Μουσικη

O Κάνιε Γουέστ απέλυσε υπάλληλο της Yeezy που άκουγε Drake

«Η ατμόσφαιρα θύμιζε αίρεση» καταγγέλλει άλλος υπάλληλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κάνιε Γουέστ
Ο Κάνιε Γουέστ © ΕPA

Ο Κάνιε Γουέστ απέλυσε υπάλληλό του λόγω Drake

Ένα νέο ρεπορτάζ από το Rolling Stone φέρνει στην επιφάνεια κατηγορίες σχετικά με τη μεταχείριση των εργαζομένων στην Yeezy, με τους πολλούς να ισχυρίζονται ότι στο γραφείο της εταιρείας επικρατεί μία «ατμόσφαιρα που μοιάζει με αίρεση». «Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το χάος, την ένταση και το άγχος που περνάς όταν δουλεύεις για την Yeezy», ανέφερε ένας ανώτερος υπάλληλος στο περιοδικό.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρείας δήλωσε στο Rolling Stone: «Σκέφτηκα: “Είναι ράπερ, μάλλον θα πρέπει να αναφέρω κάτι από rap”». Ο υπάλληλος πρότεινε να παίζει μεταξύ άλλων η μουσική του Drake: «Μεγάλο λάθος, την επόμενη ημέρα απολύθηκα», ισχυρίστηκε.

Πολλοί επισημαίνουν ότι ένα από τα βασικά προβλήματα στην περίπτωση της Yeezy είναι η έλλειψη δομής. «Την αποκαλούσαμε “η νεοφυής επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων” επειδή πραγματικά έμοιαζε με νεοφυή επιχείρηση και ένα χάος», είπε ένας υπάλληλος. Η καταβολή των πληρωμών ήταν ένα διαρκές πρόβλημα, λένε πρώην εργαζόμενοι, με κάποιους να περνούν μήνες χωρίς να βλέπουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και άλλους να αναγκάζονται να δανείζονται χρήματα από μέλη της οικογένειας μέχρι να πληρωθούν.

Ένας υπάλληλος ανέφερε ότι έκαναν «μίνι απεργία» μέχρι να βρεθούν τα χρήματα. Δύο πηγές με γνώση της σημερινής κατάστασης στην Yeezy λένε ότι υπάρχουν ακόμα υπάλληλοι και συνεργάτες που περιμένουν να πληρωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Αdidas διεκόψε τη σχέση της με τον Ye εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ των δύο μερών, παρόλο που η σειρά «Yeezy» ήταν από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες υποδημάτων που έχουν γίνει ποτέ. 

Από το 2016, ο Ye έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες. Εκείνη την χρονιά είχε επικριθεί για τον πολιτικό εναγκαλισμό του με τον Ντόναλντ Τραμπ και οι φωτογραφίες με το καπελάκι Make America Great Again είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. Φέτος ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Parler, όπου χρησιμοποιείται από πολλούς θιασώτες ακροδεξιών πολιτικών.

Στην περιοδεία του Saint Pablo το 2016, ο Ye είχε εκφωνήσει μια ομιλία που εξυμνούσε τον Τραμπ, ενώ επέκρινε τους συναδέλφους του στη μουσική βιομηχανία, όπως η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z.

Ο Ye νοσηλεύτηκε αργότερα με αιτιολογία κάποιο «επείγον ψυχιατρικό περιστατικό» και έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή. (σ.σ επαγγελματίες υγείας έχουν επανειλημμένα καταδικάσει όσους επιχειρούν να συνδέσουν μια οποιαδήποτε ψυχική νόσο με τις ακραίες αντιλήψεις, τονίζοντας ότι ο φανατισμός του Ye προφανώς και δεν επιτρέπεται να αποδίδεται σε οποιαδήποτε πάθηση και πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απαράδεκτη, έμμεση στοχοποίηση των ανθρώπων που δίνουν μάχη με κάποια ψυχική νόσο).

Έκτοτε, ο Ye έχει κάνει μια σειρά επιθετικών σχολίων κατά των μαύρων. Έχει δηλώσει ότι η δουλεία είναι «επιλογή» και πως η κοινωνική ακτιβίστρια Harriet Tubman «δεν απελευθέρωσε ποτέ στην πραγματικότητα τους σκλάβους», προκαλώντας περαιτέρω αντιδράσεις.

Πρόσφατα, η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μηνύσει τον Ye για τα σχόλια που έκανε ότι ο Φλόιντ πέθανε δήθεν από χρήση φαιντανύλης, παρότι οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Φλόιντ δολοφονήθηκε από αστυνομικούς της Μινεάπολης, μια εν ψυχρώ δολοφονία δία πνιγμού που καταγράφηκε σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ