτη σαν αυτόν εδώ και πολλά χρόνια», είχε πει ο Jeff Beck για τον Johnny Depp. «Ήταν μια σημαντική δύναμη σε αυτόν τον δίσκο. Ελπίζω απλώς οι άνθρωποι να τον πάρουν στα σοβαρά ως μουσικό γιατί είναι δύσκολο για κάποιους να αποδεχτούν ότι ο Johnny Depp μπορεί να παίξει ροκ εν ρολ».

Στις 12 Νοεμβρίου 2022 ο Jeff Beck εμφανίσθηκε στην τελευταία του συναυλία στο Ρένο της Νεβάδα μαζί με τον Johnny Depp. Οι δύο τους είχαν γίνει φίλοι από το 2016 και αμέσως άρχισαν να συνεργάζονται. Η δυνατή τους φιλία χτίστηκε γύρω από την αγάπη και των δυο τους για τις κιθάρες. Αποφάσισαν να συνεργαστούν το 2019 και ο Depp δεν έκρυψε ποτέ πόσο μεγάλο αντίκτυπο είχε αυτή η φιλία. Σε μια συνέντευξη, ο Johnny Depp περιέγραψε πώς ο Jeff Beck και η σύζυγός του Sandra τον φιλοξένησαν στο σπίτι τους για μήνες, σε μια δύσκολη περίοδο για αυτόν και πως τον έκαναν να νοιώσει σαν στο σπίτι του. «Οι δυο τους με βοήθησαν να μείνω ζωντανός, υγιής και χαρούμενος μέσα σε όλη αυτή την τρέλα που περνούσα», είπε αναφερόμενος στις δικαστικές του περιπέτειες.

Αλλά και ο Beck παραδέχτηκε πόσο σημαντική ήταν η φιλία  του με τον Depp. «Χτύπησε την πόρτα από το καμαρίνι μου πριν από περίπου πέντε χρόνια και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να γελάμε».

«Όταν εγώ και ο Johnny αρχίσαμε να παίζουμε μαζί, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγάλουμε στην επιφάνεια το νεανικό μας χαρακτήρα και την δημιουργικότητά μας», εξήγησε ο Beck περιγράφοντας τον διάσημο ηθοποιό ως ένα ευγενές πνεύμα. «Αστειευόμασταν ότι ήμασταν ξανά δεκαοχτώ χρονών», εξού και ο τίτλος του άλμπουμ τους “18”.