Μουσικη

Αφιερωμένο εξαιρετικά: Ο Τάσος Τρύφωνος διαλέγει ένα τραγούδι

Ακούστε πού το αφιερώνει και δείτε το βίντεο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τάσος Τρύφωνος διαλέγει και αφιερώνει το «Coming Around Again» της Carly Simon.

«Coming Around Again» της Carly Simon: Η ιστορία του τραγουδιού

Το Coming Around Again είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας Carly Simon, που γράφτηκε για την ρομαντική κωμωδία Heartburn το 1986 με πρωταγωνιστές τους Jack Nicholson και Meryl Streep. Ως single το 1986, έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Simon, φτάνοντας στο Νο.18 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 και Νο.5 στο Billboard Adult Contemporary chart, ενώ αργότερα κυκλοφόρησε από το ομώνυμο άλμπουμ «Coming Around Again» το 1987.

Το τραγούδι γνώρισε επιτυχία στη Βραζιλία, καθώς συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της τηλενουβέλας Outro, κυκλοφόρησε ως single στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο του 1987 και έφτασε στην κορυφή του Νο. 10 στο UK Singles Chart. Στα τέλη Φεβρουαρίου το τραγούδι έφτασε ακόμη στο Νο. 15 στη Νότια Αφρική, 29o στην Αυστραλία και 38o στον Καναδά. Είχε μεγαλύτερη επιτυχία ωστόσο, στην Αυστρία και τη Σουηδία, φτάνοντας στο Νο. 6 και No. 3, αντίστοιχα ενώ από πολλούς θεωρήθηκε ότι η επιτυχία του τραγουδιού ξεκίνησε μια αναζωπύρωση της καριέρας της Simon, κάτι που η ίδια δεν επιβεβαιώνει. Περιλαμβάνεται σε πολλές συλλογές της δουλειάς της, εκ των οποίων και στο σετ τριών δίσκων Clouds in My Coffee (1995), The Very Best of Carly Simon: Nobody Does It Better (1998) αλλά και στην αναδρομική Ανθολογία με δύο δίσκους (2002), το single Reflections: Carly Simon's Greatest Hits (2004) και στην Playlist της Sony Music: The Very Best της Carly Simon (2014).

Τα νέα του Τάσου Τρύφωνος

Ο Τάσος Τρύφωνος παρουσιάζει τον «Πιο αδύναμο κρίκο» καθημερινά στις 19.00 στην ΕΡΤ1 και είναι ο μόνος παρουσιαστής του παιχνιδιού διεθνώς που το παρουσίαζε ταυτόχρονα σε δυο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο) ενώ έχει κάνει τα περισσότερα επεισόδια του παιχνιδιού παγκοσμίως. Παρουσιάζει επίσης, καθημερινά το «The Chase» στον Alpha Κύπρου και επιμελείται για δέκα χρόνια το βραβευμένο talk-show ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ στον ALPHA Κύπρου. Διευθύνει τον LOVE FM, ένα από τα πιο επιτυχημένα ραδιόφωνα στη γειτονική χώρα, και παρουσιάζει την Νο1 σε ακροαματικότητα πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή μαζί με την ηθοποιό και σεναριογράφο Χριστιάνα Αρτεμίου.