Μουσικη

The National: Mας κάνουν να ανυπομονούμε για τον νέο τους δίσκο με το τραγούδι «Tropic Morning News»

Tο νέο τραγούδι της μπάντας από τον επερχόμενο δίσκο «First Two Pages of Frankenstein»

tania-skrapaliori.jpg
Τάνια Σκραπαλιώρη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The National: Ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του ένατου studio άλμπουμ τους, «First Two Pages of Frankenstein», στις 28 Απριλίου από την 4AD.
© Josh Goleman

The National: Ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του ένατου studio άλμπουμ τους, «First Two Pages of Frankenstein», στις 28 Απριλίου από την 4AD.

Η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα βρήκε τον «χρυσό»  indie rock -με ό,τι αυτή η genre ετικέτα συνεπάγεται- ήχο των 00s σε μια παράξενη κόψη του μουσικού ξυραφιού με πολλά μεγάλα ονόματα από το βαρύ πυροβολικό του να μην μπορούν να κερδίσουν -τουλάχιστον σύμφωνα με την πλειοψηφία της μουσικής κοινής γνώμης- τo στοίχημα του «relevance» σε τρελούς και γρήγορους καιρούς. Οι Arcade Fire -για πολλούς «σπουδαιότερη indie μπάντα στον κόσμο» μετά το φαινόμενο Radiohead- που μεσουράνησαν για 15 περίπου χρόνια φτάνοντας στην πολυπόθητη -από εμπορικής τουλάχιστον άποψης- συμβολή του alternative με το mainstream πέρασαν το ορόσημο του 2020 επιεικώς αποδυναμωμένοι, με ένα μπες – βγες από τον frontman Will Butler, ένα -έστω και έμμεσο- πλήγμα από τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του, και έναν έκτο δίσκο, το «WE» που έπιασε με το ζόρι τον μέσο όρο. Οι πάλαι ποτέ hit-makers Arctic Monkeys συνέχισαν την όψιμη παράδοση της αμφιλεγόμενης δισκογραφίας τους με ένα έβδομο album («The Car») που δεν κάποιοι λάτρεψαν αλλά πολλοί πολλοί περισσότεροι κατέταξαν στις απογοητεύσεις της χρονιάς που πέρασε αδυνατώντας να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους για τις φιοριτούρες και την καλλιτεχνική περσόνα του Alex Turner. Δεν είναι λοιπόν απορίας άξιο που περιπτώσεις όπως αυτές των The National που καταφέρνουν με μια θαυμαστή ισορροπία, ψυχραιμία και ουσία να μένουν μαζί αλώβητοι από τον χρόνο και τις ανακατατάξεις της βιομηχανίας κρατώντας σθεναρά τις γραμμές του «παραδοσιακού» indie και alternative rock μας κάνουν να ανυπομονούμε, πάντα, για το επόμενο τους βήμα, για τον επόμενο τους δίσκο.

The National - Tropic Morning News (Lyric Video)

Το «The First Two Pages of Frankenstein», το ένατο κατά σειρά album της μπάντας από το Οχάιο που θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου από την 4AD δεν φαίνεται να φέρνει καμία εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Το πρώτο single «Tropic Morning News», μια σύνθεση του Matt Berninger με τη σύζυγό του Carin Besser, είναι ένα τρυφερό, καθαρόαιμο «National-ικό» track που φωνάζει με τη διακριτική δύναμη αυτής της σπουδαίας μπάντας όλους τους λόγους για τους οποίους κρατάνε τη θέση τους και τη φήμη τους χωρίς το παραμικρό στραβοπάτημα εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες – κάτι που έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα κάνουν και τα υπόλοιπα 10 τραγούδια του album, πολλά από τα οποία αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω και των «λαμπερών» συνεργασιών που έχουν ανακοινωθεί ως features στο νέο album. Πράγματι η αναμονή κοινού ανεβαίνει όταν διαβάζουμε ότι στο «The First Two Pages of Frankestein» θα έχουμε bonus απολαύσεις από τον Sufjan Stevens (ο οποίος έχει συνεργαστεί και παλαιότερα με τους The National στο εξαιρετικό album τους «The Boxer» το 2007), την Taylor Swift (αναμενόμενη σύμπραξη μιας και η δημιουργική της σχέση με τον Aaron Dessner που απέδωσε πολύ όμορφους καρπούς στο δίπτυχο των κυκλοφοριών της «Folklore» και «Evermore» έχει ακόμα πολλές υποσχέσεις να εκπληρώσει) και last but not least ένα ακόμα popular kid της μουσικής βιομηχανίας, την Phoebe Bridgers που θα έχει συμμετοχή σε δύο τραγούδια του δίσκου.

«Για μένα η δύναμη αυτού του δίσκου βρίσκεται εκεί που η πρόθεση και η δομή της μουσικής τέμνονται με μεγάλες ποσότητες της μαγείας του τυχαίου» δήλωσε ο Aaron Dessner για το «The First Two Pages of Frankenstein» και αυτή ακριβώς είναι η διαχρονική μαγεία των The National που δίνει πάντα μεστό νόημα σε κάθε τους τραγούδι, σε κάθε τους δίσκο. Δεν κάνουν τίποτα στην τύχη αλλά ταυτόχρονα κρύβουν πάντα το παραμύθι της μουσικής κάτω από το προσκεφάλι τους. Φορέστε τα New Order t-shirts σας και προσδεθείτε για ένα ακόμα όμορφο κεφάλαιο στην ιστορία των The National.

Δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του νέου άλμπουμ παρακάτω.

The National: Mας κάνουν να ανυπομονούμε για τον νέο τους δίσκο με το τραγούδι «Tropic Morning News»
  1. Once Upon A Poolside (feat. Sufjan Stevens)
  2. Eucalyptus
  3. New Order T-Shirt
  4. This Isn't Helping (feat. Phoebe Bridgers)
  5. Tropic Morning News
  6. Alien
  7. The Alcott (feat. Taylor Swift)
  8. Grease In Your Hair
  9. Ice Machines
  10. Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)
  11. Send For Me

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ