Μουσικη

Δεκάδες καλλιτέχνες προτρέπουν τον κόσμο να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Από τη Selena Gomez στον Kurt Vile, ελπίζουν να πείσουν τον κόσμο να λάβει μέρος

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ενδιάμεσες Εκλογές ΗΠΑ 2022: Οι καλλιτέχνες και μουσικοί που προτρέπουν τον κόσμο να ψηφίσει και δίνουν συναυλίες υποστήριξης.

Οι ενδιάμεσες εκλογές του 2022 πλησιάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι μουσικοί συσπειρώνονται γύρω από τους τοπικούς υποψηφίους τους για να ενθαρρύνουν τους θαυμαστές τους ώστε να βγουν και να ψηφίσουν. Ενόψει των εκλογών της Τρίτης 8 Νοεμβρίου, ακολουθεί μια σύνοψη των καλλιτεχνών που ελπίζουν να ξεσηκώσουν τον κόσμο με την υποστήριξη τους όπως και με διάφορες εκδηλώσεις.

Ο Jeff Tweedy των Wilco έπαιξε στις 2 Νοεμβρίου σε ένα show υπέρ της ψηφοφορίας στο Egyptian Theatre στο DeKalb του Illinois. Πραγματοποίησε τη δωρεάν αυτή εκδήλωση για να υποστηρίξει την εκπρόσωπο των Δημοκρατικών, Lauren Underwood που υποστηρίζει φθηνότερη υγειονομική περίθαλψη και έλεγχο των όπλων, μεταξύ άλλων. Όταν ορκίστηκε το 2019, έγινε η νεότερη μαύρη γυναίκα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πίσω στο 2020, ο Justin Vernon των Bon Iver ξεκίνησε μια ακομμάτιστη πρωτοβουλία με την ονομασία For Wisconsin για να προτρέψει στους συμπολίτες του να ψηφίσουν. Τώρα έχει ανακοινώσει σχεδόν δώδεκα εκδηλώσεις στα κολέγια του Wisconsin, οι οποίες θα περιλαμβάνουν «συναντήσεις, συναυλίες, τέχνη και κάθε είδους διασκεδαστικές και συναρπαστικές εμπειρίες», αν και ο ίδιος ο Vernon θα απουσιάζει, καθώς θα βρίσκεται σε περιοδεία στην Ευρώπη. Αντίθετα, θα προσφέρει merchandise περιορισμένης έκδοσης.

Η ηθοποιός Selena Gomez υποστηρίζει τη Stacey Abrams, η οποία αγωνίζεται να κλείσει την ψαλίδα των 10 μονάδων από τον αντίπαλο Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Brian Kemp της πολιτείας της Georgia. Σε ένα βίντεό της, η Gomez υποστήριξε τη «δέσμευση της Abrams για τη βελτίωση της πρόσβασης στην ψυχική υγεία», καθώς «η πολιτεία βρίσκεται στην 48η θέση στη χώρα».

Ο διάσημος DJ Questlove, επίσης έχει εμπλακεί με την πρωτοβουλία της  Selena Gomez και εμφανίσθηκε στις 3 Νοεμβρίου στο πλευρό της Stacey Abrams, της Amy Schumer και άλλων σε μια βραδιά μουσικής.

Ο indie rock τραγουδοποιός Kurt Vile υποστηρίζει τον τοπικό και ελπιδοφόρο John Fetterman, υποψήφιο για τη Γερουσία των ΗΠΑ από την πολιτεία της Pennsylvania. Ένα mailout από το γραφείο του Fetterman ξεκινούσε λέγοντας, «Είμαι ο Kurt Vile. Μπορεί να με γνωρίζετε ως τον Hitmaker της Philadelphia. Είμαι περήφανος γέννημα θρέμμα της Philadelphia. Ακόμα και  ο δήμαρχος Nutter κήρυξε την 28η Αυγούστου Ημέρα Kurt Vile. Θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και ξέρω ότι ο Fetterman θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά μου».

Ο βρετανός Harry Styles, εν τω μεταξύ, έπεισε περισσότερα από 50.000 άτομα να ψηφίσουν, σε συνεργασία με την ΜΚΟ HeadCount, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις ΗΠΑ. Η ακομμάτιστη πρωτοβουλία του έσπασε το ρεκόρ του ίδιου του HeadCount για εγγραφές μίας ημέρας (28.760). Η οργάνωση έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με άτομα όπως η Ariana Grande, η Beyoncé και η Billie Eilish.

Παράλληλα, η Margo Price, η Kacey Musgraves και ο Lin-Manuel Miranda υποστηρίζουν τον Beto O'Rourke στο Texas και η Lizzo προέτρεψε τους ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα να υποστηρίξουν υποψηφίους που θέλουν να προστατεύσουν την αναπαραγωγική υγεία, τους βετεράνους πολέμου και την LGBTQ+ κοινότητα.

Την ημέρα των εκλογών, ο DJ Questlove, ο DJ Jazzy Jeff, ο Cosmo Baker και ο DJ Diamond Kuts θα εμφανιστούν σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το Joy to the Polls. Λαμβάνει χώρα σε μια τοποθεσία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη στη Philadelphia. Η Baby Tate, η Remi Wolf και ο DJ Jay Jash θα ανέβουν στη σκηνή σε μια παρόμοια εκδήλωση στην Atlanta, ενώ μια άλλη συναυλία είναι προγραμματισμένη για την Maricopa County στην Arizona.