Μουσικη

Coachella 2023: Blackpink και Bad Bunny στο headline του μουσικού φεστιβάλ

Ιστορικά ορόσημα τη φετινή χρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Bad Bunny
Ο Bad Bunny © Getty Images/Ideal Image

Coachella 2023: Blackpink και Bad Bunny στο headline του μουσικού φεστιβάλ

Aνακοινώθηκε επισήμως το lineup του Coachella 2023, το headline του οποίου θα αποτελείται από τους Bad Bunny, Blackpink και Frank Ocean. 

Το Coachella 2023 θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία χρονιά στο Empire Polo Club στο Indio της Καλιφόρνια, πρώτα το τριήμερο 14 - 16 Απριλίου και ξανά το τριήμερο 21 - 23 Απριλίου. Όσοι και όσες δώσουν το παρών στο φεστιβάλ θα γίνουν μάρτυρες ιστορικών οροσήμων και αυτό γιατί ο Bad Bunny θα γίνει ο πρώτος Λατίνος καλλιτέχνης που θα εμφανιστεί ως επικεφαλής του «Coachella» και οι Blackpink το πρώτο συγκρότημα της K-pop που θα είναι επικεφαλής του φεστιβάλ.
  
Ο Frank Ocean θα πραγματοποιήσει επίσης τη μεγάλη επάνοδό του και την πρώτη ζωντανή εμφάνισή του μετά από έξι χρόνια, συμπληρώνοντας το lineup ως ο τρίτος καλλιτέχνης που τίθεται επικεφαλής του «Coachella» για το 2023.

Ο Bad Bunny θα είναι ο επικεφαλής της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 14 και 21 Απριλίου), ενώ την ίδια ημέρα θα εμφανιστούν επίσης και οι Gorillaz, Burna Boy, The Chemical Brothers, Kaytranada, Blondie, Becky G, Metro Boomin, Pusha T, SG Lewis, YUNGBLUD, και πολλοί ακόμα.

Τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο 15 και 22 Απριλίου) τα ηνία παίρνουν οι BLACKPINK, οι οποίες θα γίνουν το πρώτο συγκρότημα της K-pop στην ιστορία που τίθεται επικεφαλής του Coachella 2023. Τη δεύτερη ημέρα θα εμφανιστούν πρόγραμμα και οι εξής: Rosalía, Eric Prydz, boygenius (Phoebe Bridgers, Lucy Dacus, Julien Baker), The Kid LAROI, Charli XCX, Labrinth, Sofi Tukker, Remi Wolf, Mura Masa, Elderbrook και αρκετούς ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια και των δύο τριημέρων του «Coachella» μεταδίδονται συνήθως ζωντανά μέσω του YouTube σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η περυσινή διοργάνωση του Coachella ήταν και η πρώτη φορά που το φεστιβάλ επέστρεψε μετά από ένα διάλειμμα διάρκειας δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι καλλιτέχνες (headliners) που ανέβηκαν στη μεγάλη σκηνή του Coachella πέρυσι ήταν οι Χάρι Στάιλς, Μπίλι Άιλις, the Weeknd και Sweedish House Mafia.  

Πότε ήταν η πρώτη φορά της Coachella

Το Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών της κοιλάδας Coachella (κοινώς ονομαζόμενο Coachella ή το Φεστιβάλ Coachella) είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Empire Polo Club στην πολιτεία Indio της California, στην κοιλάδα Coachella στην έρημο του Colorado. Συμμετέχουν καλλιτέχνες από πολλά είδη μουσικής, όπως ροκ, ποπ, indie, χιπ χοπ και ηλεκτρονική χορευτική μουσική.

Τον Νοέμβριο του 1993, το rock συγκρότημα Pearl Jam αρνήθηκε να παίξει στο Los Angeles επειδή η εταιρεία που θα διένειμε τα εισιτήρια για τη συναυλία, θα τους κρατούσε μεγάλο ποσοστό. Έτσι ως εναλλακτική ιδέα, η εταιρία προώθησης συναυλιών Goldenvoice του Paul Tollett κανόνισε να γίνει η συναυλία στο Empire Polo Club, στο Indio της California. Αυτή η συναυλία, επιβεβαιώνοντας την καταλληλότητα του χώρου, ήταν η αρχή για την Coachella που ξέρουμε σήμερα.

Λίγα χρόνια αργότερα ο Tollet, και ο συμπρόεδρος της Goldenvoice, Rick Van Santen προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό, θέλησαν να οργανώσουν ένα φεστιβάλ με trendy ονόματα της μουσικής σκηνής. Έτσι οδηγήθηκαν στο να μοιράζουν φυλλάδια σε διάφορους managers και καλλιτέχνες όπου έδειχναν την ηλιόλουστη κοιλάδα της Coachella. Είχαν στο μυαλό τους πώς ήταν ο ιδανικός χώρος για ένα τέτοιου τύπου φεστιβάλ.

Μετά από αρκετή προσπάθεια, στις 9 και 10 Οκτωβρίου του 1999 διοργανώθηκε επίσημα το εναρκτήριο Coachella Music and Arts Festival με headliners συγκροτήματα όπως the Chemical Brothers, Tool, Morrissey, Rage Against the Machine κ.α. Τα εισιτήρια κόστιζαν 50 δολάρια για κάθε μέρα. Πωλήθηκαν περίπου 17.000 την πρώτη μέρα και 20.000 τη δεύτερη. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε δωρεάν πάρκινγκ και ένα μπουκάλι νερό στην είσοδο.

Το 2000, είχε κρατηθεί ξανά ο ίδιος χώρος για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, όμως εν τέλει δεν πραγματοποιήθηκε. Επέστρεψε το 2001, σε μονοήμερη μορφή και έκτοτε καθιερώθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ