Μουσικη

O Πολ Γουέλερ απασφάλισε με τον Ρόμπερτ Σμιθ των Cure: Είναι ένα γα****νο χοντρό μ***ι με κραγιόν

Ο λόγος της κόντρας τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πολ Γουέλερ εναντίον Ρόμπερτ Σμιθ

Ο πρώην τραγουδιστής των Jam εξαπέλυσε επίθεση εναντίοντου Ρόμπερτ Σμιθ των Cure κατά τη διάρκεια μιας μακροσκελούς συνέντευξης για το τεύχος του περιοδικού Record Collector το οποίο είναι μια ειδική έκδοση για τον ίδιο.(μέσω του Louder Sound).

«Είναι ένα γα****νο αρ**δι. Δεν τον συμπαθώ», δήλωσε ο Γουέλερ «Θα τον χτυπούσα ή κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας για το συγκρότημα των Cure: «Δεν τους αντέχω. Ένα γα****νο χοντρό μ***ι με το κραγιόν του και όλες αυτές τις μαλακίες. Και είναι στην ηλικία μου, έτσι δεν είναι;».

Σύμφωνα με το Louder Sound, οι Jam και οι Cure έχουν μια πολυετή κόντρα που βασίζεται στο γεγονός ότι ανακαλύφθηκαν από τον ίδιο A&R υπεύθυνο της τότε δισκογραφικής τους, τον Κρις Πάρι. 

Το 2004, ο Σμιθ αποκάλυψε πως το πρώην συγκρότημα του Γουέλερ οι Jam, βοήθησαν κατά λάθος τους The Cure κατά την ηχογράφηση του ντεμπούτο άλμπουμ τους Three Imaginary Boys, οπότε ίσως ο Γουέλερ είναι θυμωμένος γι' αυτό.

«Οι Jam ηχογραφούσαν τον δίσκο τους εκείνη την ημέρα» είχε δηλώσει ο Smith στο Rolling Stone το 2004. «Κι εμείς μπαίναμε στα κρυφά τη νύχτα και χρησιμοποιούσαμε τον εξοπλισμό τους – γνωρίζαμε τον τύπο που τον φρόντιζε – ώστε να ηχογραφήσουμε τον δίσκο μας. Δανειζόμασταν μερικά πράγματα».

Πίσω στο 1985, ο Σμιθ είχε αναφερθεί στον Γουέλερ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην οποία είπε ότι το punk δεν ήταν πολιτικό κίνημα: «Ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος με το να ακούει "συγκροτήματα όπως οι Yes και οι Genesis", και αντ' αυτού "ήθελε να ακούσει κάτι στο οποίο θα μπορούσε να χορέψει. Θα πρέπει να είσαι αρκετά ηλίθιος για να πιστεύεις κάποιον σαν τον Πολ Γουέλερ», είχε αναφέρει τότε, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θα πρέπει να είσαι αρκετά ηλίθιος για να πιστέψεις κάποιον σαν κι εμένα».
Με φόντο τα παραπάνω, ο κιμπορντίστας Ρότζερ Ο' Ντόνελ απάντησε μέσω Twitter «Πάντα πίστευα, όπως είπε ο Σπάικ Μίλιγκαν ότι οι άνθρωποι που ζουν σε γυάλινα σπίτια θα πρέπει να κατεβάζουν τα ρολά πριν βγάλουν το παντελόνι τους... Κύριε Γουέλερ;»