Μουσικη

Οι Daft Punk σε μία σπάνια εμφάνιση χωρίς κράνη

Δεν είναι (πια) ρομπότ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Daft Punk σε μία σπάνια εμφάνιση χωρίς κράνη
© Jim Dyson /Getty Images / Ideal Image

Daft Punk: Σπάνια εμφάνιση χωρίς κράνη το 1997

Οι Daft Punk εμφανίζονται χωρίς τα εμβληματικά κράνη τους σε ένα σπάνιο βίντεο από την περιοδεία που έκαναν το 1997. Η εμφάνιση των Daft Punk στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια των πρώτων βημάτων της καριέρας τους ήρθε στο φως μέσα από τα πιο παλιά αρχεία του θρυλικού διδύμου.

Είναι πραγματικά ελάχιστα τα στιγμιότυπα των δύο μελών των Daft Punk χωρίς τα εμβληματικά κράνη τους και αυτό το αδημοσίευτο μέχρι πρότινος ντοκουμέντο από μια συναυλία του 1997 προσφέρει μία σπάνια εικόνα  στα πρώτα βήματα της συνεργασίας τους. Στο βίντεο διάρκειας δώδεκα λεπτών, το οποίο αναρτήθηκε στο κανάλι των Daft Punk στο YouTube παίζουν ζωντανά στο «Mayan Theater» στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια μιας παράστασης το μακρινό 1997. Οι θρύλοι της dance μουσικής βάζουν φωτιά στην πίστα κατά τη διάρκεια του βίντεο με το δυναμικό τραγούδι τους «Rollin’ & Scratchin».

Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο πρώτο άλμπουμ των Daft Punk, με τίτλο «Homework», το οποίο κατέκτησε με την κυκλοφορία του το 1997 τα charts σε 14 χώρες του πλανήτη και συνέβαλε στην αλλαγή του προτύπου της ηλεκτρονικής μουσικής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι Daft Punk περιέγραψαν κάποτε το «Homework» του 1997 ως την προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι μπορεί κανείς να κάνει ένα άλμπουμ στο δωμάτιό του χωρίς να έχει σχεδόν τίποτα. 

Οι Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό (Guy-Manuel de Homem-Christo) και Τομά Μπανγκαλτέ (Thomas Bangalter) άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ηλεκτρονική και ποπ σκηνή. Σχημάτισαν τους Daft Punk το 1993 στο Παρίσι και έβαλαν το λιθαράκι τους στο να γίνει ευρύτερα γνωστή η γαλλική house μουσική. Aπέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Το τραγούδι «One more Time» είναι από τα πρώτα που απογείωσαν τη φήμη τους. Τη δεκαετία του 2000 η μία εμπορική επιτυχία διαδεχόταν την άλλη.

Οι χαρακτηριστικές μεταμφιέσεις τους αποτέλεσαν σήμα κατατεθέν τους και σημείο αναγνώρισης σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους από το 2001 και μετά: Γυαλιστερά κράνη και γάντια που θυμίζουν ρομπότ. Οι Daft Punk ανακοίνωσαν ότι διαλύονται με ένα 8λεπτό βίντεο, στο οποίο έδωσαν τον τίτλο «Epilogue» (Επίλογος) και το οποίο αποτελεί απόσπασμα από την ταινία τους «Electroma» (2006). Σημειώνεται ότι σε αυτήν την ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί πια ένα cult φιλμ, παρουσιάζεται η αναζήτηση δύο ρομπότ να γίνουν άνθρωποι.

Daft Punk - Rollin & Scratchin (Live at Mayan Theater 1997)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ