Μουσικη

Οι U2 κυκλοφορούν το «Songs Οf Surrender» και μεταμορφώνουν 40 τραγούδια τους

Ακούστε τη νέα εκδοχή του «Pride (In The Name Of Love)»

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι U2 ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του άλμπουμ «Songs of Surrender» με 40 επιτυχίες τους σε καινούργιες εκτελέσεις.
© Olaf Heine

Οι U2 ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του άλμπουμ «Songs οf Surrender» με 40 επιτυχίες τους σε καινούργιες εκτελέσεις.

Η Island Records και η Interscope ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του “Songs Of Surrender”, μια συλλογή με 40 από τις πιο επιδραστικές επιτυχίες των U2, από όλο τον κατάλογο του συγκροτήματος, επαναηχογραφημένες και επανασχεδιασμένες για το 2023. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 17 Μαρτίου και το πρώτο διαθέσιμο κομμάτι θα είναι ο ύμνος “Pride (In The Name Of Love)”.

Οι U2 κυκλοφορούν το «Songs of Surrender» και μεταμορφώνουν 40 τραγούδια τους

Το “Songs Of Surrender” δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη του κιθαρίστα των U2, The Edge με το συγκρότημα να επισκέπτεται ξανά μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια της σαραντάχρονης καριέρας του, όπως τα “With Or Without You”, “One”, “Beautiful Day”, “Sunday Bloody Sunday” και “Invisible” και το αποτέλεσμα είναι μια εντελώς νέα ηχογράφηση κάθε κομματιού και σε ορισμένες περιπτώσεις, με νέους στίχους.

«Η μουσική σου επιτρέπει να ταξιδέψεις στο χρόνο και ήμασταν περίεργοι να μάθουμε τι θα συνέβαινε αν φέρναμε τα πρώτα μας τραγούδια στο σήμερα», είπε ο The Edge.

«Αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα εξελίχθηκε γρήγορα σε μια προσωπική εμμονή, καθώς πολλά από τα τραγούδια μας παρακαλούσαν για μια νέα ερμηνεία. Νέοι ρυθμοί, νέες νότες και σε ορισμένες περιπτώσεις νέες συγχορδίες και νέοι στίχοι. Ένα σημαντικό τραγούδι, αποδεικνύεται ότι είναι άτρωτο. Ο τρόπος που επιλέχθηκαν τα κομμάτια ξεκίνησε με μια σειρά από demos. Προσπάθησα να δω πώς θα στεκόταν ένα τραγούδι αν αφαιρούσα τα πάντα εκτός από τα απολύτως απαραίτητα. Ο στόχος μας ήταν να βρεθούν τρόποι ώστε να φέρουμε οικειότητα στα τραγούδια, καθώς τα περισσότερα από αυτά γράφτηκαν αρχικά έχοντας κατά νου τις συναυλίες. Εξετάζοντας αυτές τις ηχογραφήσεις με τον παραγωγό Bob Ezrin, ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια που ήταν έτοιμα και αυτά που χρειάζονταν περισσότερη δουλειά. Όλοι μπήκαμε στη λογική του “Less is More” σχολίασε χαρακτηριστικά o κιθαρίστας των U2.

U2 - Pride (In The Name Of Love) (Songs Of Surrender / Lyric Video)

Τα 40 τραγούδια επιλέχθηκε να χωριστούν σε σε τέσσερα ξεχωριστά άλμπουμ με καθένα από αυτά να έχει ως τίτλο το όνομα από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος, με τον The Edge να προσθέτει, «Το να ακούς τα τραγούδια να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και να βρίσκεις τη σωστή σειρά για τα τέσσερα άλμπουμ ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Από τη στιγμή που είχαμε τέσσερα διαφορετικά άλμπουμ, ήταν εύκολο να δούμε ποιος θα ήταν ο πρωταγωνιστής για το καθένα».

U2 - Songs Of Surrender (Trailer)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ